Snubben som la ut länkar till Canal Plus åkte dit även i hovrätten... ARGH! Det är helt otroligt!

Killen postade alltså länkar till Canal Plus hockeymatchsändningar i ett forum och någon på Canal Plus upptäckte det och anmälde honom. Och fick rätt! ROGNTUDJUUUUU!

Länkarna var helt oskyddade! Det innebär, givetvis att Canal Plus it-avdelning måste höra till världens mest inkompetenta yrkesmänniskor. För det är ju lite som att en bank skulle få för sig att lägga en hög med pengar i en buske någonstans och sedan bli överraskade av att någon har snott sedlar. ("VA?! Vi gömde dem ju i en buske!" = "Vi hade ju jättemånga knepiga tecken i länken?!")

Tyvärr är de som arbetar i vårt rättsväsende minst lika inkompetenta som it-snubbarna på Canal Plus och då blir det givetvis såna här domar. De hörde ordet "länk" och "Internet" och sedan gjorde domare och nämndemän så här:


(aporna är för övrigt snyggare än nämndemännen)

Därefter frågade en domare antagligen åklagaren hur de skulle döma. Eller så frågade de någon lobbyist från valfri upphovsrättsorganisation (kanske töntarna på Antipiratbyrån? Eller Netopia? Same shit). Rättshaveri.

Inkompetensen visar sig även på YTTERLIGARE en nivå i samhället då vi inte har några journalister i det här landet som kan - eller förstår - vad sådana här domar innebär. Jag väntar fortfarande på en journalist som tar sig tid att sätta sig in sådana här frågor (TPB, Ipred etc... INGEN hade koll).

Jag vet så klart att dagens journalister har det "jobbigt" med allt mingel, rövslickeri etc men ändå... kom igen... en liten "effort" får man väl ändå ha i jobbet? Eller är journalist nuförtiden bara att klippa och klistra från nyhetsbyråer som TT, Reuters etc och inte fundera så mycket över VAD det är ni rapporterar? Ett tips isåfall... er titel ska hädanefter ha små "fnuttar" runt sig... ok? Med andra ord ska det stå "journalist" på era visitkort.

Sverige har blivit ett stort skämt på så många nivåer att jag betraktar mitt land som ockuperat av idioter.


1 -

Skriv en kommentar

Journalister i dag är ungefär lika djuplodande som en grund vattenpöl och lika objektiva som någon med skygglappar. Det kan iofs bero på att media mer och mer styrs av stora bolag. Men även att folk vill bli journalister för att träffa "kändisar" såsom Baren-Håkan, BigBrother <insert name> eller någon annan meningslös livsform. Bäst är ändå din favorit han med ansiktet så långt... Visa hela »

Helt otroligt! Killen har ju gjort Canal Plus en tjänst som länkar till deras sida = REKLAM. Om de väljer att låta vem som helst komma åt deras sändningar, utan inloggningsuppgifter, har de bara sig själva att skylla (fast tydligen inte...).

Man får hoppas på HD.

Det som är mest skrämmande är väl att den där snubben är så korkad att han faktiskt postar länken i ett forum. Jag tycker att det var jättebra att han dömdes. Han borde fått ett grövre straff!

Hahaha, nä, jag bara skojar.
Givetvis är det helt sjukt hur inkompetenta i stort sett alla "viktiga" yrkesmänniskor har blivit.
Svensken har alltid varit konflikträdd, men det har blivit mycket vä... Visa hela »

Brave New World!
Även Orwell håller på att övervarva i graven.
Kafka himlar med ögonen.

Kommentera