Fan! Jag blir irriterad på alla inblandade när det skrivs om Saab. Det där företaget dog redan vid mitten av 90-talet när det slutade producera svarta siffror i bokföringen.

Saab är en skitbil. Det är UPPENBARLIGEN en skitbil för att den inte säljer! Hade den sålt så hade Saab inte varit illa ute. Enkelt! Nu har okunniga människor på alla nivåer lyssnat på fantasier och sedan har det kämpats för att rädda en biltillverkare som borde ha gått i konkurs för tio år sedan.

Jag är jävligt trött på att läsa om Saab, jag är trött på att läsa arbetarnas gnäll i tidningarna och jag får nästan handsvett när jag tänker på alla pengar som pumpats i företaget, helt i onödan. Kapitalförstöring så det smäller om det.

Vissa tror fortfarande på Saab (say whaaaat?). Robert Collin (ah!) är en av dem:


"Regeringen har varit tydlig på den punkten. "Staten ska inte äga bilfabriker" (Maud Olofsson) och "Vi är på väg ut ur industrisamhället" (Anders Borg). Politiken är glasklar och kan inte missförstås: Sverige klarar sig utan Saab.

Tyvärr tror jag att regeringen har fel. Helt fel. Katastrofalt fel. Klumpen i magen vill inte släppa."


Men hallå? Bilfan säljer inte! Ingen vill ha skiten! Även om Saab kommer igång med produktionen så kvarstår det "lilla" problemet att bilarna ska säljas. Öh... de ska dessutom säljas till den grad att Saab går runt! Och det är helt omöjligt i dagsläget. De som säger annat är idioter eller orealistiska drömmare.

Stäng av respiratorn!

Ett företag som inte klarar sig själv SKA inte klara sig. Nature of economics.


24 - AB - DN - SvD - Exp - GP - SDS - AB -

Skriv en kommentar

adapt or die. Bye bye Saab ;)

Pezster 
· Svar till Dr.Dum

Precis! :D

Saab gör väl faktiskt bra bilar....fast ingen vill ju köpa dom av någon anledning, och då får det gå som det går...

kan väl hända att bilarna är bra, men då står Griskarlsson för marknadsföringen av dom. :(

Betänk att en liten herdepojke på pampas slätter spelar på en enkel flöjt en melodi som är så överjordiskt vacker och som mynnar ut en fjärdedels värld därifrån, att fok helt at random börjar bli gråtmilda i en liten byhåla i Texas och raskt upphör eldgivningen i någon m... Visa hela »

Kommentera