"Krögare i Malmö får inte krydda sin vodka med lakrits och turkisk peppar. Det är inte tillräckligt svenskt och traditionellt säger tillståndsenheten, med stöd i nya alkohollagen."


Ah... ok.

Så trevligt att den där tillståndsenheten har så viktiga saker för sig. Jag menar... tänk om krögarna fick för sig att smaksätta sprit hur som helst?! Jag menar... lakritsshots? Tänk om någon får för sig att göra jordgubbshots? Eller citronshots? Eller "Ahlgrens Bilar"-shots? Fiskshots? Nej, fy fan för krögare som experimenterar med våra liv!

Det är tur att tillståndsenheten finns så de kan skydda oss mot samhällsfarliga idéer.

Är inte det skönt? Va? Att veta att dina skattepengar går till så här viktiga saker? Visst är det mysigt?

Nej.


SvD - 1 - 2 - 3 -

Skriv en kommentar

Eh....what? Vafan...

I don't even... :/

Vafan har tillståndsenheten med detta att göra? Detta måste vara ett skämt?

Pezster 
· Svar till Björn

Hahaha... precis min reaktion.

Skickade för övrigt följande till tillståndsenheten i Malmö

Hej,

Angående nedan...

www.svd.se/nyheter/inrikes/lakritsshot-inte-svensk-nog-i-malmo_6239992.svd

Är ni helt bakom flötet? Vad tusan har ni att göra med vad krögare kryddar sin vodka med? Sluta upp med att slösa skattepengar på idiotfasoner som det här så kanske folk får lite förtroende för myndigheter ige... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Björn

Perfekt. Jag måste ringa dit tror jag. Det är alltid kul att jävlas med folk i telefon.

Ha ha ha! Får man ta MED sej Turkisk Peppar till en bar? Och så kan man krydda själv? Fråga det, fråga det!!! :)

Pezster 
· Svar till Sofia

AH! Sofia! Skitbra! Den tar jag!

Björn sammanfattade precis allt vad jag själv tänkte när jag såg ditt inlägg... wtf ? är det redan april ?

Pezster 
· Svar till J (PP)

Precis! Jag funderade ett tag på om jag slumrat till några månader.

Passa på att fråga om man MÅSTE servera Absolut vodka, eftersom den är svensk, och mackmyra som whiskey, då övriga är ifrån irland, skottland och usa...
Och Ouzo, det lär ju behöva plockas bort från hyllan, den är ju grekisk !

Pezster 
· Svar till J (PP)

Hmm... det blir ett mycket intressant samtal imorgon. Tack för alla idéer ;)

Men vad faan. Inte svensk tradition?!? Jag drack blåbärshots, egenkryddad turkisk peppar mm så fort jag fattade grejen med sprit. Det var ett tag sen. Och är inte lakrits svenskt om något??

Pezster 
· Svar till Candy

Ja just det! Lakrits är ju helsvenskt!

Krossa turkisk peppar i vodkan gjorde vi för 20 år sedan och vi lär inte ha varit de första i Sverige. Så tillståndsenheten, hur lång tid behöver ha gått innan traditionen är tillräckligt gammal?

Pezster 
· Svar till Fatboy

Precis!

Jag tror att orsaken var att vissa krogar använde smuggelsprit och hembränt som bas i sina shotsblandningar. För att komma åt det tog man bort möjligheten att få blanda själv. Det gäller dock inte speciella snapskryddningar som är svårare att köpa färdigblandat.

För övrigt anser jag att tillståndsmyndigheten bör förstöras.

Pezster 
· Svar till Jocke

Än en gång... jaga de som fuskar och kom inte med lagar som fuckar upp tillvaron för alla som inte gör det.

Idiotland.

Newsflash: Media ljuger och överdriver. (igen)
Den faktiska anledningen återges här:

www.sydsvenskan.se/webbtv/article1494246/Malmobor-om-shots-pa-krogen.html

Vem bryr sig egentligen om vad som är svenskt nog i Malmö?
Finns det överhuvudtaget några svenskar kvar där?

@Anonym:
Fjant.

@ Annonym. Frukta inte. Det finns minst ett ljushuvud som värnar "det svenska" genom att förbjuda nymodigheter och söderlänska häxkonster som att, per exemel, krydda sitt brännvin med turkisk peppar istället för något svenskt och därmed automatiskt underbart som surströmmingspad eller Falu rödfärg... ><

Ont i den av skräck förstoppade lilla rasistmagen much?

Kommentera