Läste precis i SvD en artikel med rubriken "Planet liknande Jorden upptäckt". Läser man vidare kan man läsa att den är större än vår planet, ligger så pass nära sin stjärna att allt liv är omöjligt, omloppstiden är ett dygn (1 år för Jorden) och att den är gjord av sten.

Så likheten med jorden består i att den är rund och är gjord av sten? Typ... wow! Det är nästan så man skulle kunna åka vilse med sitt rymdskepp!

"Ah, skönt att vara tillbaks på Jorden!" säger astronauten när han landat och tydligen inte lagt märke till avsaknaden av atmosfär... vatten... eller liv för den delen.

"Detta är inte Jorden." säger andrepiloten skeptiskt och tittar på kartan.

"Vad fan säger du?! Klart det är Jorden! Den är ju rund och har sten."

"Aaaaah... du har rätt. Det måste vara Jorden. Det är ju jättelikt!"

Båda tar av sig hjälmarna och avlider.

DN - AB -

Skriv en kommentar

Poängen är att man för första gången har hittat en planet som är lika stor som jorden. Innan dess har man bara kunnat hitta mycket större planeter och på dessa är det inte så stor chans att hitta jordliknande liv pga den stora gravitationen.

Pezster 
· Svar till Johan

Jag är medveten om att det är den minsta planet man hittat... och det är trevligt... men att skriva jordliknande tycker jag är att ta i.

Bättre att foka på att få fason på vår egen planet istället för att leta efter andra. Det är ju faktiskt en helt fantastisk skapelse vi kliver omkring på men de flesta tar för given.

Såg Dokuemnt Utifrån's program om vatten på (PET-)flaska igår. Sorgligt hur vinstintressen tillåts att sakta men säkert förstöra vår kära Tellus...

Ja... apropå planeter allts... Visa hela »

Fy för tidningar. De bara ljuger och skrattar oss skattebetalare rätt upp i fejset. Nästa gång jag köpter en dagstidning ska jag slänga den!

Kommentera