Rasistiskt godis

Patrik Lundberg på Helsingborgs Dagblad har fått krupp. Han är djupt förolämpad av kinapuffarna i godishyllan. Han beskriver kinapuffarnas designade påse som:


"Det pryds av en knallgul asiat med rishatt och ögon sneda som en lördagsfylla", skriver journalisten Patrik Lundberg om godisomslaget."


"Ögon sneda som en lördagsfylla"... öh... va? Vad menar han?

Han liknar även kinagubben vid den lilla "glassincidenten" för några år sedan med GB's glass "Nogger". Ni kommer ihåg det?

Nogger + Lakrits = Sant

Det där fick några fjantar att gå i taket. De tyckte nämligen att det lät som "Nigger". Vad dååååå långsökt? GB-glass tog i sann pk-anda bort den fast "Nogger - Classic" fick vara kvar i sortimentet och är det än idag. Varför protesterar ingen mot det? "Nogger - Classic" är inte svart lakrits, utan brun choklad... så... öh... Tydligen är "Nogger" inte "Nigger" om det är choklad istället för lakrits. Har jag förstått det hela rätt? Äsch, jag fattar fan inte.

Värst av allt är att Fazer nu SKA ändra förpackningen. Den lilla kinagubben måste tydligen bort för någon i Sverige är djupt kränkt av en TECKNAD GUBBE. Jag bara skakar på huvudet. Har vi verkligen inget bättre för oss i det här landet? Hur i helvete kan den bilden tolkas som rasistisk? Ska jag själv bli arg och förolämpad varje gång jag ser en bild av en tecknad viking på en produkt? Ska jag snea ur fullständigt när folk förknippar mig - som svensk - med köttbullar, "blonda tjejer", Ikea och hög skatt?

För övrigt... på en lokal restaurang med förträfflig mat så blev det en gång ett missförstånd där "Fyra små rätter" blev "Fyla små lättöl" eftersom det där med "r"-ljudet kan vara knepigt. Vi skrattar fortfarande åt det där... dvs både vi och den asiatiske servitören.

Det VAR nämligen roligt.

ab - svd - dn - exp -

Skriv en kommentar

Patrik Lundberg och företaget Fazer anser väl att det är rasistiskt att bajsa också. Skrev nyss ett inlägg om detta som heter "Som om jag skulle anföra min avföring för HMF".

Pezster 
· Svar till Karpstryparn

Rasistiskt att bajsa? Öh... hur i helvete kom du fram till det?

Får svarta bli rasande av Nogger-glassen får väl asiater bli rasande av Kina-gubben? Tycker att det ska vara rättvist att få klaga.

Även om allt det där är lite fjantigt.

Pezster 
· Svar till Martin

Tänkk dig då lunchen kostade hutti huuu på dylikt ställe...... och nästa rätt hutti åtta. schee-ljud kan vara svårt också....

Pezster 
· Svar till Mixermeken

Hahaha, harmlöst och roligt.

Vadå, det ska vara lika att rasistiskt för alla. :) Det är politiskt korrekt! Alla ska med vettu!

STFU Godiset introducerades 1961 varför börja gnälla nu?

Det får snart vara slut på att ALLT är rasistiskt i Sverige. Det börjar bli riktigt pinsamt att vara svensk! Ta tag i de verkliga problemen istället!

Pezster 
· Svar till Jag

Det är för jobbigt att ta tag i de riktiga problemen.

Urgh! Fans alla smådjävlar och allt deras rövskägg! Jag VILL inte bleka mitt snus med klorin. Men det blir väl nästa "logiska" steg för dessa ömfotingar. Snus ses ju som dåligt av vissa. Och det är dessutom brunt till färgen. Solklar "rasism"... eller?

Pezster 
· Svar till paqe

ARGH! JUST DET! Jag kom precis att tänka på det "torra" snuset!

"General WHITE!"

Kukluxklansnus!

FÖRBJUD NU!

En kollega har förutspått detta i flera månader kring fikabordet. "Helt plötsligt kommer säkert någon bli kränkt av kinapuffar också, och så kommer de att förbjudas..."

Pezster 
· Svar till Björn

Och rätt fick han... han har inte fler föraningar?

Det här är helt sjukt. Vi diskuterade det på jobbet idag. Dessutom: Kommer ni ihåg barnsången: "Litet hus"? Den går som följer:
"Litet hus vid skogens slut
Liten tomte tittar ut
Haren skuttar fram så fort
Knackar på dess port

Hjälp, ack hjälp, ack, hjälp nu mig
Annars skjuter jägar'n mig
Kom, ja kom I stugan in
Räck mig handen din"

En kollega med bar... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Hahahaha... du har helt rätt. Jag funderar på att börja sikta på att medvetet kränka alla i samhället. Enklare så.

verkligen dags att klaga på gossen på Kalles kaviar och gossen på Solstickan (tändstickorna) - det är ju DEN nidbilden av svenska gossar. Jag förväntar att du, Pezster, tar så illa vid dig, att du faktisk klagar. DN verkar ju vara en bra plattform att skrika ut i från, så kör på. (Hade gjort det själv om jag inte varit tjej - men jag får väl gå loss på Barbie i stället ... )

Pezster 
· Svar till miss c.

