Jag tror inte det. Just nu är det ett otroligt gnällande om "skenande klyftor" i samhället. Man är tydligen fruktansvärt fattig om man inte kan åka på semester. Saxat från AB nedan.


"LO:s ordförande Wanja Lunby-Vedin påpekar att när det gäller fritidshus så handlar det inte bara om att man inte har tillgång till ett eget fritidshus - utan att man inte ens har möjlighet att åka och hälsa på i någon annans fritidshus.

Hon oroas över känslan hos barnen som kommer tillbaka till skolor och förskolor efter sommaren, utan att ha lämnat hemmet ens för en natt.

– Jag tror det blir lite av en skamkänsla. Det blir en så tydlig klassmarkör. Att inte ha gjort någonting, det är som att man känner sig mindre värd om man inte har något att berätta om, säger Wanja Lundby-Vedin."


Öh... jag gillar att vara hemma på sommaren ffs! Jag HATAR att åka iväg på sommaren. Det är den tiden man kan - för en gångs skull - NJUTA av Sveriges klimat. Inte fan åker jag någonstans då. Herregud! Jag njuter av att sova varje natt i mitt hem och vakna i den svenska sommaren. Jag måste alltså, enligt Wanja, vara fattig och min son känner skam! Hahahaha... what? Är detta mediabrus på riktigt?


"Men de flesta, särkilt ensamstående och särskilt nu under dåliga tider, har dålig ekonomi och inget lantställe. Och mest synd blir det om ungarna, säger Jane Cronhager."


Lantställe? Är detta något som man måste ha? Öh... Jag tror nog vi måste definiera ordet fattig här. I mitt eget liv har jag levt kraftigt på marginalerna vid några tillfällen. Pengarna fick gå till mat, kläder till sonen och annat viktigt. Trots detta, vid de tillfällena, betraktade jag mig absolut inte som fattig. Eftersom det gick runt. Fattig är man när pengarna inte räcker till det viktiga i livet.

Och nej, även om att åka på semester är roligt... så är det fan ingen jävla mänsklig rättighet! Vad fan är ni? Greker?

"Jag kommer aldrig kunna köpa ett stort hus med pool och ha en porsche i garaget".

Erhm... JO? Jobba, utbilda dig, gå och försök uppnå det! Det går men det kräver JOBB! Och trots allt jobb du lägger ned så är det ingen garanti för att du lyckas. LIFE SUCKS, GET A FUCKING HELMET!

Gnäll mindre och umgås med varandra istället! Skit i vad alla andra gör och fokusera på ert eget liv, ERA möjligheter och gör det mesta av dem. DÄR hittar ni lyckan, era gnälliga mongon.

Och inse att 90% av era "vänners" semestertjafs på facebook är bullshit, att tv-serier inte är på riktigt och att du själv med högsta sannolikhet aldrig kommer vinna miljoner på lotto trots att du spelar varje vecka. När du är förbi alla dessa små illusioner av ett "bättre liv" så har du bara ditt eget liv kvar. Lev det och lev det väl.

Du får nämligen bara ett liv. Antingen så väljer du att njuta av det, eller så spenderar du varje år av det med att gnälla och vara bitter. Ditt val.

*bitchslap*

1 -

Skriv en kommentar

Det mesta glittret som syns är ändå LÅNADE pengar från banken, så även om någon har en stuga så äger de sällan den det gör banken, bilen, bostadsrätten och även många av resorna är lånade pengar.

Nä jag sparar och är glad över det jag FAKTISKT äger, det är helt och hållet mitt genom arbete, sparande och prioriteringar.

Fattiga nä inte riktigt. Så... Visa hela »

Pezster 
· Svar till suss

Precis. Men det här gnället får mig att se rött.

Snart delar väl Socialen ut iPhonebidrag...

På dem bara! Vilken otrolig fokusering på folk som bor i städer! Ungarna som redan bor ute på landet då? Borde inte de vara fattiga för att de inte har någon lägenhet i stan att spendera eventuella ledigheter i?

Mer gnäll hittar du här: www.svd.se/opinion/brannpunkt/ge-glutenintoleranta-ekonomiskt-stod_6264494.svd

Ge mig mer, ge mig mer, ge mig mer!!! Det är synd om mig! Bara i Sverige...

Pezster 
· Svar till Jocke

Precis. Jag tror vi måste börja dela ut *slaps* på allvar i det här landet.

Själv hade man tur då, haha. Växte upp på vad nog ändå måste klassas som "landet" mitt i dalaskogarna. Fast jag kanske kan gnälla lite på att vi inte hade råd med ett "stadsställe", nån liten fyra på Stureplan att bo i om vintrarna istället för att skotta snö..? ;D

Pezster 
· Svar till paqe

Du är alltså du med fattig! Join the club.

Just nu sitter jag och är upprörd för att jag inte har ett privatjet.

Jag tror jag gillar dig! Som student, med en inkomst på 2700 kr i månaden är det ju, enligt Aftonbladet, långt mycket mer synd om mig än barnen i Afrika :)

Håller med i allt du säger och tänker inte upprepa det du redan skrivit, men jag vill tillägga en sak:
Barn skiter i pengar och lull lull. De vill ha gemenskap och kärlek, och inget av det kan man köpa. (Inga thai-skämt nu hörrni..)

