De mossiga idioterna som sitter i Bryssel och leker med våra rättigheter har fått en ny idé. Förslaget innebär att skapa en slags brandvägg runt Europas internet, så att gubbarna i EU kan bestämma vad medborgarna ska ha tillgång till.


"The proposal emerged an obscure meeting of the Council of the European Union’s Law Enforcement Work Party (LEWP), a forum for cooperation on issues such as counter terrorism, customs and fraud.


“The Presidency of the LEWP presented its intention to propose concrete measures towards creating a single secure European cyberspace,” according to brief minutes of the meeting.


The secure European cyberspace would have a "virtual Schengen border", it adds, referring to the treaty that allows freedom of movement within the EU but imposes controls on entry to the bloc."


Fattar ni hur illa det här är? De föreslår på fullt allvar att vi ska göra som Kina. Men de betonar som sagt att "friheten" ska existera inom EU-nätet. Samtliga experter dömer ut idén som vanvettig, idiotisk och farlig men sedan när lyssnar EU på experter? När Telegraph ville fråga ut de ansvariga fanns det ingen att prata med eftersom alla var på "semester".


“They seem completely oblivious of the implications of their daft plan: the imposition of Europe-wide censorship.” - Glynn Moody.


Och var är de svenska journalisterna? Jo... fullt upptagna med att rapportera om fetknoppen Anna Books nya bantningsidéer eller något annat meningslöst. Att de inte förstår och inte kan göra sitt jobb har varit pinsamt uppenbart sedan tillslaget mot TPB-servrar för några år sedan.

Sprid ordet och utbilda de som inte förstår vad detta innebär på sikt.



Skriv en kommentar

Det gör mig milt upprörd, men inte över hövan förvånad.

Jag tror nog att vi kan ta det med relativ ro tills verkligheten stämmer överens med dessa nötters skeva bild. Om Kina (som dels lägger LÖJLIGA resurser på att kontrollera internet och dels har lång erfarenhet av det) har bekymmer med att hålla i alla koppel, tror jag inte att dessa Beatrice Asks avfödor som kröp upp ur den unkna pölen med fes... Visa hela »

Ska man byta till eww.blablabla.com då eller?

Efter ett längre uppehåll i läsandet av din blogg var detta ett glatt återseende. P1 (jo, jag börjar bli gammal) hade igår ett repotage från ett museum i Tallin - inrymt i en tidigare hemlig våning på ett hotell. Journalistens raljerande över östblockets övervakningssamhälle klingar i vanlig ordning så där grundlurat genomfalskt: sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4494042.

Jävligt läskigt! Jag tror inte folk i allmänhet förstår vad www och begränsningar av www innebär i det långa loppet.

Page: När verkligheten stämmer överens är det redan för sent, då har vi förlorat vår makt och möjlighet att använda internet så som vi gör idag och vill fortsätta göra.

neee usch!!!!!

Jag skulle vilja se folk börja använda secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/B.A.T.M.A.N.
Tyvärr är det nog inte fullt implementerat än :(

Jag gick aldrig med, och nu börjar det väl bli dags för alla andra att gå ur också? EU är en idiotisk idé från början till slut.

Eftersom Bonnier och Schibsted styr i stort sett all svensk media, kan jag inte tolka det på något annat sätt än att de tycker det är en bra idé.
mediakoll.blogspot.com/2005/03/vem-ger-medierna.html

Kommentera