Tidningarna har avslutat sin "bloggstafett" om det här med att bli av med trollen på nätet. De (läs de som jobbar på tidningarna) har nu tillsammans sugit varandras kukar och berättat hur bra deras beslut var. Allting så klart presenterat med stängda kommentarsfält.

Det är inte lätt att vara en inkompetent journalist idag. Folk kan liksom öppet säga till dig att du är kass. Det är jobbigt för journalisterna. Så, istället för att skärpa till sig, presentera bra fakta, GRANSKA faktan, göra lite undersökande journalistik så tar man bort den jobbiga massans - som man faktiskt tjänar - möjlighet att säga sitt. Alltså ett steg bort från tekniken och vad den möjliggör. Jag vill påstå att detta är lika dumt som skivindustrins jakt på sina egna kunder.

Marcus Birro, den evigt mobbade mesen och gnällkärringen, är så glad över detta att han är helt till sig. Maken till känslig pjatt får man leta efter.

Jessika Gedin säger med näsan i vädret i en debatt på tv, att det är befängt att människor ska kunna kommentera utbildade journalisters alster på nätet. Vem tror de att de är att ifrågasätta journalister och skribenter? 

Jan Helin, mästerligt ointelligent och narcissistisk, bevisar vilket stort olämpligt as han är på sin position genom att kläcka ur sig följande:


 

Dessa självutnämnda sopor är bara en liten del av de som varje dag levererar sin skit till allmänheten. De har äntligen insett att de är just det - sopor - och de har agerat därefter. "Det är ingen rättighet att kommentera!" har de basunerat ut. Nehej... men om nu tekniken går åt ett håll så kanske man skulle släppa sargen och... ja, ni vet.

 

Inse att fritt på nätet är bra! Fram med rasisterna i forumen och kommentarsfälten så vi alla kan berätta för dem vilka inskränkta nollor de är! Fram med idioterna så vi kan skratta åt dem. Och, viktigast av allt, låt de kloka tala så vi kan lära oss av dem... även om de väljer att vara anonyma. 

 

Blir man ledsen av att bli kommenterad på nätet ska man ge fan i att vara där.

 

PS... förresten är det omöjligt att komma ifrån anonyma kommentarer. Det är lätt att skapa en fejkad epostadress, facebookprofil etcetc. Så "kampen" är ordentligt meningslös. Fast det vill inte teknofoberna på gammelmedia inse. De trånar tillbaks till "den gamla goda tiden" när folk läste papperstidningar.

 

SvD -

Skriv en kommentar

Ja, nog är det bättre att puckona är "ute i det fria" så att man kan bemöta dem.

Hmm, aftonbladet? vem bryr sig om vad Baren-Meral och nån jävla hashtomte från Robinson har för sig? Dagens media har glömt sitt uppdrag och blir hellre "kompisar" med de som de är satta att granska för egen vinnings skull. Lägger inga pengar på den skitblaskan och de som gör det ser jag som viljelösa, sensationslystna skal.

Pezster 
· Svar till Dr.Dum

Bra kommentar Dr. Dum. Dead on.

Mycket bra sagt. Fascinerande att den här åsikten är så dåligt representerad.

Ibland funderar jag på vad de egentligen lär ut i journalisthögskolan. För mig är argumentationsteori en helt central del av journalistik . En bra intervju är till stor del en argumentation - journalisten ska komma med bra motargument mot det som sägs, så att läsaren genom svaren får en fördjupad förståelse fö... Visa hela »

Var det inte en stor ansamling där Jan "gilla olika" Helin skulle samla styrkorna och "ta debatten" med dessa näthatare som ena stunden var en samling närmast iq befriade idioter som på något sätt trots sitt grava begåvningshandikapp besatt en slughet som inneburit att de trots att de givetvis är få verkar många, trots att de är genomstupida verkar pålästa.
Det måste ju falla ett löjets skim... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mikael

Jävlar... jag har alltid haft svårt för Paolo men här har han en bra poäng.

Tack för tipset!

Åhh!
Jan helin är ju bara för bra. En sån redaktör som kan ge sånna djupa och reflekterade svar på kommentarer, när ska han bli statsminister?
Aftonbladet idag består av Copy paste från TT (de riktiga nyheterna), samt att Persbrandt dragit kokain igen, valfritt BB-luder är antigen förlovad eller singel igen, och hur man hittar G-punkten på sin katt (PLUS-artikel).

Den sista nageln i kistan kom när Afton... Visa hela »

Mikael: Det där var bästa länken jag klickat på på länge. Verkligen älskar hur Paolo kör över reportern, flera gånger om.
Har inte gillat Paolo tidigare, men nu fan fick han en stjärna.

Vad gäller resten av din kommentar; Underbart. Helin och hans vapendragare har taktiken att förlöjliga meningsmotståndare, på så vis att deras åsikter inte räknas. Grova påhopp, generaliseringa... Visa hela »

Pezster 
· Svar till HenrikB

Hahaha... precis... han förintar henne och man kan riktigt höra hennes frustration.

alltså... jag lägger emellanåt upp mina alster på nätet. när någon påvisar brister i dem är det en bra sak eftersom jag då får tänka efter, titta en extra gång, och kanske se vad jag gjort fel. på vilket sätt är det fel och jobbigt att någon pekar på felen? det är väl BRA? jävligt oproffsigt att inte titta på kritiken och överväga om den är befogad. tål d... Visa hela »

Är väl ioförsig en ganska mänsklig första reaktion att bli arg när ens fina sandslott blir mosat av strandknutten, men en journalist borde kanske vänta med att ringa polisen, redaktören, krisgruppen och tant Agda för att gråta ut om allt det hemska, eller åtminstone göra det tyst. Deras artiklar kanske trampade på en hel massa tår, då är det klart att tårnas ägare tjuter till.

Kommentera