Det har blivit en nyhet av att skolorna inte får lov att be föräldrarna packa ned en frukt i barnets skolväska. Det var en förälder som klagade på att skolan uppmanar att barnen ska ha frukt med sig. Med hänvisning till skollagen. I kommentarsfälten kan man dessutom läsa upprörda läsare som kräver att skolorna ska stå för frukten.

Jag skakar fan på huvudet när jag läser sånt här.

Jag skickar min grabb till skolan med frukt i väskan. Det kan vara äpplen, en mango, vindruvor, en påse nötter med torkad frukt (det får man inte längre för det kan finnas nötallergiker som kan andas in en nötatom eller något... suck...) eller vad som nu passar som en liten energireserv framåt eftermiddagen.

Jag behöver ingen uppmaning till att se till att min son har vad han behöver. Jag gnäller inte över att samhället inte automatiskt ger mig allt som jag pekar på. Jag har nämligen insett att livet blir vad du själv gör det till. Vänj dig vid att samhället och de idioter (oftast) som rör sig där kommer göra dig besviken och ta istället själv kontrollen över ditt liv. Ta DITT ansvar för att ditt barn har allt som behövs.

I min sons skola är det ett till och med sådant jävla gnäll om pengar när det kommer till utflykter och annat att vi föräldrar sponsrar klassen i hemlighet (med lite ljug för skolan såklart) så att deras skolgång ska bli så bra som möjligt. Är det fel? Lagmässigt möjligtvis. Men orkar vi egentligen vänta tills det blir en förändring? Nope. Kidsen går liksom i skolan NU.

Till puckoföräldern på skolan:

Vill du inte skicka med frukt till ditt barn så skit i det då. Det är som sagt frivilligt. Men du ska veta att du är en fet idiot som irriterar dig över en sån här liten skitsak. Är inte ditt barn, oavsett vem tydligen måste påpeka detta för dig, värt ett mellanmål?

AB GP SkD Svt DN 

Skriv en kommentar

hahaha, RÄTT!!!!! håller med helt!!!!

Helrätt undrar hur det står till i huvut på vederbörande s,k förälder !!.

Pezster 
· Svar till janne almqvist

Det undrar jag med.

Här i Brändö, Åland och i skolor i Finland har man MELLANMÅL, vilket gör att eleverna orkar med eftermiddagens lektion-er. De har lunch strax före kl 11. sen går ldet två-tre lekt. så har de rast med mellanmål. och sen kan de ha ytterligare en-två lekt. så får de åka hem sen med taxin.

Pezster 
· Svar till björn carneholm

Jupp. Och tillhandahåller inte skolan ett mellanmål så fixar man, i egenskap av att vara en BRA förälder, ett mellanmål till sin unge. Oavsett vem som betalar.

håller med och sen är det upp till var och en.. kanske den där föräldren vill att skolan ska betala för frukten???

Pezster 
· Svar till niiqui

Då är föräldern en jävla mes. Vill du att ditt barn ska ha frukt så köp då för fan frukt till ungen.

Simpelt.

Men alltså, det verkar ju som att alla har missförstått detta. Det man vänder sig mot som förälder är ju inte att man själv skickar med frukt, utan att skolan i stort sett kräver det. Skolan ska enligt skollagen förse barnen med mat. Sedan så får man ju som förälder se till att ens barn klarar sig, till exempel genom att skicka med frukt. Det är inte detsamma som att skolorna avskaffar mellanmål och kräver... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Joel

Låt skolan kräva det då. De kan ju ändå inte tvinga någon.

Som sagt. Jag ser inte problemet. Varför i helvete ska det här upp i media?

Jo, för att svensken är en tam dum fan som snart inte kan knyta skorna utan en instruktionsbok.

Tror du inte det kan ha att göra med att somliga faktiskt inte har råd att skicka med sitt barn en frukt...?

F:

Om man prioriterar att köpa knark/cigaretter eller alkohol för socialbidraget istället för att låta ungen få en chans att ta sig ur ens miserabla situation så tror jag att bristen på en frukt om dagen inte är ens allra största bekymmer..

Alla har fan i mig råd med en femma om dagen för ett äpple, om dom VILL.

Om folk (i allmänhet) ändå kunde ta till sig det som står i en instruktionsbok, Pezster. Inte ens det funkar ju..
Och det är tyvärr inte så att det bara gäller oss i Sverige...

F: OCH? varför ska de övriga barnen lida för det? Världen är inte rättvis, acceptera!

Råd att skicka med frukt?
Garanterar att föräldrarna som inte säger sig har råd
tex röker.

1 Banan om dagen i en vecka kostar MAX 20 kr

Jag kan faktiskt inte se hur någon inte skulle ha råd att skicka med ett äpple åtminstone ett par dagar i veckan oavsett hur knapert de har det.

Håller med dig. Men ville bara förklara varför det inte är bra att skicka med nötter. De som är allergiska mot nötter är ofta VÄLDIGT allergiska. Dvs bara ett litet spår av nötter i luften kan leda till att de faktiskt dör om de inte kommer under sjukhusvård väldigt snabbt. Så undvik nötter i skolmiljö, det finns så mycket annat man kan skicka med!

Pezster 
· Svar till Liselotte

Inte en aning om att folk var så känsliga. Hade en polare som var hyperallergisk. Han bjöd oss på jordnötter när det var fest.

Iofs fick jag vid ett annat tillfälle tjoffa en spruta i bröstet på honom under ett anfall.

Så... jag hör dig. Inga nötter. Jag lovar. :)

De finns folk som har de så knapert att dom inte har råd til extra frukt varje dag.
Min barndom t.ex, hade en skitstövel till far som aldrig betalde barnbidraget i tid. Mor ensamstående med 2 små barn, blir uppsagt pga av insparingar i kommunen. Socialen är inte precis känd för att vara snabba med att dela ut pengar heller. Inga släktingar eller vänner som kan hjälpa till med pengar. Då var de bara att äta extra mycket i s... Visa hela »

"Vill du inte skicka med frukt till ditt barn så skit i det då. Det är som sagt frivilligt."

Wow, missa poängen much? Det var INTE frivilligt utan ett KRAV från skolans sida. KRAVET klagade föräldern på. Ingen hindrar någon förälder att skicka med sitt barn en hel bananlåda om de VILL.

Pezster 
· Svar till Kim

Mer herrejisses. Att detta ska nå medierna. Om föräldern tänkt lite själv hade han/hon upptäckt att skolan inte kan kräva... och kunde således bara skita i det hela.

För din info så ser min skola helst inte att man skickar med "exotiska" och dyrare frukter. Något som jag skiter stort i och skickar med vad jag vill. Skillnaden är att jag inte ringer tidningar och bölar om det.

Gillar inte frukt så mycket, bär är godare.

En tanke bara varför inte kombinera lite friluftsliv för barnen med bärplockning. Motion OCH mellanmål i ett.

För er som inte har humor: IRONI.

jo det där med nötter fattar jag. har en brorsa som svullnar upp i hela ansiktet om det finns ett valnötsskal i samma rum. sinnessjukt.

och till alla som gnäller om att det är ett krav..... jösses? skaffa lite bollar och be dem köra upp sina krav då. fan ska de göra då? skicka en sur lapp?

"Jag tänker polisanmäla dagispersonal för att de bad min dotter att knäppa jackan hela vägen upp när det var kallt ute. De ska fan i mej inte tala om för henne vad hon ska göra....."
"...och jag har begärt besöksförbud mot kärringen nere på gatan. Kan ni tänka er att hon sa till lille Kalle att han skulle akta sig för att cykla på 70-vägen. Galen e hon!"

Kommentera