Idag på lunchen så var det en kollega som berättade att hans fru skulle utbilda sig till "jobbcoach". Som alla andra jobbcoacher är hans fru långtidsarbetslös (efter.... wait for it.... utbrändhet! Jaaaaaaa, lyckat!), lite hypokondrisk, lite alternativflummig (tror att magneter botar allt) och i de flesta andra aspekter hur värdelös som helst. Nu ska alltså den här heltidsloosern "hjälpa" andra att få jobb.

Lagom till kaffet, strax efter att skratten lagt sig, så kom vi andra överens om att han nog borde skilja sig och skaffa sig en fru som kan något istället. Han tyckte att det var lite väl drastiskt, men däremot skulle foten ned när det kom till hennes nya "yrkesval". Någon jävla måtta får det faktiskt vara, enligt honom.

Herregud... tänk bara på en fest.

"Vad arbetar din fru med då?"

"Hon är jobbcoach."

Silverfatsvuxenmobbing.

Skriv en kommentar

Visste inte att man kunde "utbilda" sig till Jobbcoach. I min enfald trodde jag att såna jobb gick till personer som hade relativt stor/bred erfarenhet av att söka och - inte minst - bli erbjuden jobb. PLUS att man borde ha egenskaper som att kunna entusiasmera människor av olika slag - och kanske kunna/våga piska på en del som verkar slöa.

Har vi inte lite för stor övertro på att folk kan utbilda sig till allt möjligt (och... Visa hela »

Fantastiskt!

Har alltid klarat det där med att fixa jobb på egenhand, inte det roligaste jobben alla gånger, men då letar man nytt.
Jobbcoach och arbetsförmedlingen förstår inte nyttan med dem, betalar skatt så de får leka men ser inte resultat av den leken. Lägg ner.

Jag ska nog bli häxdoktor, voodooprästinna........

@2 suss

Ja.... härligt..... Jag undrar om jag inte ska satsa på att bli Gud.

.... är det nån som sett mina litiumtabletter?

Blogo: Hahahaha!

"Those who can do, those who can't teach" - eller hur var det nu?

En person som inte kan få jobb ska alltså lära andra att få jobb...
En hundrädd person ska lära andra driva kennel(aså...de skäller typ skitmycket, så jag går aldrig in till dem)
En körkortslös ska lära andra köra bil(...öhh, d typ läser intruktionsboken...sen hör du av dig så kan jag förhöra dig på den, sen gör du typ som det står när man startar)
En gravt... Visa hela »

haaah. jag har haft en jobbcoach - vars tidigare jobb var som rekryterare. lite... i allafall lite.... bättre än att ha fått jobbet för att man inte pallar jobba.

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahahaha... har DU haft en jobbcoach?! Lever han/hon fortfarande?

jo, men han skaffade sig ett riktigt jobb sen. fast... jag var typ där för annars skulle jag inte få någon ersättning alls =P

Pezster 
· Svar till Tinky

Så han skaffade sig ett riktigt jobb? Hmmm... han måste utlämnat "jobbcoach"-biten i sitt cv. Annars hade det aldrig gått.

Typiskt AF dock. Tvinga folk och gå på en massa idiotiskt skit för att få loss sina pengar.

Nej förresten jag ska bli.........eh COACH som coachar coachare som inte lyckats coacha JA!

@Blogo jag kan coacha din nya karriär som BLOGO DEN ALLSMÄKTIGE, jag får 75% av inkomsten och du tar Idioterna ;)

fick just höra från en kompis som varit arbetslös sen i februari.... att hon skulle på intervju äntligen. "vad bra" tyckte jag. "nja", sa hon. "den är på själva arbetsförmedlingen som som handledarassistent. jag tar det som ett mått på hur menlös de tycker att jag är..."

ha ett loljobb? gör det med humor.

Kommentera