Läste om den där läraren i Tomelilla som först lät eleverna ta del av ett häfte med berättelser om sexupplevelser och därefter gav dem i uppdrag att skriva egna berättelser - påhittade eller sanna - under ämnet "Första gången". WTF? Barnen i fråga var 14 år gamla!

Jag fick läsa den två gånger. Så sjukt. Klart ungdomarna ska läsa om sex, klart de ska få skriva ned det om de vill det. Men att en VUXEN LÄRARE ska uppmana 14-åringar till det är fan sjukt. Ännu sjukare blir det när det ska läsas och vara till grund för betyget av läraren ifråga. Speciellt eftersom det tydligen var så att "desto mer inlevelse desto bättre betyg". Ut ur ungdomarnas skallar ditt pervo!


Föräldrarna gick givetvis i taket och kritiken blev hård även från andra håll.

"Det är direkt olämplig uppgift, det är en alldeles för privat fråga, säger svenskläraren Gunilla Hammar Säfström, känd från tv-serien ”Klass 9A”."

Den där kritiken är nog inte riktigt hård nog. Det är den aldrig. En vuxen människa som är utbildad lärare och får den här idén är inte frisk i skallen. Hade detta skett i min sons skola hade jag skällt ut den där läraren och inte på något sätt tolererat att idioten fick fortsätta undervisa min grabb.

Så här förklarade läraren lite lättsamt det hela:

"Jag tar givetvis på största allvar att uppgiften uppfattats som obehaglig av någon elev och kommer att arbeta om den till nästa år, så att det finns något ännu mer neutralt alternativ, säger läraren till Ystads Allehanda."

Uppfattats som olämplig av NÅGON elev? Testa istället med HELA SVERIGE tycker det är en dålig idé. Du ska inte arbeta om uppgiften. Du ska ge fan i att sitta och klegga i barns fantasier.

Inte ok. Inte ok alls.

SvD -

Skriv en kommentar

Hmm... Så fort det kommer till sex reser vi ragg. Ändå låter vi kidsen sitta och spela WoW och CS och allt vad de heter, alla spel baserade på våld och splatter som om det skulle vara det naturligaste i världen att en fjortis springer omkring med basokas och skjuter på allt som rör sig.

Sån dubbelmoral så fort det kommer till sex.

Pezster 
· Svar till Ulrika

Det har inte ALLS med saken att göra.

Ungdomar ska få lov att experimentera och upptäcka sex utan stress och ångest... men här är det en LÄRARE som ska sitta och läsa barns sexberättelser.

Det måste du väl inse att det där är en dålig idé?

Fem spänn på att man hade hittat barnporr i lärarens dator.

Idiotiskt. Notera att skolan heter Kastanjeskolan. Klart att man hittar nötter där. Det hörs ju.

PS. Och nu vill jag inte se nån besserwisserbotanist som säger nåt i stil med "kastanjer är inte nötter".

Det har en djävla massa med saken att göra.
Behåll titeln på uppsatsen men byt ut ämnet från "jag hade sex" till "jag dödade".

Naturligtvis är läraren pedofil. Vem annars skulle våga prata om sex med ungdomar?

*tar mig för pannan*

Läsa barnporr skrivet av barn är alltså ok, men inte se på tecknade bilder vad som eventuellt kan vara barnkroppar...eller outvecklade byxmyndiga.

En sällsynt usel uppgift att ge ungarna, tycker jag.

Klart fan sex är viktigt att kunna prata om, speciellt i högstadiet. Men att skriva en jävla porrnovell åt läraren låter ju helt åt helvete FEL. Skriva ett A4 om vad man har för tankar och frågor kring sex och samlevnad, eller lära sig hur man använder en kondom är ju bara allmänbildning.

Vad som upprör är ju att läraren ber dom om nå... Visa hela »

Jag håller med Ulrika där. Nu vet vi ju inte exakt vad som har skrivits. Det kan ju vara så att det inte alls rör sig om speciellt explicita beskrivningar utan mer om känslor. Inlevelse är inte synonymt med detaljerat.
Och jag tror inte att läraren (en kvinna för övrigt) är pedofil...

Här är ursprungsartikeln från i morse:

www.ystadsallehanda.se/tomelilla/article1377799/Betygsatte-beraumlttelse-om-s... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

En KVINNA! Det var som fan. Men med tanke på att det åker dit kvinnliga lärare som ligger med elever nästan varje vecka så var det bara en tidsfråga innan skiten kom hit.

