Igår var det någon som var kränkt av kinapuffar och idag är det samernas tur att hänga på "kränkningståget". Företaget Byggmax har kört en annons med två samer på och texten "Same, same men billigt". Så här:


same, same... kränkt x 2.

 

Det är så torr humor i den annonsen att jag måste skratta lite. Exakt vad består klagomålet av? Två samer i en annons? Och? Byggmax påstår inget om negativt om samer. De bara lattjar lite. Helt harmlöst.

 

Ragnhild Svonni på Samernas riksförbund kommenterar så här:

 

"Skulle det vara okej om man använde svarta amerikaner för att sälja ost, eller använda judar för att sälja något som inte alls har med judar att göra"

 

Öh... va? Ska jag tolka detta som att jag, med min ostfabrik, inte får använda svarta amerikaner eller judar som skådespelare i min ostreklamfilm? Förresten är väl det där inte riiiiiktigt samma sak? Ordleken fungerar inte med "Svart amerikan, svart amerikan, men billigt!" eller med "Jude, jude, men billigt!". Kom igen nu. Det är att vara så in i helvete lättkränkt att "Prinsessan på ärten" framstår som Stålmannen i jämförelse.

 

Samer för MIG är roliga kläder och något med renar. Hmm, jag är uppenbarligen inte så insatt så det fick bli en sväng med Google vilket omedelbart ledde till lol:

 

 

Sameproblem. Fniss. Det är nästan så man vill ringa dit och berätta att man har fullt med samer i grälla färger springandes i trädgården. De är ÖVERALLT! Hur blir man av med dem? Kan de samexistera med de solvarma svenskarna som hänger vid fågelbadet och känner sig kränkta över att fåglarna faktiskt får plats i den lilla bassängen?

 

Suck.

 

Jag börjar tro att jag egentligen kommer från rymden. För jag fattar inte.

 

1 - 2 - 3 - 4 

Skriv en kommentar

Alla dessa kränkta idioter borde verkligen odla lite stake och inse att den riktiga världen där alla vi normala människor lever är inte guld och gröna ängar. Ibland blir man ledsen och det får man ta.
"Karaktärsdanande", som min farsa hade sagt.

Hahaha! paminner om southpark med Cartman som rensar ut "hippie infestations" fran folks vindar :)

Samexistera, haha

David Firth skapar tragikomik värdig DO.

www.youtube.com/watch?v=A_8CDK1FPko

Samer är helt enkelt trädgårdstomtar som växt upp.

Pezster 
· Svar till JB

Hahahahahaha! Dagens bästa!

Jag känner mig kränkt av att mina skattepengar finansierar en hop inavlade, varghatande norrlands lantisars renhobby.

(Nen det är ingen "Rennäring" för en näring kan man FÖRSÖRJA sig på utan bidrag!)

Sluta gnälla era bidragsparasiter, och sluta fösa ut sjuka renar på spåret för att få pengar för dem!

CG

Trädgårdstomtar LOL!!!!!!!!!!

Tack! alltså för att du gör detta... Det är så skönt att det finns någon som bara lackar helt enkelt. Det är helt omöjligt att komma hit o läsa utan att skratta och bara känna sig lättad av att det finns andra människor som upptäcker att allt håller på att barka åt helvete...

"allt håller på att barka åt helvete... " dessvärre har, kanske inte allt, men det mesta redan gjort just detta, barkat åt helvete... sverige sjunker som en sten, och vi fortsätter att befolkas av idioter... hur lyckades människan övervinna naturens lag om att starka och intelligenta överlever, och göra det till det motsatta ??

Pezster 
· Svar till J (PP)

Inte människan. Jag misstänker att det rör sig om en ny ras. Homo Sapiens Idiotus.

Min teori är att korkade "homo sapiens idiotus" knullar mer än homo sapiens sapiens eftersom man med liten hjärna får ett begränsat utbud av stimulans.

Hur orkar folk? Lägga ner massa tid på idioti.

Då kan man lika bra införa en "kränkningspolis" som lallar runt i världen och slår ner på allt som kan vara kränkande, vilket blir typ allt.
Eller är det bara vi i Sverige som kränker andra?

JB :) trädgårdstomtar som vuxit upp, den var riktigt bra.

Läs mer om diskriminering och rasism mot samerna på Norrlands största anti-diskrimineringsblogg verddeviessu.blogspot.com/

Är nästa utsatta grupp "stekarna"? Folk gör sig lustiga över hur de vaskar, deras folkdräkt och dialekt....och reviret blir bara mindre och mindre....naaauuu.

Pick your fights!, säger jag bara. Mesa inte med skitfrågor, utan våga ta upp de riktigt tunga rasistfrågorna på bordet istället. "Kinapuffar", jisses! Chiquitadamen och zigenerskan på russinpaketen nästa...

Från Tjuvlyssnat.se

Same same?
Borås Djurpark

En mamma står med sin son vid en informationstavla om svenska rovdjur. Där står bland annat att vi måste lära oss att leva i samexistens med rovdjuren.
Mamman (förklarar för sonen): Samexistens, det handlar om samernas rätt att leva tror jag.

Cred: Calle

Publicerat den 25 september, 2011 kl. 14:55 under Södra Sverige av Jennie
Kommentarer: 17

Kommentera