Idag har det varit besök en gammal arbetsbekant till en snubbe på jobb och det visade sig att jag kände hans fru sedan grundskolan. Hon hade en bebis med sig och gick omkring med henne i en bärsele... tills det var dags för mat. Då plockade hon fram bebisen och styrde ut i köket. Jag lägger märke till att just den här bebisen ser helt mosig ut i ansiktet. Vissa bebisar är så och det rättar till sig senare... förhoppningsvis. Mamman stannar till vid mig, sträcker fram mosbebisen och frågar:

"Vill du hålla henne?"

"Nej."

"Säker?"

"Väldigt."

"Det är såååååå mysigt med små bebisar. Här..." säger hon och lyfter ännu mer fram den mosiga bebisen till mig.

"Jag vill inte sa jag."

"Men jag ska bara värma maten i micron."

"Ställ den på bordet."

"Maten?" frågar mamman.

"Bebisen." säger jag och smiter iväg.

Man behöver bara en hand för att ställa in en färdigblandad flaska i micron enligt mig. På det sättet slipper ofrivilliga att hålla i bebisar.

Det är något med nyblivna föräldrar och deras barn. Alla måste bara tycka att deras små kottar är så bedårande och alla i hela världen väntas vilja bära omkring på bebisarna en stund. Speciellt tjejer ska av någon anledning alltid vara redo att ta emot en utsträckt bebis utan en sekunds tvivel. Skulle det vara så häftigt att hålla i en bebis så hade Facebook varit översvämmat med kommentarer i stil med: "Jag har burit en bebis!!!! EN RIKTIG!" följt av hundratals som tryckt på "gilla"-knappen.

Så är det inte. Så snälla... rikta den där bebisen åt ett annat håll.

En del av mig undrar faktiskt varför de flesta nyblivna föräldrar är så glada över att lämna över sin bebis stup i kvarten. Det är nästan så man är rädd att OM man tar emot bebisen så kommer föräldrarna att springa därifrån.

"Jaaaaaaaa! Han tog emot bebisen!!! Friiiiiheeeeet!!!"

Missförstå mig rätt. Jag gillar barn. Men när det kommer till bebisar så gillar jag bara dem som jag har gjort själv.

Skriv en kommentar

Helt rätt. Jag som tjej förväntas ALLTID ta emot bebisen med ett frireligiöst leende på läpparna. Och om man, trots protester, ändå får en bebis i famnen kommer ALLTID kommentaren: Blir du inte lite bebissugen nu? Eller: Är det inte dags för dig snart? Varför förväntas jag som tjej ha en liten mamma i mig som bara väntar på att komma ut?
Jag blir inte bebissugen när en dräglande (ibland kräk-... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Så fort någon trycker en bebis i famnen på en så skicka omedelbart den vidare. Skulle det inte gå (för att alla plötsligt försvann ut på balkongen för att röka) så ställ ned bebisen på golvet och backa undan.

Det beteendet kallas "bebisfetish", och arten kallar jag.... blöjsniffare :D

Pezster 
· Svar till Vegetal

Hahahaha... ska jag komma ihåg.

"Åååh, vilken fin bebis! Får jag hålla?"
"Vad fa...?! Är du en sådan där kinky blöjsniffare?! UT!!!"

Mycket bra skrivet och jag instämmer helt med vad du skriver.

Pezster 
· Svar till Linda

Zaaaank jooooo

själv tyckte jag det var mest jobbigt med ALLA som tjatade om att få hålla bebisen, lovar jag har aldrig gjort det där haha. gått och tjatat alltså....förutom på mannen så*ler*

Pezster 
· Svar till Åsa

Ingen fick hålla grabben när han var bebis. Ett sådant exemplar kräver ju specialutbildning att hantera! En outbildad bebishållare skulle hålla i min son? NEJ!

:D

Candy said it.

Pezster 
· Svar till Alexandra

Jupp!

Förresten... lancia.blogg.se/2010/december/fantastiska-drommar.html

Hahahahahaha! ANTON?! För he....

:D

@Alexandra, va i helv..... :D

Pezster 
· Svar till Vegetal

Hahahahaha... eller hur!

Pezster 
· Svar till anonym

ARGH! DIY är ett av mina främsta hatobjekt.

Snart kommer väl HTB (How To Breathe) och andra idiotiska termer fram. Jag ser framför mig titlar som Andningskonsulter på visitkorten i framtiden...

Själv tycker jag människor som inte ääälskar bebisar är lite konstiga :P Nä men skämt åsido så är ju alla olika och det måste man ju respektera. Så även om jag blir lite förälskad varje gång jag ser en bebis vet jag ju att inte alla blir det. Det jag blir iriiterad på i den här historien är att mamman låtsades vara nåt slags helgon som generöst ville dela med sig av lyckan i... Visa hela »

Sant. Och det är dubbelt jobbigt när man inte själv kan få barn men har velat. Nyblivna föräldrar är så jävla egotrippade att man inte kan vara i samma rum med dom. Men det kan de inte förstå för de har ju världens lyckopiller i famnen. "Och när ska ni skaffa barn då?" "Öhh, aldrig men vi försöker som fan. Det ska väl förresten du skita i?" Jag håller mig undan.

DIY! xD

Föräldrar som prompt ska visa upp sina små kottar, framför allt på detta viset, vill väl visa att de fixade biten med DIY ... (IMT/WMT - I/We Made This)

Mycket ligger väl i våra gener, för vem blir inspirerad av stunder, när man har något som kan stundtals lukta väldigt illa i åtminstone i en ände (med risk för pizza-generering ...)

usch ja. det har jag sagt förut nånstans. blir nipprig varje gång nån försöker sätta sin bajsmaskin i knät på mig, som vanligen genast börjar yla eftersom jag obekant och en främmande "fel" person.

med det underbara tillägget
"vill du inte pussa henne?"
"va? NEJ!"
"meh! så får du inte säga!"

ppssschhffffurshäktavadå!? om jag nån... Visa hela »

Håller med, tycker bara om att bära bebisar jag själv tillverkat:) Förstår inte riktigt det där när en kollega som e mammaledig/pappaledig kommer och visar upp sitt barn på jobb, så springer alla dit och ska bära bebisen:/ Why???

Kommentera