Jag tror dessutom att lille Kalle på kaviartuben är någon slags nazistisk propaganda. Han måste bort innan något allvarligt händer.

Påminner lite om herr Tobias Hübinette, som ser sig ansatt av vardagsrasism alltid och överallt.

Jag tror inte att tanken någonsin slagit honom att han får skit av sin omvärld för att han är lite av en fitta, inte för att han har koreanska biologiska päron.

Jag utsätts också för vardagsrasism lite då och då, Ibland åker bussen ifrån mig när jag flämtande som en trasig blå... Visa hela »

Som svensk känner jag mig kränkt av denna bild: static2.devote.se/gallery/big/20110611/54e1a26c56a56075e77e3c1a255be202.jpg
Låt oss förbjuda sådana nidbilder av svenskar!

Pezster 
· Svar till Moo

Argh! Dubbelkränkt!

Svar till Pezster: Tja, eftersom Patrik Lundberg och Fazer anser att kinapuffar är rasistiska så anser de väl att det är rasistiskt att bajsa också, alla vet ju vilken färg det har som kommer ut där bak.

Förstår du hur jag menar? Att påstå att kinapuffar är rasistiska är lika absurdt som att påstå att det är rasistiskt att bajsa.

Undrar om finlandsvenskar känner sig kränkta av finska pågar...de är ju så små och ömtåliga?

MenVADFAN!!!! Nu har det väl i alla fall brunnit ihuvet!!

VADDÅ KRÄNKT! vad är det för fel? Är landet plötsligt befolkat av dagisbarn?

LEV MED DET! Vad hände med att rycka på axlarna, konstatera att den som "kränker" är en idiot och gå vidare med sitt liv?

Och varför BRYR sig Fazer? Vad sägs om följande: "Vi har mottagit ditt klagomål. Vi har beslutat att ignorera det, s... Visa hela »

Var ska gränsen gå?
Med sånt här larv så är det lika bra att sluta ha ord och prata för att inte kränka någon. Ett stumt och dumt samhälle där ingen vågar säga ett ljud.

Detta är barnsligt beteende. Ta tag i riktiga problem i stället som kvinnors rättigheter, barn misshandel, övergrepp m.m inte låtsas lall bara för att någon inte klarar av lite av livets ting.

Och fö... Visa hela »

Stenen är uppenbarligen i rullning
www.svd.se/naringsliv/annons-uppror-samer_6487286.svd

Suck!

Pezster 
· Svar till Mike

Hahaha... ni är snabba. Håller precis på med den.

Dagens skandal handlar inte om kinapuffar utan om kränkande reklam för byggvaror. Två bilder på (samma) same följs av texten ”same same men billigt”. En kränkt same kontrar med följande genomtänkta uttalande: "Skulle det vara okej om man använde svarta amerikaner för att sälja ost?"

Pezster 
· Svar till Gurra G

Hahaha... ni är snabba. Håller precis på med den.

Hur länge har detta godis funnits i hyllorna, och var har journalisten befunnit sig under den tiden? Låter lite som ett tafatt försök att få lite uppmärksamhet.

Någon nämnde tidigare Tobias Hübinette,

www.newsmill.se/artikel/2011/09/21/d-rf-r-envisas-svenskar-med-rasistiska-uttryck

Jag försökte att läsa men gav upp efter två minuter. Hur orkar människan?

Pezster 
· Svar till kontemplera.nu

Hahaha, Hübinette... utöver att skaffa ett riktigt efternamn, borde på riktigt sluta skriva texter som gör att man somnar efter fem rader.

det känns lite som att sila mygg faktiskt. har inte träffat nån kines som är det minsta upprörd över kinapuffar. Vem är det som är upprörd egentligen? eller är det bara pkmaffian som är upprörda i förskott för nån annans räkning?

Det får följder för alla Fazers marknader tydligen:
www.dinside.no/878868/kineseren-maa-vekk

Jag ska DO-anmäla hårproduktsmärket Schwartzkopf (direkt översatt svartskalle), samt Neutrogena för skojs skull. Neutrogena använder "Remove Blackheads" i en stor del av deras portfölj. Tror du det går igenom?

Öp, öp, öp, Candy! Du skrev "mongo".....

Har inte hängt med här på ett tag och orkar inte scrolla tillbaka, men har ni våndat er över idiotin med att censurera Tintin? Blir inte mycket skrift kvar om vi ska in och börja censurera skrifter bakåt i tiden.....

Att döma av artikeln som jag länkar till här nedanför har Patrik Lundberg helt enkelt hittat på alla de där historierna om rasistiska påhopp.

adacta.motpol.nu/?p=410

Kommentera