En kvinna i Sverige har hittat något FRUKTANSVÄRT att hänga upp sig på! Hon har nämligen kommit på att - håll i er nu - att pojkkläder är större än flickkläder!

Hon beskriver en diskussion på sin blogg där hon käbblar om detta med en anställd på Lindex. Seriöst. Hur fan orkar hon? Ännu viktigare... hur kan detta leda till en "kritikerstorm" på nätet? Det är så otroligt dumt att jag får ont i huvudet. Än mer att "nyheten" smyger sig in på både SvD och DN. Vad fan är det som pågår? Är det "Först kränkt"-vinner tävlingen som har börjat?

Läs bara "mähä"-kommentaren här:


”Min Pippi Långstrump-älskande son som har storlek 104 på alla andra kläder kom knappt i sin nya Pippi-pyjamas i samma storlek. Nu förstår jag varför - den är förstås tänkt för tjejer, de är ju bara de som gillar Pippi.” skrev en av föräldrarna."


Så en 104:a i flickkläder är för liten för lillkillen? Ett tips... köp en storlek större. Se där! Löst! Enkelt, va? Det är en fucking siffra! Är du för dum att lista ut det så har du större problem att oroa dig för.

När jag tar med min son och handlar kläder så puttar jag fram honom till säljarna och sedan plockar de fram kläder i rätt storlek i samråd med honom. Jag har inte en aning om vilken storlek han har i kläder eller i skor. Jag har faktiskt aldrig behövt den där informationen.

Förresten är det roligt att läsa alla upprörda kvinnor (tyvärr är det just kvinnor... öh... ja... och en och annan kastrerad hanne som hejjar på i hopp om att få ligga när han bevisat hur otroligt fuktigt pk han är) som reagerar på Lindex förklaring att killkläder är mer lediga i formen för att killar springer och busar på ett annat sätt.

"VA?! Ska inte min dotter kunna springa i lediga kläder? Hon är ju jättebusig! Fyyyy, vad orättvist! Vad ska jag köpa?"

Köp killkläderna då! Och vaaaar kommer idén om att tjejer inte har lika oömma kläder som killar? Mmmm? Med tanke på att vuxna kvinnor köper stövlar som gör ont som fan men envist ändå ska ha dem på sig vid speciella tillfällen. Eller skor som faktiskt sabbar deras fötter. Eller en tight kjol som gör att ni trippar fram... ja, vaaaaaaar kommer dessa idéer ifrån om att kvinnor inte har lika oömma kläder som män?

Konsumenten har all makt. Gillar ni inte... köp inte. SÅ ändrar ni utbudet. Tills dess kan ni hålla käften era jävla idioter.

*bitchslap*

Exp - GP -

Skriv en kommentar

Ännu en feministisk kampanj som låtsas "börja under ifrån". Var är de obligatoriska twitter, facebook och web -sidan? Hur ska vi kunna #prataomdet uta dem?

Pezster 
· Svar till Anna F

Du har haft lite kul med ditt MASSPOSTANDE av samma jävla kommentar va? idiot.

Bah, dom står som en otrevlig odör av överkokt kål och stagnerad motorolja, dessa satans naysayers. Det är ju ingen som hotar dom till livet och TVINGAR dom att köpa kläderna.

Har dom inte än lyckats klura ut att det finns HÖGT PÅTAGLIGA fysiska skillnader mellan pojkmänniskor och flickmänniskor och dom bara har fått sin avkomma på ren (o?)tur kan man ju inte annat än att i ren barmhärtighet ända d... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Jag vägrar se problemet här. Jag menar... är man missnöjd med produkterna av någon anledning så handlar man inte skiten.

Suck.

Tragiskt med människor som inte klarar av att se ett större perspektiv. Som inte förstår vad detta får för effekter i en förlängning. För alla dessa kvinnor och "kastrerade män" (moget skrivet, snacka om att lägga sig på en tragiskt låg nivå) ojar ju sig enbart över att dom måste ta en annan storlek än den längd som deras barn har - ja det är ju verkligen där problemet ligger. Smar... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anders

"Större perspektiv"? Du skämtar med mig?

Köp en storlek större och köp definitivt inte om du är missnöjd med produkten.

Lol-problem i lilla lol-landet Sverige.

Förstår du att mina utländska vänner skrattar åt det här så de håller på att göra i byxorna?