"Det är mest synd om barnen" - ja, det är synd om barnen om de inte får mat och/eller går omkring i trasiga kläder. Men även den fattigaste ungen kan känna sig lyckl... Visa hela »

Så en outbildad idiot, med ett skitjobb (bokstavligt talat), som klarat av att spruta ut 4 små idioter men klarar inte av att behålla sin man (surprise) har taskig ekonomi? Oh, och damen såg till att bli sjukskriven lång tid också.

Ja, Aftonbladet, white trash har taskig ekonomi...för de är idioter...med undantag för "journalister" och politiker så har idioter vanligtvis taskig ekonomi, för de har ingenting positivt... Visa hela »

@Jocke:
Som glutenintolerant kan jag inte låta bli att kommentera.
Glutenfria produkter kostar ibland 3 gånger så mycket som vanliga produkter och det finns inte världens bästa utbud. I Skåne fick glutenintoleranta fram till i år runt 2000 kronor per år i bidrag för att kompensera för detta men nu är det slut med det. Jag klarar mig eftersom jag tjänar hyfsat med pengar men för dem som inte gör det är det st... Visa hela »

jag har bara 1 veckas semester i år - resten är jag tvungen att spara in till hushållet. å andra sidan - hur många har lyxliv vid 25? Jag skäms inte. jag jobbar som ett djur. Jag trivs på jobbet och med arbetskamraterna. Jag ritar beställningsverk när jag har tid över. Jag tar hand om mig själv, klarar min räkningar och har lite över till skoj ibland.

min vecka är väl avvägd. jag kommer njuta järnet.

Har lantställe bostadsrätt i en småstad. Åker på utlandssemestrar också...Det här med att jag inte skulle få vara med och känna mig fattig kränkt får mig att se rött

Candy:
Lägg av, det finns massor av livsmedel som inte innehåller gluten. Potatis, majs, rotfrukter, ärtor, bönor, quinoa m.m. Tråkigt för dig att du är glutenintolerat, men kom inte och be mig om pengar för att du skall ha råd att kunna äta vad du vill. Det är knappast någon mänsklig rättighet att få äta pasta och bröd varje dag. Lär dig att laga riktig mat istället för att köpa en... Visa hela »

@ Jocke:
Jag äter inte halvfabrikat. Alls. Det finns vete i rätt mycket annat också, tex korv, leverpastej osv. Men jag säger att det kan bli problem för dem som tjänar väldigt dåligt med pengar. Glutenintolerans är dessutom ärftligt så ofta finns många i familjen men samma diagnos. Men visst, säg du till dem att de ska käka qinoa och bönor till frukost varje dag. Jag tycker självklart inte att det ska behö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Man kan äta kött istället. Det innehåller inte gluten.

Istället för mjölk kan man dricka kalciumberikat blod.

Är det bara jag som ser ironin i att Pezster är tillsammans med en journalist. Dessutom en glutenintolerant sådan.
Hoppsan - vi kan visst vara rätt trevliga ändå ;-) Och lyckliga...

Pezster 
· Svar till Flickvännen

ÄR DU JOURNALIST?!?!?!

Alltså... var inte det här blogginlägget också ganska gnälligt...?

Pezster 
· Svar till Fredrik

Självklart. På ett väldigt ognälligt sätt. ;)

Candy: Jag är också glutenintolerant och är medveten om de extra kostnaderna och komplikationerna.
Men att bråka om 2000 spänn per år är löjligt.
Det blir ungefär 150 spänn extra i bidrag per månad, och det finns alltid områden där det går att banta sin egen budget så man får 150 kr över. Även när man är fattig.
Jag är dessutom även laktosintolerant och tål i... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jebus

"Ska vissa allergiker ha bidrag borde alla få det, och det funkar ju såklart inte pga de enorma kostnaderna."

Precis. Tänk bara för oss som är allergiska mot idioter. Då skulle vi ha ett slags "exponering-för-idiot"-bidrag. Då snackar vi typ flera miljoner i månaden. Ja.. om det ska vara rättvist alltså. ;)

Candy: Glutenfritt kan aldrig kosta lika mycket som vanlig mat eftersom det kostar mer att producera.

Försöker du på ett snällt sätt kalla mig idiot?

Pezster 
· Svar till Jebus

Hahahahahaha... absolut inte.

Jag bara säger att om det ska delas ut bidrag pga av allergier så ska jag med ha en del av kakan. En STOR del! STÖRST!

(Jag bara skojade btw)

Och det jag menade med det jag skrev var givetvis att ingen ska ha nåt jävla bidrag, oavsett allergi. Sånna här sjuka grejer finns fan bara i sverige.

Candy: Nu räknas väl iof korv och leverpastej som helfabrikat. Det jag menar är att man kan gå ifrån det industriproducerade helt och hållet om man är glutenintolerant.
Köp en köttkvarn och börja stoppa egen korv! Det är både roligt och blir fantastiskt gott, samtidigt som man vet precis vad som finns i den. Mycket bättre än allt potatismjöl och skit de stoppar i den man köper på ICA.
Köp en s... Visa hela »

"JOURNALIST"
hihi.

Tänker fan inte köpa en köttkvarn och stå och veva - någon måtta får det vara. Är inte gjord av tid nämligen. Och jag äter väldigt sällan glutenfritt bröd eftersom det är dyrt. Däremot är risbröden goda men de innehåller i princip bara ris.

@JB
Nej - journalist. Utan versaler och ""

"inse att 90% av era "vänners" semestertjafs på facebook är bullshit"
BRA! Så mycket bull på FB. Jag måste blockera mer än hälften av vännerna för att slippa deras vardagsskyltfönster. Triiiiiist!

Kommentera