Magdalena Ribbing plitade ned en artikel "Vett och etikett i kollektivtrafiken" på DN.se. Jag läste snabbt igenom och kom på att det var sjukt länge sedan jag åkte kollektivt. Hennes artikel ledde till en del kommentarer från upprörda sunkiga masstransportmänniskor.

Jag kommer ihåg packet på kollektivtrafiken. "Fjällräven Kånken"-snubben som skalar en banan och sprider doften av kräkig brödfrukt i vagnen, idioten med telefonen som pratar så högt att hela Sverige hör samtalet, den frustande tjockisen som pipandas, gnälliga gubben, sinnessjuka Arvid med vitt smolk i mungiporna, kebab/hambugerätaren, kärringen som badat i parfym, skrikande mongobarn som kladdar med något smetigt käk samtidigt som de ränner runt, idioten med väskan över axeln som knockar folk varje gång han vänder sig om, killen som experimenterar med världsrekord i kroppslukt, smaskande människor, bruden som lyssnar på R'nB i överdimensionerade hörlurar som läcker ut det där gnälliga skitirriterande ljudet av en bölande snubbe som kännetecknar just R'nB.... insikten av att alla dessa ljud, lukter etc kommer från andra människor. ÖÖööööööörk. DÖDA!

Fattar ni att jag var i bråk varje dag! Kollektivtrafik är ju für alle och det märks:

"HeyheyHEEEEEEY! Vad gör du?!"

"Sätter mig." säger smällofettot.

"Inte här! Är du inte klok? Jag kommer få halva din röv i knäet om du ska sitta här! Jag kommer fan bli upptryckt mot rutan. Glöm det!"

"Ursäkta, vad sa du precis?"

"Men ååååh! Sitt där borta! Där finns hur mycket plats som helst. Booooooort!"

"Det var det fräckaste! Ursäkta mig om jag är tjock."

"Ursäkta MIG för att jag inte vill bli mosad!"

Det går ju inte att bete sig så där i längden. Det där gäller både mig och tjockisen. Nej... så jag tog mitt ansvar ;) Jag lämnade kollektivtrafiken. Som en gåva både till mig själv och alla andra stackars kretiner som står där som packade sardiner. Jag kör bil till jobbet, dricker kaffe, lyssnar på radio och njuter av min egen space - även om det är en bilkö. Då kan jag njuta av tanken på alla sköna avgaser bilen släpper ut och kanske gör det här förbannade skitklimatet lite varmare. På sin höjd hoppar jag in i en taxi de dagar det är dags för en pilsner eller fest. Kanske det blir dyrare, kanske det är sämre för miljön (pffft...) men jag bryr mig inte ett dugg.

Aldrig mer kollektivtrafik. Det är faktiskt inte bara för min skull... utan även för alla andra.

Jag är helt enkelt snäll och ansvarstagande. ;)


Skriv en kommentar

Jag lever nog inte i en stor nog metropol för att uppleva hela den floran av kollektivtrafikanter, vi är för omoderna helt enkelt! Fruktsubbor och fjällrävar kräver nog ett varmare klimat tror jag. Fast dom jag har upplevt har varit mer än nog för att se kollektivtrafiken som en sista utväg. Tjockisarna har ju inte helt oväntat lyckats breda ut sig (fniss) över hela landet.

Pezster 
· Svar till paqe

Var bor du? Det låter som ett otroligt skönt ställe. :)

Borlänge. Vi har dock trafikstyrelsen (före detta banverket/vägverket) här, och mycket kommunal verksamhet. Till formen är det annorlunda, men det är blott ett annat kors att bära.

Pezster 
· Svar till paqe

Hmm... Borlänge... jag tror jag varit på en teater där en gång i tiden. Maxim? Kan det stämma?

HAHAHA, jag åker själv en hel del buss och jag får inte riktigt samma vibbar. En vanlig bussresa för mig innehåller följande, jag, massvis med snygga tjejer, någon gammal dam, några snubbar som inte vågar se mig i ögonen och en kalastrevlig busschaffis som skiner upp varje gång han ser mig.

Vi har dessutom inte så många tjockisar..... kan bara komma på en och han har vett nog att gå raka vägen lä... Visa hela »

jag åker tamejfan varje dag. brukar välja en vagn typ... näst längst back, sätta mig längst fram i vagnen och där får jag fan va ifred. på tvärbanan har kontrollanten börjat anmärka på att jag alltid sitter där och om jag, mot förmodan, skulle sätta mig på en annan plats kommer han fram och säger att jag sitter fel :D

men just den delan av vagnen är alltid tom den tiden på dagen. ba... Visa hela »

Kommentera