Verkligen. Att ingen ser dessa idioters konstanta självmålsidéer är ett stort mysterium. Nu sist är de igång med att låta cyklister köra mot rött eftersom det är så många som bryter mot lagen. Och då kanske är det läge att göra det lagligt.


"Som cyklist värnar man om frihetskänslan, och när man sitter på en cykel är det inte lika lätt att åka runt två kvarter som när man åker bil. Det riskerar att bli så att man struntar i regeln, och då är det bättre att under ordnade former se till att det blir lagligt, säger Per Ankersjö."


Ah... ok! Jag håller med! Det är ju precis samma upplägg ang. det här med fildelning för några år sedan?

Som INTERNETANVÄNDARE värnar jag om möjligheten att kunna ladda hem lite låtar och filmer. Det är mycket enklare än att hålla på och fippla med dvd-/blurayskivor. Så... ni vet... eftersom de flesta laddar hem så kanske det - under ordnade former - skulle bli lagligt?

Är vi överens? Inte? Erhm... så... vad är skillnaden i tänk här?

AB - DN - 2 - SvD - 2 -


Skriv en kommentar

Visst är det underbart.
Är det nån lag man inte gillar är det bara att samla ihop tillräckligt många som bryter mot den så kommer den ganska snart att försvinna *suck*

Man kan ju fråga sig vem som är ansvarig när en olycka då sker, såvida man inte tänker göra om hela systemet som sköter trafikljusen men hur skulle det ske? Skall bilisten ha rött när cyklisten har grönt men också när denne har rött för att förhindra kollision i en korsning...

Tänkte?
Nä det fanns inte med i bilden.
Det var nog cykelhjälmen som ströp syretillförseln och gav vederbörande en hallucination.

Hehe, enormt praktiskt. Lagboken kan skrivas om med namninsamling.se som underlag!

Se det såhär; Får dom köra mot rött, kommer det tunnas ut lite bland cyklisterna. :)

SJälva resonemanget kanske inte är vattentätt, men själva iden är ju bra. Att göra högersväng innebär ju i princip inga risker över huvud taget, och att få göra det trots rödljus borde alltså vara helt okej, eftersom det knappt finns någon att krocka med! (så länge man använder ögonen)

Pezster 
· Svar till Kalle

Håller faktiskt med dig här. Att kunna köra mot rött vid högersväng är lagligt i många länder. Som vanligt är Sverige inte med på banan.

Turn on red är ju en fin amerikansk regel som är ganska lik denna, fast då gäller den bilister. När det finns möjlighet kan man svänga höger även om man har rött. Jag är själv cyklist, och som cyklist har du en helt annan överblick över trafikläget, och jag lovar att ingen cyklist är så dum att denne kastar sig ut om det finns överhängande kollisionsrisk. De situationer som kan tolkas sådana ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Johannes Westlund

Så om inte något passar en så kan man bryta mot det?

Perfekt. Jag ska börja köra på cyklister.

"Så om inte något passar en så kan man bryta mot det?"

Nej, det har ingen sagt. Risken för att oskyldiga drabbas av detta beteende hos cyklister är nära på noll. Och i de fall en oskyldig drabbas då är det pga grov vårdslöshet hos cyklisten i fråga, något som redan är olagligt och straffbart, och som självfallet kommer vara det även i fortsättningen.

"Perfekt. Jag ska bö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jimi

Jamen... jag ser ju dagligen massor av cykelidioter bryta mot mer eller mindre alla trafikförseelser. Varför är det ok?

Vi måste nog införa någon slags cykelkort eftersom 50% uppenbarligen inte borde cykla i stan.

Jag kör faktiskt inte PÅ cyklister... men skrämma ned dem i diket utmed landsvägarna är jag riktigt skicklig på.

Men vad faan!?! Det finns en anledning till att det blir rött. Hm... vad kan det vara... jo - DET BLIR GRÖNT I MOTSATT KÖRRIKTNING! Visst, kör ni mot rött. Jag tänker vänta tills det blir grönt så jag lever ett tag till.

Klart cyklister skall få cykla mot rött. Men bara i korsningar trafikerade av stora, höga och tunga lastbilar, av typen "hmmm... jag såg ingen skylt om ett fartgupp i denna korsningen".

Ursäkta min dumma fråga, men vad menas med "värna om frihetskänslan"?

Pezster 
· Svar till Jebus

Det är ingen dum fråga. Det är en lysande fråga.

Att cykla är kanske demokrati? Men man måste få lov att göra det på sitt sätt? Utan jobbiga regler och bestämmelser?

Inte en aning. Det är nog en politiker som sa det. Och de säger aldrig något vettigt.

Om bilister kunde sluta parkera (stanna vid rödljus eller korsningar) precis över cykelöverfarterna, blockera cykelvägarna genom att parkera sina plåtburkar där (speciellt göteborgs poliser, särskilt om det finns parkeringsplats 10 meter bort) och allmänt göra idiotomkörningar när man cyklar på en väg där cykelbana inte finns så skulle jag eventuellt överväga att sluta korsa vägar där ingen bil... Visa hela »

Att skrämma ner cyklister i diket tycker jag tyder på otroligt dålig mognad hos dig Pezter.

Om du framför ett fordon som uteslutande riskeras cyklisters liv, bör du också visa dem skälig hänsyn.

Jag hittade denna imorse, passade bra till inlägget:
www.youtube.com/watch?v=a3Xf3wXRfbc&feature=player_embedded

Så länge det aldrig kan bli en bil/lastbils fel om en cyklist blir påkörd när cyklisten kör mot rött så är jag för :)
Sen var det ju förslag på cykla mot enkelriktat,
samma sak där möt mig på riddargatan där lastbilen knappt ryms mellan bilarna...

Så ni menar alltså att cyklister inte bör följa trafikreglerna? Ni måste väl förstå att det KOMMER BLI KOMPLIKATIONER. Folk kommer att dö. För att de vill "värna om frihetskänslan".

Per skriver att han är för sålänge det aldrig blir en bil/lastbils fel om en cyklist råkar ut för en olycka. Givetvis kommer det att hända! Jag är helt övertygad om det.

Johannes... Visa hela »

Kommentera