Läste en artikel från SvD som hårt kritiserar nya datorstyrda Monopol. Tydligen är det inga kontanter med i leken längre utan ett kreditkort! Ett torn i mitten håller reda på vem som slår, att de går rätt antal steg och ser till som ett slags Skatteverk att reglerna hålls. Fy fan vad tråkigt.

Jag spelar själv Monopol ibland med grabben och flickvännen och det är ju det där att göra massor av konstiga deals som är så roligt.

"Hmm, du kan få den där gatan om jag får Diplomatstaden av dig. Du slipper betala den första gången du kommer på någon av mina gula gator som har fler än två hus."

"Släng in 2.000 spänn, jag ska slippa betala första gången jag kommer på någon av dina gator OAVSETT mängden hus/hotell... oh... och så ska vi dela på pengarna om någon av oss kommer på Fri Parkering."

"Hmm... bara om du hämtar mer chips från köket."

"Deal!"

En dator som försöker processa alla dessa deals hade sprängts i luften efter att fått massiv värk i sina logikkretsar.


Allvar... vad är nästa steg? Att man knappar in antal spelare och trycker på "Go"? Därefter lutar sig deltagarna tillbaks och tittar på någon hjärndöd skit på tv. Efter några minuter piper spelet och meddelar vem som vann.


Skriv en kommentar

Ja, halva spelet var ju ett mindgame, denna monstrositet låter ju som att titta på inspelat fia utan knuff....

Pezster 
· Svar till paqe

Precis! Det måste vara en lat och tjock amerikan bakom idén känner jag.

säkert har de tjockas riksförbund ett flottigt finger med i spelet också

Det roligaste var ju att tillverka egna sedlar, och att "låna" (se: försöka stjäla när ingen annan såg) pengar från banken.

Jag kan varmt rekommendera brädspelet Junta. Där är dealing själva ryggraden i spelet - reglerna är bara ett dekorativt fluff. En av de få gånger man fullt ut kan utagera sin drift att backstabba, ljuga och vara allmänt jävlig. Riktigt roligt blir det när man har med nån paragrafryttare eller dålig förlorare.

Kommentera