Piiiinsamt är ordet.

Men det handlade ju om centilong. Att en centimeter tydligen är olika lång beroende på kollektion. Det är ju fullständigt onödigt och fånigt, tycker jag också.

Pezster 
· Svar till Lasse

Ja... det är en mycket stort problem. Jag tycker alla landets resurser ska läggas på att lösa det här. Vi borde även be våra representanter inom EU lyfta upp det här inom hela Europa.

Tönt

Pezster 
· Svar till Markus

Oj. Kan tänka mig att du står med förklädet på dig och hytter med dammsugaren åt din dator.

Tjena smartskalle – två barn som är lika långa är inte olika långa på grund av att de är av olika kön. Nej de är lika långa eftersom deras kroppslängd är densamma.

Pezster 
· Svar till Mattias

Om vi dessutom hugger av småkillarna snopparna så kan vi låtsas som om de är exakt likadana! Weeee!

Vi ÄR olika. Vi som lever i verkligheten väntar på att ni andra ska fatta det och lägga ned med meningslösa diskussioner.

Precis det där med konsumentmakten har jag försökt få folk att förstå hur länge som helst, men folk verkar tycka att det är bättre att skapa grupper på facebook där dom kan gråta ut över hur dumma lindex är. Visst känns det lite konstigt att storlekarna skiljer sig, men kom igen nu.

Sen kan man ju vända på det. Stackars killar som måste springa runt i för stora kläder som är i... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Daniel L

Exakt det där är mitt problem. Men i Sverige gnäller man över att man känner sig kränkt men går ÄNDÅ och handlar där!?
"Ska inte jag kunna handla de kläder jag vill ha på H&M?"
"Nej. Inte om de inte har dem."

Suck... jag funderar på att starta en affär med världens coolaste kläder enbart för smala män. Ska ha en dörrvakt som nobbar kvinnorna vid dörren. Visa hela »

Tycker du sänker dig till en låg nivå när du påstår att det bara är kvinnor och kastrerade män som bryr sig om detta ämne. Grejen handlar ju om att centilong är ett konstant mått. Att det då är mindre på tjejsidan visar på hur synen på tjejer är (de ska vara stilla och söta). Tjejer "ska" ha tajta kläder och sexualiseras redan som små barn. Att man reagerar på det sjuka i... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tess

Men skit i märkena och köp inte skiten då om ni blir så upprörda!

Jisses... jag fattar verkligen inte vad problemet är här.

Det är ju alla korkade människor som faktiskt KÖPER de tighta kläderna/barnbikinis etcetc som är problemet!

Det är lite "jag hoppade ned från Ikeataket och dog nästan för jag såg ingen skylt om att man inte kunde göra så" över hela de... Visa hela »

Men nog fan måste ni fatta problematiken om ni säger att ni är så jäkla smarta?
Om jag har en kille och en tjej som har storl 104 så innebär detta att Lindex (bland annat) gör sina kläder mer insvängda och kortare på längden än pojkarnas tröjor.
Köp en större- säger du som inte ens ahr koll på din sons storlek- jo visst men problemet är ju bara att ärmarna är lika långa. hu... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Sara

Ja... om de större inte passar... så köp inte skiten då! Eller ska du slå i mig att det är fel på alla kläder i hela världen?

ÅÅÅÅÅH!

*slap*

Jag har korta ben, minns att min mor brukade fålla jeansen eftersom rätt midjemått alltid resulterade i för långa ben (nej jag är inte fet) men hon tillhörde ju förstås generationen som dög till något...

Pezster 
· Svar till Argosy

Äntligen någon som kommer från generationen när man använde sin egen hjärna.

Helt rätt. Jag har alltid varit lång och smal, haft ett helvete att hitta kläder. 36 i byxlängd varierar starkt kan jag säga. Inte fan sitter jag och gråter i fosterställning och bölar i min blogg för det.

Jag är rätt övertygad om att alla vi "som är så jäkla smarta" förstår problematiken. Skillnaden är att vi inte ser det som nåt problem. Istället för att springa runt och skrika "THINK OF THE CHILDREN!!" så är det väl bara att gå ut ur butiken och handla nån annanstans? Och som Lindex själv sagt, dom erbjuder det dom upplever att marknaden vill ha, och folk i allmänhet är... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Daniel L

Jag skriver med på den där kampanjen!

