"Buhuuuuu... våra kunder kollar för mycket på Youtube och det är dyrt för oss!" gnäller norska Telenor. De kommer även med det orimliga förslaget att de ska ha betalt av Youtube/Google (lol!) för att tillåta dessa siter/tjänster inom sitt nät. Lycka till med det!


"Var ska vi hämta pengarna. Om inte systemet ändras måste det antingen till en drastisk prisökning för kunderna eller så kommer bara de stora operatörerna, som har möjlighet att investera, att överleva." säger Rolv-Erik Spilling, teknikchef på Telenor.


Telenor... om det nu är så att ni har gett konsumenterna mobilt bredband till en FAST avgift och det blir för dyrt för er så får ni faktiskt bita i det sura äpplet. Har man skrivit under ett avtal så har man. När abbonemangstiderna gått ut så får ni antingen höja priset eller införa ett tak på mängden överförd information som alla andra operatörer gör och om vissa av era konkurrenter INTE behöver höja priserna så kommer fler att välja dem istället för er. Enkelt.

Men att gnälla i media över att era kunder använder nätet för mycket... DET är bara patetiskt och visar enbart hur lite koll era egna analytiker har. Räkna om, höj priserna om ni måste och gör rätt.

Om ni sedan inte kan matcha era konkurrenters priser så kan ni istället för att gnälla lära er något nytt och slå upp ordet konkurrens i närmsta uppslagsbok. Jag är lite snäll idag och ger er här en länk till wikipedia.

SvD - DN - 1 - 2 -

Skriv en kommentar

Vilka gnällisar.

Fast det är ju ett norskt företag. Ahaaaa! mendåså!

Kommentera