"Sjukdomsförlopp"

Jajamensan. Försvararna av fetton vilar aldrig. Nu har de konstaterat att även djuren blir fetare! Det är forskning på hög nivå som utspelar sig här! Forskarna fick för sig att studera mer än 20.000 djur och de ser att övervikt även drabbat dem. AHA! Tänkte forskarna. Nu jävlar är vi något på spåren! Djuren blir alltså även de fetare! Hmmm... kan det vara virus som ligger bakom?

Oj. Så skönt det hade varit, eller hur tjockisar! Ett virus! Kan det bli bättre?

"Du är tjock."

"Nej. Jag är sjuk! Det där nya viruset du vet."

"Latviruset?"

"NEJ! Det där viruset som gör en tjock!"

"Ja. Latviruset!"

"NEJ!"

Jag läser lite i den där artikeln och undrar vilka djur de undersökt. Har de jagat vilda elefanter i Afrika? Fångat dem och vägt dem på stora vågar? Eller har de försökt locka ned vilda apor från Borneos träd till väntande vågar på marken? Är det världens alla djur som plötsligt smittats av ett tjockvirus? Nej, självklart inte. Vi läser lite till...


"Han och hans kollegor skulle studera sambandet mellan livslängd och kroppsvikt hos silkesapor från det nationella primatforskningscentrumet i Wisconsin."


"Både primater i fångenskap, hundar, katter, vilda gnagare och försöksråttor som hade fungerat som kontrolldjur i experiment – och alltså inte utsatts för några främmande substanser – ingick."


Ah. Djur i fångenskap med andra ord? I burar och sånt? Lite begränsade möjligheter att röra sig? Som äter olika typer av artificiellt foder? Typ skräpmat för djur? Djur som är deprimerade av att sitta inlåsta? Vilda råttor som äter av VÅR skitmat? Hmm... nej, allt det där har nog inte med saken att göra. Vi kör på virusteorin istället!

Sorry tjockisar. Det kommer inte att komma ett vaccin som "botar" er tjockhet. För hur mycket ni än vill tro det... så är ni inte sjuka. Möjligtvis är ni lata. Och nej, det finns ingen spruta mot det heller.

Förresten såg jag och sonen på fåret Shaun imorse. I det programmet finns ett får som är lite extra tjockt och äter allt hela tiden. Strumpa? Mums! Bildäck? Mums! Inte nog med det... han vill gärna vara med i alla aktiviteter som de andra normalstora fåren engarerar sig i vilket resulterar i att han förstör gungorna, skidbacken eller vad det än nu är. Vilket gör att alla suckar uppgivet åt tjockfåret. Faktum är att i de flesta barnprogram framställs tjockisar som ätmaskiner som är lata och gärna lite bakom flötet. Det är rätt kul faktiskt. Kolla själv. Nu väntar jag bara på att Överviktigas Riksförbund ska lämna in en protest mot SVT. Kan tänka mig den första raden:

"Vi är inte bekväma med att verkligheten avspeglas i barnprogrammen!"


Skriv en kommentar

Med den kränkningsepidemi som nu sveper över landet är det kanske dags att det inrättas en ombudsman för de feta - FETO.

Pezster 
· Svar till Blogo

Hahahahaha... det hade faktiskt varit rätt kul. Jag menar... jag hade anmält mig själv till FETO.

Hehe klockrent!

Övervikt/fetmakostar samhället onödiga pengar, dags att införa extra försäkring för dem!
Samma gällande rökare... men det handlar ju inte denna historia om.

De som blir feta av andra sjukdomar än frosseri och lättja är nog ganska lätt räknade. Fetma är ingen sjukdom. Det BLIR en sjukdom...

Haha wtf? Får sådant sändas i svensk TV? Coolt.

haha. överviktiga tamdjur? LOL får jag säga. i ett överrepresenterade antal fall lär det vara en människa kontrollerar både utfodring samt aktivitet. Lat övermatande människa - tjock hund. SVÅRT.

Märkligt hur evolutionen under de senaste decennierna gjort att virusen har utvecklats till storlek wienerbröd och pölse! Att de sedan ändå har den lättheten slinka in i vissa människokroppar i samma takt och mängd som när de var microskopiska. Fantastiskt!

Sådan matte sådan hund! Hört den förut?

Ja, vad vet biostatistiker, biologer och medicinala forskare, egentligen? Tänk om de bara hade samma vett och sans som dig! Då skulle de inte missa alla de här helt uppenbara orsakerna till varför alla de här djuren blir mer och mer överviktiga. De rör sig inte i sina burar i testlabben? Såklart! Och att påpeka saker som redan har konstaterats av forskarna i fråga? Vilket genidrag.

Fast det klart, att tänka över dylika ange... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Aster

"De rör sig inte i sina burar i testlabben? Såklart! "

Självklart! Precis som alla tjockisar gymmar i sina soffor.

Kommentera