Såg på TV4 igår ang. de där jobbcoacherna. Vilka stolpskott till människor. Varför i helvete ger samhället pengar till dessa NLP (neuro-linguistic-programming, programmera om din hjärna och bli lyckligare. Tänk high-tec-homeopater helt enkelt.)-utövare, hjärtandningsidioter, flumrövar etc? Ska kompletta flumloosers hjälpa människor att få jobb? Hur tänkte man där?

"Säg till dig själv att du är bra! Upprepa detta flera gånger om dagen så blir det sanning!" sa en idiot till jobbcoach till en TV4-reporter. Meeeeeeeen! Hjälp, liksom. De får 9000 spänn per klient utan några som helst krav! 2000 spänn i bonus om personen får jobb. Klart som fan att flumpellar med hokus-pokus-metoder sticker dit och signar upp sig.

Hur kan arbetsförmedlingen sitta i tv och försvara satsningen på jobbcoacher? Trots att det är färre som går till en jobbcoach som får jobb än de som - intelligent nog - skiter i att gå dit. Det där, mina vänner, är 3 miljarder man bara slängt bort. Tyvärr låter TV4 den ansvariga på arbetsförmedlingen komma undan jävligt lindrigt och ställer inte elaka följdfrågor.

JAG ska jobba på tv som journalist. Då jävlar.

"3 miljarder och färre får jobb. Det låter ruskigt dåligt." säger jag och spänner blicken i arbetsförmedlingschefen.

"Nej, det är bra! Vi är nöjda."

"VA?! NEJ, det är absolut inte bra. Ni kan inte vara nöjda! 3 miljarder har det kostat och färre får jobb! Hur kan du försvara det?"

"Alla insatser för arbetslösa är bra."

"Men är du helt dum i huvudet? NEJ! 3 miljarder och så får man SÄMRE resultat! Hur tänker du din inkompetenta idiot? Tror du att svenska folket köper en sådan idiotkommentar? Hur i helvete fick du ditt jobb? Via en arbetslöshetsinsats, eller!? Svara mig, annars åker micken upp i häcken på dig! Klart som fan det är dåligt!!!"

"Hjälp! Aaaaaaj!"

"Erkänn! Dåligt! Säg det!"

"JA! Ja! Jaaaaaa! AJ! Jag erkänner! Det är dåligt! Släpp mig! Buhuuuuuu."

*vakter släpar bort mig från platsen*

"Erhm... öh... oj... host... över till vädret..." säger en nervös reporter i rutan.

1 - 2 -


Skriv en kommentar

Jobbcoacherna verkar vara ett speciellt släkte. En tidigare jobbcoach uttalar sig på Newsmill, och tycker bl a att "Arbetsgivarna borde generellt ta ett mycket större ansvar ifall man vill ha ett samhälle som fungerar långsiktigt. Jag anser att man borde lagstifta om långa, obligatoriska praktikplatser på företag med ett visst antal anställda." www.newsmill.se/artikel/2011/02/23/fd-jobbcoach-d-rf-r-fungerar-inte-arbetsmarknaden-f-... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Blogo

Hupp... "I framtiden kanske dina favoritpolitiker bestämmer hur många praktikanter du ska ha och hur snäll du ska vara mot dem"

Först skrattade jag... sedan blev jag helt nervös.

;)

Det är väl som med stridspiloterna som wikileaks försökte få folk att förfasa sig över att dom hade lite galghumor. Necessity is the mother of invention.

Jobbcoacherna skulle väl bli apatiska mähän om inte deras hjärnor konstruerade avancerade tankebanor i vilka deras jobb gjorde nytta.

En bekant före detta arbetsförmedlare berättade för mig att hon mådde riktigt uselt över att behöva s... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Hahahahahahahaha... du är sannerligen i form idag.

Jag hade jobbcoach ett tag - men håll i dig - jag kunde inte skita i att gå dit. behövde fortfarande cash till mat över huvudet (ihopslaget, ja?) och då är man fukd om man låter bli. Men det var inte detta som ledde till jobb öht. större delen av tiden med jobbcoach var till för att formulera sin plan för att få jobb - och det var tamejfan en majoritet avd e som var där som hade noll plan och helt urkukade framtidsvisioner och... Visa hela »

Håller med dig. Jobbcoacher ska inte hålla på med hokospokos ! Bättre att dom skriver CV och låter arbetsökande gå ut och söka jobb. Och jobbcoacher borde sitta i telefon och ringa arbetsgivare för att ragga jobb åt de sökande.

För mig finns det flera perspektiv på hela denna fråga. 1. Den ena är konceptet jobbcoaching och att det faktiskt inte skapas fler jobb 2. Det andra är hur AF sköter upphandlingar liknande denna - hur får vi ut mesta av våra skattepengar? 3. vad ska jobbcoaching konkret innehålla? 4. Hur följer man upp det som beställts?
För din information hade TV4 helt fel om NLP affirmationer tillhör inte NLP alls, de är inte på... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Birgitta Sjöstrand

Hahahahaha... du sysslar alltså med att lura folk. Vilken idiot du är.
Förresten... om du har jobbcoachat 70 st... Hur lyckas du inte tjäna pengar!?

NLP = bluff.

Som du.

Jobbcoach är ett lol-projekt.

birgitta - grejen är ju att många av de som behöver jobbcoaching inte är mottagliga för det. det är som att undervisa elever som inte är intresserade av att lära. och nej det är inte fördomar som så, jag har träffat en sådär 40-50 st.

Kommentera