Inte nog med att iPhone redan nu är kraftigt begränsad med gammal teknik, massor av spärrar, censurerade appar samt att de envist tvingar användarna att använda iTunes att föra över allting till den... det där räcker inte. Neeeeeejdå... inte om man heter Apple.

Apple utvecklar tydligen en ny teknik som är baserad på IR-strålning. En IR-sändare skulle kunna föra över information till varje iPhone och stänga av kameran så länge den är riktad mot IR-källan. Eventuellt kommer det inte ens att behövas en IR-censor på telefonen (rikta en fjärrkontroll mot kameran i din iPhone och tryck på några knappar så ska ni se varför. IR registreras i din kamera precis som den är redan nu).

Kära Apple... först tänker väl ni väl på konserter? Eller hur? Så att alla upphovsrättsupprörda organisationer ska tycka att ni är världens bästa företag. Sedan tänker ni säkert även på museer, konstutställningar och då är det säkert ännu mer företag/organisationer som börjar bli kära i er.

Jag själv - som är van vid att tänka lite längre än vad näsan räcker - får en bild av poliser och militärer med IR-sändare på sina västar.

Om inte Apple slutar vara så restriktiva... om de inte börjar öppna upp sina lurar... om de inte lägger av med att styra hur en köpt produkt ska användas... så kommer Android ha det lätt framöver.

DET är fakta.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 -


Skriv en kommentar

Nu var det ett tag sedan jag skrev här (senast var när vi diskuterade något om straffrätt kanske och jag var där jobbige juristen). Men det första jag tänkte på när jag läste den här nyheten handlar om juristers favoritbegrepp - proportionalitet. Det första som slog mig var nämligen just det att vägen kanske är lång och invecklad idag för den som vill stoppa att folk lägger upp konserter på nä... Visa hela »

Kommentera