Jag håller med dig. Jag stör mig mer på att så många förtränger faktumet att pojkar faktiskt busar mer / på ett annat sätt än flickor?

Jag länkade till en rapport från Socialstyrelsen, där man ser statistik inom sjukvården. Enda gången flickor har fler antal besök än pojkar på sjukhus, är "fall från över 1 meter", dvs fall från häst.

Och jag h... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Henrik

Tack för din info. Roligt är även att vissa kommentarer säger att det är trötta på att handla fel storlekar. Öh... provrum någon?

Detta är sanslöst rekordmycket ett av våra största icke-problem i dagens samhälle.

"Om vi dessutom hugger av småkillarna snopparna så kan vi låtsas som om de är exakt likadana! Weeee!

Vi ÄR olika. Vi som lever i verkligheten väntar på att ni andra ska fatta det och lägga ned med meningslösa diskussioner."

Men ditt pucko – fattar du ingenting. Två ungar som är lika stora är lika stora inte olika stora även om de är av olika kön. Killarna behöver inte fyra cent... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mattias

Men jag kontrar... är du verkligen så korkad att du köper fel kläder? Provrum, någon? Jag, som lång och smal, kan lita NOLL på storlekarna när det kommer till jeans.

Inte fan känner jag att man måste "fixa problemet" för det. Jag provar plagget, det passar, jag köper. Jag tittar fan knappt på lapparna.

Kanske någon kan starta en "hur man handlar kläder"-utbildning för dig... Visa hela »

Du tänker inte innan du pratar så då kommenterar jag utan att läsa. Du är en pragmatiker som vet att så länge du och dina barn inte bryter mot några etablerade normer så kommer ni få ett ganska friktionslöst liv. Grattis! Om dina barn någon gång senare i livet själva kommer på att de inte passar in i normen och börjar bryta de repressiva normerna så har du valet att göra som varje "normal"... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mattias

Så här... jag som vuxen tar mina ideologiska fighter... jag skickar inte ut mina barn.

Är det fel? Tja... då är det min åsikt att du har två hjärnceller som bråkar om ratten i ditt huvud.

Genusfjant.

Jag har underbara former och det är sällan kläder sitter bra på mig. Nästan alla kläder i butikerna är formade efter tjejer som har standardiserade svensson kroppar.

Känner mig nästan lite kränkt. Varför ska jag lida för att min kropp är underbar?

Pezster 
· Svar till HotPantsGuuuuurl

Du är ju för fan inte bara kränkt! Du är ju diskriminerad!!!

@Sara 2011-01-25 kl. 22:22:

Ja, bevare oss att någon hemsk terrorist en kulen novembernatt klipper av alla storlekslappar i landet, då stannar all trafik och ingen kan någonsin mer byta/ta på sig kläder, bara den tursamma promille som vid tillfället jobbade natt har kläder på sig.

Vad drygt att åka tunnelbana efter någon vecka när folks pyjamasar börjar lukta ordentligt med "spännande"

T... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Hahahahaha.. sluuuta! Jag döööör.

På hugget idag? :D

Rough day at work...

Jobba med 50% av min energi och hålla undan den röda dimman orsakad av en kollega med resten. Fram emot slutet av dan skuttade den balansen iväg emot 80-20. Jag kände hur händerna utan styrning började strypa luften, jag förvandlades till forellen som sprattlar i allmänhetens byxor på hemvägen. Nu är jag mätt, glad och osedvanligt sugen på att köpa en gungstol och typ: tinyurl.com/6eykep... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Hahahahaha... gott.

Humorbloggare?

Pezster 
· Svar till Magnus

VA?! Vem? Var?! Ta honom!

köper kläder på killavdelningarna om jag hittar nåt snyggt där. köper jag medium eller large där får jag fan svassa runt iförd ett tält. SKIT I STORLEKSLAPPEN FFS. köp de plagg som passar! svårt värre.

UGH.

HotPantsGuuuuurl: jag har en standardkropp. det mesta i "min" storlek passar fan. jag är standardiseringskränkt :C

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahahaha... nice vinkling på slutet. Om man verkligen försöker kan man alltid bli kränkt :D

Jag undrar om fler länder har diskrimineringsombudsman.

En myndighet vars existens enbart är till för sillmjölkar.

tinyurl.com/6ztdkj7 läsvärt

Kommentera