Läste i SvD om att al-Qaida hotar Sverige! Oh noes! Så hemskt! Paniiiiiik! Eller vänta. Nej, förresten. Inte alls panik. Vi har haft EN idiotisk superlooser i det här landet som verkligen levde upp till begreppet "självmordsbombare". Han dödade, enbart sig själv, med en bomb. Well done!

Men jo... PANIK! tycker Säpo! Säpo är blinda för de får inte signalspana. Det är synd om Säpo. Samtidigt undrar jag vad Säpo gör? Jag menar... man hör bara ordet Säpo när de har misslyckats med något. Klart Säpo är ledsna. Självkänslan är i botten. Då måste man gråta lite i media. SvD rubricerar deras utspel som "Säpo tappar i terrorkampen". Suck. Jo, Säpo har tappar något... kanske det är bollen de letar efter? "Vi får inte spionera på folk... buhuuuu... snyft....hulk... snyft!". Hmmm, kanske ordet Säpo letar efter är "kränkt"? Eller är det bara jag som tänker på svenska nu?

Det kommer givetvis inte att tas en enda "farlig terrorist" med hjälp av det där. De håller liksom inte på och mailar sina hemligheter till varandra... eller har fasta mobiler... eller twittrar om sina planer... eller lägger ut nästa massmord som ett event på Facebook. Men Säpo och den vanliga polisen dreglar så klart vid tanken att få använda sig av all information som ligger på de där servrarna. Mums, liksom!

SvD är snälla som, helt okritiskt, hjälper till att snyfta ut historien om "stackars Säpo" som bara vill nationens bästa. Säpo vill oss bara gott. Säpo vill bara få titta in lite i vår kommunikation för att se till att vi alla har det bra. Kanske vill de även krama oss?


Om man tittar internationellt, så har övervakning av vanliga människors

kommunikationer fångat exakt NOLL terrorister.

Ja, men de som inte är vanliga människor då, kanske du undrar. Ja, men då är vi liksom tillbaks till det där med att "terrorister" faktiskt inte håller på och mailar sina hemligheter till varandra... eller har fasta mobiler... eller twittrar om sina planer... eller lägger ut nästa massmord som ett event på Facebook osvosvosv... äsch, ni fattar.

Vad fan SvD! Påstå att Sveriges räddning från "terrorister" är massövervakning av medborgarna? Skärp er.

DN - 1 -

Skriv en kommentar

Tack. Bullseye.
Det är tragiskt när folk som inte fattar teknik har rätt att besluta om teknikfrågor som avlyssning. Ännu mer tragiskt att Säpos enda svar/aktion mot terrorismen är att försöka få avlyssna svenska folket. Smart.

"Om man tittar internationellt, så har övervakning av vanliga människors kommunikationer fångat exakt NOLL terrorister."
Hur vet du det?

Pezster 
· Svar till Peter K.

För jag vet. Googla själv runt. Finns dessutom ett kritiskt program från BBC som tog upp det men det får du leta upp själv.

Poängen är att folk - som du? - som är ok med att våra rättigheter monteras ned för att jaga spöken - är långt farligare för samhället än en galen idiot med en bomb runt magen.

De terroristplaner som man hindrat genomförandet av då? Är det bara några loosers som fixat en bomb i en park tror du? Fast det är klart, om du nu skulle sprängas i bitar så kan du i alla fall göra det med vetskap om din integritet inte är kränkt, o faktiskt inte heller terroristens. Det kommer säkert att kännas skönt.

Pezster 
· Svar till Kluringen

Kära Kluringen.
Du är tydligen ok med att ge upp dina rättigheter för lite "trygghet".
Det gör dig till en farlig och mycket korkad människa som i mina ögon - på sikt - är långt farligare för mig än en sketen galen bombare. Frihet är inte gratis, den kostar faktiskt, folk har till och med dött för att vi ska få ha den, men det fattar inte en imbecill idiot som du. Det som händer här att... Visa hela »

Aha, så nån på kanske BBC som du inte ens orkar visa mig har sagt nåt nån gång, yeah right. Och du vet inget om vad jag anser om nånting, det är bara något du gissar. Taimour var en klant - ja. Men den typen av klantar vill jag gärna vara utan, och eftersom vi ändå är inne på det, jag tycker att det är fullt rimligt att Säpo gör vad de kan för att stoppa honom.

Pezster 
· Svar till Peter K.

Heter min blogg "Fråga mig om saker så postar jag länkar."?

Inte?

Eller misstog du min blogg för en seriös tidning?

Eller mig för journalist?

Enda sättet för Säpo att stoppa en galning med en bomb är att ta honom "live". Jag menar... tror du att de köper delarna till bomberna över Internet? Och att de Twittrar "Nu smäller det vid sergels torg" innan de tar på... Visa hela »

Att säpo ska lägga sina prinskorvar på kommunikationer som plågsamt uppenbart inte brukas för att planera illdåd är inte rätt för fem öre.

Jag anser dock att vi bör ge lösare tyglar till dom som faktiskt jagar buset, typ ledreg och telekrig. Dom som korrekt iglar loss på frekvenser som inte Kalle och Pelle brukar i sin vardag, om inte deras vardag är att spränga ghettobomber vid nån vägren i Affe. Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Jag ogillar när redan lata poliser ska lägga ännu mer tid och vikt vid digital data... speciellt när kompetensen är så sjukt låg inom rättsväsendet.

Det krävs människor för att hindra/förebygga brott. Intelligenta, kompetenta sådana.
Bristvara, tyvärr.

Nej, jag tror inte att jag misstog något för något. Men om man hänvisar till något för att stödja sitt resonemang är det klädsamt att åtminstone lämna så mycket info att den man slänger käft med har en chans att kolla själv, till skillnad från att falla på knä mot London och skandara "bee bee cee". Resten av ditt resonemang har jag svårt att greppa. Och idioten som sprängde sig g... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Peter K.

Så... du är för att inskränka våra rättigheter för lite mysig trygghet?

Well... det är inte jag. Som jag skrev innan... frihet kostar. Ibland går det åt helvete men så är det.

Visst ska vi göra vad vi kan för att förhindra knasbollar... men INTE för priset av vår frihet.

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty... Visa hela »

Oj, du var känslig. Det enda jag påpekade var att OM man stöder sig på en källa kan man ge lämplig invisning. Men vi släpper det. Vi kan också bortse från att jag punkterade delar av ditt resonemang, jag menar, du bortsåg ju från det. Var det jobbigt? Ha det!

Pezster 
· Svar till Peter K.

Hahahahaha... såja! That's the spirit!

"Men vi släpper det." - källa på det, tack.

Denna dokumentär tar upp många viktiga punkter om terrorismen och vilka politiska krafter som många gånger på ett eller annat sätt är inblandade (vilket inte bara innefattar Al Qaida) och varför massmedia ständigt basunerar ut skrämselpropaganda:

Terrorstorm- svensk text
video.google.com/videoplay?docid=-880235900753759823#

Här är även några intressanta artiklar:

www.foxnews.com/us/20... Visa hela »

Alex jones FTW :D

Vet inte vilket som var mest underhållande, själva posten eller de efterföljande kommentarerna. Värt att notera är i vart fall att nämnda myndighet söker nya registratorer efter incidenten i december, alltid en god början att fixa den logistiken då inkommande mail bör tas omhand utan dröjsmål. :P

Kommentera