En ammande mamma tog ett glas vin med sin väninna. När vinglas nummer två skulle införskaffas sa bartendern stopp.


"Trots att Jenny berättade för bartendern att det enligt Livsmedelsverket inte är skadligt för barnet om mamman dricker ett par glas vin i veckan under amning, framhärdade han i att det var Rivals policy att inte servera alkohol till ammande kvinnor."


En sketen bartender står där bakom baren och fattar moralbeslut åt folk. Det är fan sjukt. Det som är ännu mer sjukt är omröstningen på AB:


70% av svenskarna är alltså helt ok med att en sketen bartender ska stå och fatta moraliska beslut. Han omyndigförklarar mer eller mindre kvinnan och det är 70% av de som röstar helt ok med? Det är så man blir mörkrädd.

Det finns för många idioter i Sverige.

DN - DN - 1 - AB -


Skriv en kommentar

Tycker bartendern gjorde helt rätt! :)

Pezster 
· Svar till HenrikB

*slap*

*dodge - counterattack*

Frågar man bartendern har det förmodligen inte så mycket med moral att göra. Vekt av hans chef att inte backa honom/henne. Kanske DO-spöket som väntar i kulisserna?

Allvarligt, trodde du skulle ta ett annat parti i denna. Ser du inte det löjliga i WT-mamman som känner sig stött över att inte få hinka vin ute, och DO stämmer i kråksången. Lättstötta anyone?

Sjä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till HenrikB

Du är ju helt ute och reser. Detta är så typiskt svensk moralpanik. Pinsamt är ordet för dagen.

Du måste se den större bilden.

Om barnet fått några men hade de säkert funnits nått sätt att klämma åt baren. Typ tappat barnet i golvet sen - ahh men gud, han fyllde på med vin, jag som är missbrukare...man tycker han borde typ ha sett att jag ammade...Det kommer en annan artikel med en ny rubrik-Bartender serverar ammande kvinna vin...lägg in valfritt citat från hälsomyndigheten/ exmissbrukare som underrubrik...lägg in en liten moraliserande text angå... Visa hela »

Ser allvarligt inte hur moral kommer in i bilden alls här, vare sig från ena eller andra sidan.

Men moralen i storyn (pun intended), we'll agree on disagreeing. Innan det blir sandlådenivå.

Pezster 
· Svar till HenrikB

Det enda en bartender ska göra är att servera drinkar och hålla käften. Samt att inte servera uppenbart berusade personer.

Allt annat är fail.

Det var en mycket nyancerad bild av en bartender.

Gissar på att alla som har något mer än en helgkurs i drinkmix håller med dig. Speciellt dom som kan alla regler, och evt har en utbildning inom ämnet.

Håller med dig i mångt och mycket, oftast e du jäkligt rolig, nu va du bare ignorant.

Pezster 
· Svar till HenrikB

Jag har rest för mycket utomlands... och har därav fått min egen bild av svenska bartendrar. Den gäller inte alla... men de flesta.

Hur ska ICA göra nu då?
Om en överviktig person kommer in och vill köpa massa
fet mat och massa läsk och chips till deras överviktiga barn?
Då ska ICA vägra sälja maten eftersom föräldern inte förstår att det är fel?

De har en policy om att inte servera mammor som ammar- den följer de. Men när jag står där och håller i disken med ögonen i kors och försöker betala ölen med bibliotekskortet då serverar de minsann. Jag ska fortsättningsvis alltid ha med mig en docka i baren som jag då och då ammar, eventuellt kommer det att bli en uppblåsbar i JJ format.

Jag är oldschool moralist så det vara visslar och dräglar om det, men detta är inte en moralfråga i mina ögon.

En smula stjärt av bartendern att agera på det viset, men han skulle lika gärna kunna säga att hon hade en finne på näsan och att baren inte serverade fula kvinnor vin, eller whatnot. Sedan låter artikeln ganska så aftonblad. Hon kanske var full som en kastrull redan innan det första glaset eller... Visa hela »

blir kvinnan berusad när hon ensam har hand om ett barn ringer man snuten - det är nämligen att försumma barnet. men man blir inte särskilt fittig över 2 glas vin.

Varför är det så fel med en bartender som är riskmedveten och ansvarsfull i sitt jobb? Det är ingen mänsklig rättighet att få dricka alkohol.

Bara igår läste jag som en händelse om en man som söp ihjäl sig på en krog. Bartendern serverade så mycket alkohol att mannen dog av alkoholförgiftning...

Känns fortfarande lika bra att jag satte min röst på nej för nån dag sen. Blev lika förvånad av resultatet som du.

Är ännu mer förvånad över sossarna här som tycker att det är helt ok att någon annan lägger sig i beslut som de inte har att göra med. Blir skitirriterad över varje fall av sånt överförmynderi.

Jag tycker McDonalds ska sluta servera till fetton.

Det är inte farligt för någon om en ammande mamma dricker ett glas vin. Därmed är det diskriminering att inte servera.

Nästa steg är som sagt att inte servera vin till fula eller fet mat till feta, då skulle det bli ett jäkla liv. (att inte servera skräpmat till feta skulle dock kunna motiveras rent hälsomässigt, vilket inte vin till mammor kan..)

Sverige pekar pk och moral till höger och vänster.
Det är mammans EGET ansvar att ta och INTE omgivningens/bartenderns. Spelar ingen roll om det är dumt eller inte, farligt/ofarligt att dricka vin som ammande det är INTE mitt ansvar som utomstående, vad jag än tycker om det, åsikt är åsikt och inte sanning!
Vi kan inte gå om kring och ta ansvar för andras val och göra dumma lagar för att hindra människor frå... Visa hela »

Äsch, bartendern övade lite flashiga härskartekniker på random WT mamma, som naturligtvis skulle gråta ut i pressen om hur hemskt det var att bara få köpa ett glas vin på en random sylta.

Ett ganska enkelt sätt att åtgärda bekymret är väl att bli topp tunnor rosenrasande och därefter helt enkelt gå till nästa bar?

Att vara politiskt korrekt och moraliskt förstoppad är kanske inte i a... Visa hela »

Jag förstår inte.. Enligt dig, pezster, varför får en bartender servera alkohol till en ammande mamma, men inte till en "uppenbart berusad person"? Är det inte moraliserande i bägge fall?

Pezster 
· Svar till vagrant

En uppenbart berusad person blir ett problem för sin omgivning. Det måste du väl förstå?

Kommentera