Vi fick ett helt gäng med "Magic Mouse"-möss till kontoret för några månader sedan. För er som inte vet vad det där är kan jag berätta att det är en trådlös mus med en multitouch-yta för Mac. Trevlig mus det där... i början. För i takt med att batterierna dog och vi bytte ut dem så började våra möss att uppföra sig konstigt. Bluetoothkopplingen hoppade hela tiden ur. Där satt man och svor, bankade musjäveln i bordet tills den kopplade upp sig igen. Tänk er att ni sitter och arbetar med en vanlig mus och så kommer det en dum jävel och drar ut sladden var femte minut. Extremt irriterande.

Jag upptäckte till slut (efter mycket testande, svärande och våld mot musen) att om jag slog till musen eller rörde den för hastigt så var det då den hoppade ur bluetoothkopplingen till datorn. Hmm... ett glapp? Vad kan glappa? *skakskak* Något låter därinne. Batterierna?

Så pyssel-Pezster skred till verket. Jag öppnade batteriluckan och tryckte in ihoprullat papper mellan batterierna så att de skulle ligga extra fastklämda och orörliga. Sedan tryckte jag tillbaks batteriluckan med lite gammalt hederligt våld och kopplade sedan upp musen. Jag slog den i bordet, krockade den häftigt med tangentbordet - SMACK! -, jag förolämpade den och betedde mig allmänt dåligt. Men den förblev uppkopplad! Seger!

Jag upprepade proceduren på alla mössen som strulade på jobbet och alla började fungera igen. Öh... ja... alla utom en... som en frustrerad kollega kastade i väggen efter en hel dags strul i förra veckan. Den musen dog. På riktigt.

Men det har alltså med glappande batterier att göra. Intressant.

Jag funderar på att maila Apple och be dem lägga ned en liten rullad pappersbit i framtida förpackningar.

Low-Tech fixar High-Tec. Det är nästan lite vackert.


Skriv en kommentar

Jag brukar normalt skita i kriget mellan dom som gillar och dom som ogillar äpplet. Men faktum är att dom flesta saker jag använt från Apple har man mer eller mindre tvingats fixa till med ghettolösningar ELLER köpa flashigare versioner av precis samma ghettolösningar.

Typ ett gem/hopknycklad aluminiumfolie/motsvarande för att antennen skulle fungera som den skulle. Eller ett skal/fodral att ha runt ytterhöljet på telefonen eftersom d... Visa hela »

oj vad jag älskade den musen, tills jag inte längre var så upphetsad över designen att jag kunde ignorera den unikt dåliga precisionen. tacka vet jag logitechs värstingar, med sladd.

Magicwhatnowyousaid!? Det låter som en typisk applemus. Snygg men värdelös.

Hade en del problem med de laddningsbarabatterierna tills jag insåg att den utstickande "piggen" vid batteriets pluspol inte var lång nog för att få kontakt med metalledaren i magic mouse. Vanliga "icke uppladdningsbara batterier" har en något längre "pigg" vid pluspolen.

Enkelt åtgärdat tog ca 2 kvadratcentimeter aluminiumfolie, vek folien några ggr och stoppade mellan batteriet och fördjupningen, fun... Visa hela »

Kommentera