Nästan varje vecka?
Ibland, Pezster, är du så fullsketen av förutfattade meningar och fördomar...

Pezster 
· Svar till Ulrika

Fördomar och förutfattade meningar... hahaha... det låter som jag.

Och bra på att generalisera! Glöm inte det! Generalisering gör livets skillnader mellan vitt och svart mindre grått... öh... ja... just det.

En ung kille/tjej kommer ju inte att kunna skriva om sina riktiga sexfantasier för då lär väl någon genusvetenskapsfeministkärring ge dåliga betyg i bästa fall. Denna påtvingade kliniska hållning till sex får mig att må dåligt! Hur ska en ung kille/tjej kunna utveckla sin egen sexualitet och känna att det är han/hon själv som har initiativet och sina egna idéer och att det är hans/hennes eget expe... Visa hela »

Det är nog ingen fara. Läraren är säkert Qvinna. Och damer kan naturligtvis inte vara snuskhumrar!

Seså, öppna er nu riktigt ordentligt! ;)

Jag tycker inte alls det var en dålig idé. Hade jag varit 14 år hade jag tyckt det var hur kul som helst, oavsett om jag hade blivit av med oskulden eller inte. En elev som fått uppgiften sa till Metro att han inte hade några problem med uppgiften, en en tjej sa att läraren var bra så därför kändes det okej för henne att fullfölja läxan.
Allt här i livet behöver inte vara så jävla farligt!!

We don’t need no education
We don’t need no thought control
No dark sarcasm in the class room
Teachers leave those kids alone
Hey, teachers! Leave those kids alone!

Så ungdomarna uppmanas alltså att skriva sexnoveller... hm. Funderar på om läraren även är författare av ett gäng chicklitt-böcker och hade skrivkramp. Som (den kvinnliga) rektorn i 10 things I hate about you.. www.youtube.com/watch?v=B7C-gK-hiPA

till er som inte fattar grejen;

Problemet med uppgiften var att den var såpass... personlig. privat. ungefär som att man skulle vara tvungen att beskriva konsistensen på sitt bajs i en vecka med nogsam inlevelse så att läraren har hundra procent koll på hur man skiter. eller bokföra hur ofta man petar i näsan. eller om man har illaluktande flytningar, hur många ggr i veckan man får nattlig utlösning. varför inte skicka in... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Ah... exakt och precis så. Tack för den förklaringen.

Någon som har frågor på detta? Nej? Tänkte väl det. :D

Tinky: Fast det behövde de ju inte. Det handlade om att skriva en berättelse, påhittad eller verklig på ett speciellt tema. Och fortfarande: inlevelse är inte lika med detaljerad!

Candy:

men att det är en uppenbart keff idé att ge en sådan uppgift är likväl uppenbart, särskilt med hänsyn på det automatiska maktförhållandet mellan lärare och elev. Det är en sak om man skulle få lust att göra det på eget initiativ, en helt annan när en person som har makten över dina betyg ger en den.

för att vara lite överdrivet tydlig men vart det vurpar: tänk att chefen glider in på kontoret och förkunnar att samtliga anställda ska skriva om när de förlorade oskulden eller likvärdig ihopdiktad historia av sexuell natur. sen ska han ta emot samtliga noveller och de kommer vara grund för nästa lönehöjning. ju mer inlevelse, desto bättre höjning.

lämpligt?

Tinky: Det skulle vara lika märkligt om chefen kom in och krävde att de anställda skulle skriva om när de förlorade någon närstående eller när de blev väldigt glada för något. Du kan inte jämföra det där. Jag håller med om att det inte var lämpligt att eleverna hade valet att skriva när de själva förlorade oskulden. Jag anser också att det hade varit bättre om eleverna hade få... Visa hela »

Candy: jag sa att jämförelsen var överdriven. det jag menade mest var att man inte kan kräva eller ge uppgiften att man ska avslöja sitt privatliv för att driva på betyg/karriär.

Jag hör vad du säger men håller inte helt med. Då får man se över alla uppgifter i skolan för det är en hel del som involverar egna erfarenheter. Plus det faktum att eleverna inte behövde skriva om just det.

Om man inte inte tänder på vaniljsex då? Får man lika höga betyg om man skriver om sina drömmar om BDSM med inlevelse?

Pezster 
· Svar till Magnus

Nej... men det skulle inte förvåna mig om man blir skickad till kuratorn.

Kommentera