Såg Ulf Brunnberg på tv för någon dag sen. Han pratade om att han ville ha en tv-kanal för män. Vilket direkt blev väääldigt opoppis. Jag måste dock säga att jag inte förstår behovet. TV-program idag är antingen någon dum fan som ska brottas med alla djur de stöter på, fjanttävlingar där sopor får sjunga, diverse "kändisar" med låg IQ som lagar mat, kåta bönder som är singel av en anledning osvosv. Vi behöver absolut inte en tv-kanal till.

Vet ni vad vi däremot behöver? Vi behöver MINDRE tv i våra liv. Där har ni dagens sanning. Vi sitter framför våra tv-apparater i flera timmar om dagen. Tänk om du spenderar 4 timmar framför tv:n. Det innebär på 30 år att du suttit framför tv:n och matat din hjärna med skit i nästan 5 år. 5 ÅR! FEM ÅR!!?! Hur tror du att den insikten känns när du ligger för döden och plötsligt kommer på att du slarvat bort alla dessa år på att dregla framför tv:n? Just det.

Stäng av tv:n. Den gör dig bara korkad.

Har du barn? Eller är du bara lekfullt nyfiken på allt? Då är det dags för ett helgprojekt i folkbildningens namn! Bege dig genast in på Scitoys.com nu direkt och hitta ett kul projekt inför helgen. Jag rekommenderar att ni börjar med en liten ångdriven båt.

Gillar du inte sånt? Läs en bok, laga något nytt till middag, gå en promenad, fixa med något eller bara sitt och njut av tystnaden medan du blänger in i väggen. 

Självtest: Kan du utan att bli stressad sitta still i en timme utan att göra någonting alls (ingen tv, ingen radio... jag menar INGET!) så är du rätt ok. Klarar du inte det är du ett dampo och måste tagga ned.

AB - 1 -

Skriv en kommentar

Åhh. Den gamla goda tiden!
Var utan el hemma för några veckor sen, i 3 dagar. Första timmarna var hemska, men sen kom lugnet. Tände lite ljus, läste böcker etc. Riktigt jäkla skönt!

Och, ang science-project, se om du kan slå denna: www.youtube.com/watch?v=yYn76m1Ywic

Pezster 
· Svar till HenrikB

Nice!
www.youtube.com/watch?v=L00t5nuy2JE
Den här ska byggas i helgen. Har stockat upp på neodymmagneter...

Damn, du kommer bygga ett riktigt arsenal inom ett år!

Ang vapen, se en serie som heter Lock 'N Load, gick på history channel för ett tag sen (dinns på TPB). Gunny från Full Metal Jacket som programledare!
Han tar för sig olika vapentyper och berättar hela dets historia från tidig historia till nutidens produkt :)

WOW En "ponyo på klippan vid havet" båt! Sweet, ska provbyggas!!

Pezster 
· Svar till Carl G

PRECIS!

Groucho Marx: I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book

Wow, trodde jag var ensam om att inte vilja se på TV.

jag kan inte bara titta på tv. jag klarar inte en hel film. jag drabbas av akut adhd nånstans mitt i eller så somnar jag. finns massor av filmer jag aldrig orkat se slutet på.

Min psykolog blev chockad när jag nämnde att jag inte hade någon tv =)
Nu sitter jag här med en 46" 15k TV som används en gång i månaden som datorskärm, dessutom är jag tvungen att betala tv avgift.
Fail =)

Pezster: Så du har sett "Ponyo". Hehe, morsan i filmen påminner om min, samma effektiva bilkörning och uttrycksfulla besvikelse över sen make...

Tv:har discovery. Räcker bra, klarar mig utan "uppfostrings-tv". SVT Fri Television my ASS

Teven hemma praktiskt taget avstängd sedan mars förra året! Bliss!

Kommentera