"Vapenexport står i konflikt med utveckling" - under den rubriken skriver Anders Wejryd, Svenska kyrkans ärkebiskop i SvD. Eller "ärkeskojjare" beroende på hur man nu ser på det.

Jag fattar inte problemet här. Ett svenskt företag bygger vapen. Företaget säljer sedan sina produkter. Vapen är - som alla känner till - till för att döda.. eller iallafall se till att dödandet blir enklare och mer effektivt. Detta är inget att hymla om. Krig är helt enkelt obra. Så... ett sålt svenskt vapen hamnar till slut i ett skarpt läge, någon dör och alla blir överraskade?

Ska vi bara sälja vapen om de som köper skriver på ett papper där de lovar att inte använda dem? Vilket gör vapnet meningslöst.

Självklart inte. Enda sättet runt det här - moraliskt - är att förbjuda en vapenindustri i Sverige. Vilket ställer till det. Faktum är att det vore riktigt korkat. Problemet är inte vapnet utan människan som håller i det. Vapen kan bli stulna, länder kan få nya ledare och tro mig... säljer inte svenska företag så säljer någon annan.

Fast nu missar jag min poäng (jag skyller på febern). MIN poäng är att rubriken "Vapenexport står i konflikt med utveckling", vilken skriven av en svensk ärkebiskop, är hyckleri. En man som tror på sagor ska alltså skriva artiklar i SvD och prata om utveckling. Jisses... du har ju för fan inte en aning.

Här kommer en mycket bättre rubrik: "RELIGION står i konflikt med utveckling!".

Jag lovar... sätt en procentuell siffra på hur många religiösa idioter det är som håller i ett vapen så kommer ni se problemet. Eller på hur många konflikter genom tiderna som har haft religiös grund.

Ska vi prata om utveckling och att minimera mänskligt lidande? Fine! Ta bort religioner från ekvationen så kommer efterfrågan på vapen att minska radikalt i världen. För inte att tala om allt mänskligt lidande som sker i någon sagoguds namn.

"Vår gud förespråkar fred i världen!"

"Vår gud förespråkar mer fred än er gud!"

"Nej, vår gud har mer fred i sinnet än er."

"Absolut inte, vår gud är fredligast!"

"VÅR!"

"NEJ, VÅR!"

*vilt dödande*

Seriöst. Skärp er SvD och håll religiösa idioter borta från er tidning.



Skriv en kommentar

Är detta apokalypsen?

En biskop pratar om utveckling
En biskop pratar utveckling
En biskop om utveckling
En biskop utveckling

DOES NOT COMPUTE
/dev/null /¤%¤%"/()%&#¤(&#/(()!"))))##/&#%"¤%¤!&!!!))=?("())

Pezster 
· Svar till paqe

Hahahaha!

www.youtube.com/watch?v=UUJBGjPeAdA

Kunde bara inte hålla mig! :>

Pezster 
· Svar till paqe

HAHAHAHAHAHAHA!!! Asbra!

Problemet är att om man tog bort religionen som grund för så många krig så skulle man behöva något annat att skylla på... för det går ju inte an att berätta om de verkliga faktorerna!

Hahhaha! Page - "Bishop" - klockrent!

Kommentera