"Om två män råkar i slagsmål och den enes hustru skyndar till för att hjälpa sin man och sträcker ut handen och griper tag om könet på den som slår hennes make, skall du utan förskoning hugga av hennes hand."

Så... men om frun springer fram och sparkar den jäveln i pungen är det ok? Visst? Tydligen är det känsligt i bibeln om en fru ska hjälpa till i slagsmål. Slå, bit, sparka... ja, vad fan som helst... men om kvinnans hand kommer i närheten av en annans mans kuk... då jävlar slutar männen slåss och yxan kommer fram. Handen ska av! Hahahaha... snacka om detaljerad "lag".

Apropå detaljerade lagar så kommer här en annan "regel":

Om två bröder bor tillsammans och den ene dör utan att lämna någon son efter sig, skall änkan inte gifta om sig med någon utanför släkten, utan hennes svåger skall ligga med henne, han skall ta henne till hustru och göra sin svågerplikt mot henne. Den förste son hon föder skall räknas som den döde broderns, så att hans namn inte utplånas i Israel. Men om svågern inte är villig att gifta sig med sin svägerska, skall hon uppsöka de äldste i stadsporten och säga: "Min svåger vägrar att se till att hans brors namn bevaras i Israel. Han vill inte göra sin svågerplikt mot mig." Då skall de äldste i staden kalla till sig mannen och tala med honom. Om han framhärdar och säger att han inte är villig att gifta sig med henne, skall svägerskan i de äldstes åsyn gå fram till honom, dra av honom skon, spotta honom i ansiktet och utropa: "Så gör man med den som inte vill föra sin brors släkt vidare." Och i Israel skall sedan hans egen släkt få heta "Barfot".


Ok... så om man inte vill ta över sin brors fula, tjocka fru och ligga med henne (svågerplikt?! WHAAAT?!) så blir konsekvensen måste man ha ett samtal med de äldsta gubbarna i stan, framför gubbarna stå ut med att kärringen skriker något åt en, därefter bli bestulen på sin ena sko (wtf?!), bli spottad på och stå ut med att ens släkt i Israel kallas för "Barfot"...

Erhm... ok? Fine. Bring it. Bara man slipper, typ.

Hahahahaha... så jävla skum bok den där bibeln.

SvD -

Skriv en kommentar

Jag älskar att dra upp sådana här grejer när folk säger att Islam har dåliga budskap. ALL religion har hemska budskap!

Pezster 
· Svar till Fredrik

Faktum är att koranen innehåller mer allmänna råd och inte så mycket sjuka historier som bibeln... enligt mig då. Fast jag har ju bara skummat i koranen... men det verkar bestämt så.

Så hittills leder bibeln tydligt när det kommer till sjukheter.

Båda böckerna försöker sig nog snarare på teknisk K.O. på den stackare som försöker hitta sagor som inte motsäger varandra.

Dom använder sin blotta volym för att helt enkelt ALLTID ha en nödutgång greppbar om någon i fårskocken skulle drista sig att peka på alla motsägelser.

"Boken säger "därför", END OF!" är målet. Vad man än letar efte... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Hahahaha... någon (jb) postade en jävligt bra WulfMorgenthaler strip om det där. ;)

I fablernas värld, i fablernas väääärld!! lol!

Pezster 
· Svar till Mobwoof

Åh... det där väcker minnen...

"...skall _DU_ utan förskoning hugga av hennes hand."
Vem är DU i sammanhangen? Någon helt utomstående som bara kom förbi?
Föreställer mig ett slagsmål på torget där bruden greppar kuken på en kille och 200 lakanbeklädda fanatiker kommer springande med svärd o knivar i högsta hugg.

Jag undrar om inte Beatrice Ask var med när de här korkade lagarna skrevs. Med tanke på hur hon ser... Visa hela »

Pezster 
· Svar till JB

Hon kanske hela tiden återföds med samma idéer? Universums sätt att utsätta oss för ett slags sjukt spratt.

Pezster 
· Svar till JB

hahahahaha... helrätt!

Pezster 
· Svar till JSC

Aaaahh... den gillar vi skarpt!

Pezster 
· Svar till Mobwoof

Hahahaha... roligt som fan. Puckon.

Precis :)

men om svågern redan är gift? DETTA FÖRTÄLJER ICKE HISTORIEN.

Pezster 
· Svar till Tinky

Kass bok med andra ord!

Pezster 
· Svar till Oscar

Hahahahahahahaha

Kommentera