Jag skrev ett inlägg under påsken om att man borde avskaffa alla röda helgdagar som är baserade på religion.

Och idag satte jag morgonkaffet i fel strupe när jag hör på nyheterna att Carin Jämtin tycker att vi borde införa en muslimsk helgdag i Sverige. Men ÅÅÅÅÅH! SUCK!

NEJ, Carin Jämtin... vi ska ge fullständigt FAN i att införa mer religiöst dravel i Sverige - vi har redan så det räcker och vi behöver inte fylla på skiten. Vare sig det är med kristendom, judendom, islam, hindusim eller vad allt vad det nu heter. Religion är ett mentalt virus och dess påverkan måste aktivt bekämpas!

I mitt inlägg kom jag med en bra idé om att avveckla helgdagarna som är baserade på religion. Tydligen är jag inte ensam... för någon vid namn Christer Sturmark från Humanisterna exakt som jag (hmmm ;)):


"Han (Christer, alltså) vill heller inte ha någon specifik helgdag för de icke-troende, utan en pott av helgdagar som individen kan ta ut när han eller hon själv önskar.

 

– Då kan man ta ledigt när man vill. Vill man fira ramadan kan man göra det på någon av dagarna man har i potten, säger han."

 

Perfekt!

SvD - Metro - Exp - S -

Skriv en kommentar

Jag hörde det också. Började fundera på om det var första april. Hur fan tänker hon?!? VARFÖR ska vi ha en muslimsk helgdag när vi knappt firar våra egna religiösa helgdagar. De flesta bara njuter av att få vara lediga, skit samma varför. Skulle detta gå igenom (vilket jag faktiskt inte tror) tar vi ett stort steg tillbaka i utvecklingen.

Pezster 
· Svar till Candy

Klart det inte går igenom.

Jämtin intar alltså sin plats i lol-hyllan. Trevligt. ;)

Religion är ett mentalt virus? Religion är i första hand ett uttryck för människors sökande efter svar på existentiella frågor. Man kan ha olika uppfattningar om t.ex. livets mening; att avfärda andras uppfattningar i sådana frågor som utslag av ett "mentalt virus" ger bara ett arrogant intryck. Jag har aldrig stött på ett icke-religiöst filosofiskt tillfredsställande svar på frågan om livets me... Visa hela »

Pezster 
· Svar till asdf

Hahahahaha... så du menar att utan gud finns det ingen mening med livet?

Vad är meningen med livet för en igelkotte?

Vi lever... gör det bästa av tiden... sedan dör vi.

För sådana som dig är det tydligen extremt jobbigt. 10 spänn på att du dessutom gillar diagram.

Begreppet gud är meningslöst.

Se här:
sv.wikipedia.org/wiki/Ignosticism

Va fan e hon helt pantad den Carin?. Jaaa det är hon, hon är en pajas rakt av.

Pezster 
· Svar till Domeday

Hon är pantad. Som de flesta politiker. Med det här uttalandet gick hon in i fållan "extra pantad".

asdf: Oavsett hur otillfredsställande ickereligiösa teorier är, så måste det ändå klassas som ett mentalt virus att folk inte kan tänka längre och inse hur osannolik deras gud faktiskt är. Här är en jämförelse mellan ateism och kristendom, när det kommer till gudar man _inte_ tror på:
friendlyatheist.com/wp-content/uploads/2008/02/gods-we-dont-believe-in.jpg

Pezster 
· Svar till Fredrik

Hahahaha... lysande "bild".

Pezster: Det stämmer att ditt "svar" på frågan om livets mening ter sig otillfredsställande för mig.

Fredrik: Hellre en ytterligt osannolik men tillfredsställande teori än en ytterligt sannolik och otillfredsställande teori. Ska jag nu bekymra mig om att leva, vill jag uppleva det som meningsfullt. Att du eller någon annan finner mening i en vår förgängliga tillvaro kan jag acceptera, men det vore också trev... Visa hela »

Pezster 
· Svar till asdf

Tror man på gud så ÄR man ju mentalt efterbliven. Så... du vet... exakt var gör Dawkins fel?

Varför skulle livet ha en mening? Lev väl, ta hand om dina nära och kära, få ett barn eller två, njuuuuuut.... är inte det mening nog?

@asdf: Meningen med livet är väl att leva, eller har jag missförstått något? Varför denna ständiga strävan efter en mening i allt. Då blir ju livet begränsat. Enligt flera forskare så är människans hjärna lite begränsad och man har varit tvungen ta till en "förklaring" till livet så att inte man inte går helt loco. Det innebär inte att den "förklaringen" på nå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Men vi kan ha en Pezster-dag!

Då hånar vi och förnedrar troende samtidigt som vi förtär sprit och godis.

Du har rätt asdf - till skillnad från agnostiker går det oftast inte att diskutera med ateister (av det nutida snittet iaf). Argumentet blir bara variationer på "du är dum i huvet", samtidigt som övertygelsen om att man själv sitter inne med den enda rätta läran inte heller främjar diskussionsklimatet.

Pezster 
· Svar till A A N

Men ÅH! Fatta. Jag är inte ateist eller agnostiker för den delen.

"Ignosticism är en ståndpunkt som innebär att frågan om gudars existens är meningslös då den inte har några verifierbara (eller testbara) konsekvenser, och därför kan ignoreras.

För en ignostiker är frågan om gudars existens nonsens och har samma logiska status som frågan: "Vilken färg har tisdag?". Bå... Visa hela »

Eller "tror man på gud så ÄR man mentalt efterbliven". Visst, tyck det, så länge du inte anklagar någon annan för att vara inskränkt eller intolerant...

Pezster 
· Svar till A A N

Jag har mycket riktigt nolltolerans mot religion.

SÅ enkelt är det.

Det går inte att prata om eftersom begreppet gud är meningslöst och har INGEN substans.

Kort sagt. Jag fattar inte vad du babblar om.

Jag hade härom veckan påknackning av två gamla damer från pingstvännerna. Det första som kom ur deras munnar var om jag hade funderat något på livets stora bekymmer. Då bad jag snabbt till min hjärna (som i brist på annat får klassas som min egen personliga husgud.) om den mentala styrkan att inte kasta ner tanterna för trappan. Därefter frågade jag om dom ville ha en kopp kaffe med ett något hotfullt leend... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Påprackande dörrknacksreligiösa är det skottpengar på. Det är ett skönt avbrott från dagens rutiner med att kunna idiotförklara och håna dessa fridstörare.

Meningen med livet? Att det ska va så svårt att greppa: äta, skita, supa, spy och knulla. Vem behöver mer?

Pezster 
· Svar till Mike

Religiösa behöver mer. De lider nämligen av förstoppning och impotens. ;)

Nä att införa en muslimsk helgdag är ju att gå bakåt i tiden nu när vi skilt kyrkan från staten, de vill väl förlora nästa val också, fast de räknar med att vinna röster från muslimerna men de har glömt alla de andra väljarna kristna och icke kristna.

själv tar jag vilken ursäkt som helst för att införa en ny helgdag. fast varför via religion? kan jag få en.... jag vet inte... älg-dag? fira att det finns älgar i sverige eller nåt? för älgarna finns ju i allafall.

den nya traditionen ska innefatta att man skjuter skallen av en älg, lagar god mat på den och serverar med ett par öl. en ny röd dag värd namnet.

Pezster 
· Svar till Tinky

Ölen dricker man med sugrör från älgens kranium.

Jag är med.

Idioti att ens komma på tanken att införa en muslimsk helgedag. Kommer vi som inte är muslimer också vara lediga i så fall denna dag? Nej, bort med allt vad religion heter

Kommentera