Fem getingstuckna har blivit förda till sjukhus. En undersökning har inletts för att undersöka motivbilden. Getingarna blev avrättade av Anticimex. Läkarna säger att läget för patienterna är stabilt.

En kvinna i Kiruna blev biten av sin sons tamödlor. Ambulans skickades till platsen men konstaterade att kvinnan, om än kraftigt chockad, inte behövdes tas till sjukhuset trots ödlesaliv på kvinnans finger. Ödlans bur genomgick en teknisk undersökning och avföring konstaterades under en pinne längst bak i buren. Det är i nuläget oklart vad den skulle användas till.

En man i Bromma blev natten till idag stucken av tre mygg. Han vittnar om att bettet nere vid ankeln kliar något helt sjukt. Han ska smeta på lite Xylocain och hoppas på att det inte blir värre. Han är djupt kränkt av händelsen. "Inte ens hemma får jag vara ifred." sa mannen vid en intervju där han även meddelade att han kommer att långtidssjukskriva sig efter händelsen.

I Luleå blev en student nästan biten av sin hund. Det började nästan blöda och skolans sjuksköterska var nästan tvungen att lägga förband. Polisens undersökning visar senare att studenten nästan bitit sig själv i handen när han ätit en smörgås. Ambulanspersonal på plats gav nästan en stelkrampsspruta.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 -

Skriv en kommentar

Otroligt att ambulansvården blir involverad för getingstick. Om man inte är allergisk (vilket är ovanligt) är getingstick, även ett flertal (utom i munhålan) komplett ofarligt. Det kan var ingån, för sekundärinfektion (rosfeber). Egenvård, salubrin, alvedon, fullt tillräckligt. Vid getingallergi kan det dock bli mkt allvarligt, men allvarliga rekationer uppträder mkt snabbt(chock), verkar inte ha varit fallet i den refererade... Visa hela »

Pezster 
· Svar till akutmedicinare

Din sista mening är lysande. Jag uppmanar alla att läsa den minst tre gånger ;)

LOL!

Håller du på att prya för Aftonhoran?

Pezster 
· Svar till JB

Hahahaha... jag övar mig inför arbetsintervjun. Precis innan ska jag även slå mig i skallen mot en vägg. Det borde räcka.

För övrigt är getingar fredliga djur. Anfaller bara om kraftigt provocerade(till skillnad från bin. Man kan lugnt låta dem sitta på sin arm tills de flyger iväg. Trist att de avrättar en hel getingkoloni och i stället inte lär ungarna lite getingvett.
Märklig bedömning av SOS alarm för övrigt. Av alla getingbett jag har handlagt (och det är otroligt många )så har jag inte sett en enda äkta allergi. Visa hela »

Pezster 
· Svar till akutmedicinare

Just det! Det är sköna lirare de där getingarna.

"men helt otroligt att fem pers samtidigt skulle vara kraftigt allergiska mot jordgetingar, vilket för övrigt kräver att man har blivit exponerad för jordgetingstick åtminstone en gång tidigare."

Intressant. Faktum är att jag ALDRIG blivit stucken av vare sig getingar eller bin. Jag tror de gillar mig.

Vad säger det till barnen att Getingar måste man döda det är onaturligt och farligt och ligger där ett bo så är de farliga och då Ringer man ANTISIMEX.
jag vet att vuxna korkade människor är livsfarliga både för barn och för djurlivet och växtligheten. ska vi använda oss av ANTISIMEX på dessa korkade styvföräldrar som existerar och är utplacerade på speciellla ställen

Pezster 
· Svar till Xterminate

Getingar är sköna djur. Jag har haft dem kravlandes på mig, delat glas med dem men faktiskt aldrig blivit stucken.

Otroligt dåligt av mig att jag inte ringde pressen för kännedom när MIN 2-åring fick 2 getingbett i handen. Glömde visst att ringa ambulans också. Konstigt nog lever han och märkligt nog har jag inte behövt kalla in ett debriefingteam. Nu var detta 2 år sedan men det kan väl inte vara för sent för att få tala ut i aftonbladet.

Pezster 
· Svar till Glömde pressen

Njae... jag vet inte. Du borde nog ringa pressen ändå. Det kan göra en "Så här gick det"-story av det. ;)

Pezster 
· Svar till paqe

Vilket tips! Tackar!

AHh, geting och bistick fick man ofta när man hade moppen med högt styre. De flög in i ärmarna och tog sig inte ut och blev irriterade som fan. Haha, men det här var förstås senare delen av 60-talet så vare sig jag eller getingarna/bina vart särskilt kränkta. Hade det hänt i dag hade man nog mms:at AB?

Vad Fan Är Det För Fel På Folk!!!!

Är detta land ett stort dagis????

lokaltidningsbesvikelse.blogspot.com/

Den är inte heller fel. :)

Jizzez... e det på riktigt...?

Å jag bet min granne igår, ambulanspersonalen GAV stelkrampsspruta!

Is it for real? Eller har du skrivit själv? Det kan ju inte vara riktiga artiklar....

...men så läste jag lokaltidningsbesvikelse...HAHAHA
"Ulf har tröttnat på skiten"
Stoppa pressarna!!!! Måsar har skitit på hans båt i hamnen....och arg är han också...aj, aj, aj, nu har jag ont i magen av asgarv...

Kommentera