Sonen hade engelskläxa. Man skulle skriva en liten berättelse baserat på en bild. Den där bilden var en dåligt tecknad människa (gubbe?) som satt på en sten i någon som jag tror ska vara en skog. En deprimerad skog. Sedan låg det några föremål lite överallt baserat på orden i läxan.

Tråååååkigt! SNARK! Så jag ritade en ny bild till honom.


 

Den fick sprätt på grabbens fantasi. Han skrev ned några historier och sedan var läxan klar. Vi pdf:ade skiten och mailade den till läraren (våga vägra skrivböcker!!!).

Läraren missade givetvis bilagan i mailet och ringde till mig för att diskutera hans bildberättelser (som uppenbarligen INTE passade med hennes ursprungsbild).

Suck. Hon tyckte att han följde hennes bild dåligt och att han hittade på för mycket.

Jag guidade henne genom hur man öppnar en bilaga (hon är lärare!!!) och jag hörde ett dubbelklick genom telefonen följt av ett:

"Ah... jaha! Nu förstår jag berättelserna! Så fräsigt att man kan maila bilder! Är den scannad?"

"Öh..." får jag fram. Hon kan alltså inte öppna en bilaga men hon vet vad "scanna" är? Jag säger: "Nej... den är fotograferad med min mobil."

"Oh, så fiffigt!"

Jag avslutar samtalet och har en orolig känsla i magen. Är hon verkligen lärare? Får lärare inte mail med bilagor? Vad gör en lärare? Ska de ha lön?

;)



Skriv en kommentar

Vi vill ju se den första bilden också :-D

Pezster 
· Svar till Candy

Fanken! Tänkte inte på det. Skickade med orginalet nu när vi bytte. Han ska vara hos sin morsa nu i två veckor.

Intressant beskrivning av lite verklighet. Men som det är nuförtiden då läraryrket är så uselt ur löne-, arbetsmiljö- och utvecklingssynvinkel får man bara den kohort som har medelintelligens (knappt), bristande initiativförmåga och undermålig fantasi. Då blir det så där. Men sonens fröken är säkert ordentligt insatt i hur många veckors ledighet hon har att se fram emot om en månad. Ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Blogo

Jag har typ mött TVÅ bra lärare under min sons skolgång.

Blir förbannad när jag tänker på att typ 50% av lärarkåren är meningslös. Om det ens räcker.

Hade inte Sverige en gång i tiden koll på det där med skola?

HAHA, vilken bild! Du kan ju rita!
Snubben med spaden är ju bara för skön.

Härute på vischan, straks norr om Stockholm, har man startat ett projekt, där högstadieelever utbildar lärarna i användning av internet och sociale medier.
Tråkigt att det ska vara behövligt.

Pezster 
· Svar till JB

Rita och rita... kladda, kanske. ;)

Allt det där satte sig under mina gymnasieår. Det var antingen det eller lyssna på lärarnas ordsvada.

Som en som haft privilegiet att gå på en internationell skola några år kan jag säga att Svenska skolan suger fett i jämförelse. Internationella skolan hade mindre klasser, bättre ämnesval och framför allt _engagerade_ lärare.

Pezster 
· Svar till Moo

Lärarna är absolut viktigast!!!! Svenska skolor har blivit infekterande med alldeles för många medelmåttor till lärare. Nu håller alla soporna varandra om ryggen i skolorna.
Det är dags för en ordentlig utrensning!!!

..."hittade på för mycket"...?

really?

Pezster 
· Svar till Tinky

jupp.

Lärare ...Har spenderat 7 dagar med att transportera skolbarn.

150 skolbarn ombord plus ett antal "vanliga" passagerare.

För att de övriga passagerarna ska kunna njuta av resan krävs det ju då att lärarna har lite koll på kidsen, så de inte skriker, springer runt eller blockerar dörrar och passager.

Eller går ut på däck utan vuxet sällskap.

Allt detta informerar jag lärarna... Visa hela »

Kommentera