Jag fattar inte en grej i trafiken.

Det är vägarbete och två filer kommer längre fram att bli en. Skyltningen visar redan 2 km innan att detta ska hända. Vad händer då? Jo, alla tjoffar DIREKT in sig i höger vägfält och sitter sedan där och fiser hela vägen fram till vägarbetet. INGEN använder vänsterfilen! Fatta... två kilometer tom vänsterfil!!!

Själv kör jag glatt hela vägen fram i vänsterfilen - som det är tänkt - och sedan smiter man lite snyggt in i en lucka i högerfilen. Presto! - så har jag sparat kanske 15-20 minuter i "bilkö".

Om folk hade fyllt båda vägbanorna fram till skylten och sedan kört varannan bil (blixtlås yadayada...) så hade trafiken flutit 10 ggr smidigare. Men neeeeeeejdå... ALLA ska köra i högerfältet. Alla ska med, typ.

Har ni, som tycker detta är en bra idé, en aning om att om båda körfälten fylls så är det DUBBELT så många bilar som faktiskt LÄMNAR stan? Dvs, mindre trafikstoppning vid utfarterna?

Nej. Det är klart ni inte förstår det. Eftersom ni uppenbarligen är idioter.

En sak ska jag berätta för er. När jag blåser förbi er... så ser jag hur sjukt arga ni blir för att jag inte trängs i högerfilen med er. Jag får njuta av fula helröda ilskeansikten, hyttandes nävar, ett och annat finger, helljusblinkningar, försök till att blockera mig (!) och det enda som hörs när jag kör förbi er är ett glatt skratt från min bil.

Detta skratt beror så klart på många saker. En anledning är att folk blir fula och ser allmänt roliga ut när de är arga. En annan är att jag kommer vara hemma innan ni ens kommer fram till vägarbetet.

Precis som det ska vara, kom jag precis på. Så... öh... skit i vad jag skrev längre upp... fortsätt ni att trängas i högerfältet. Ändra inte på något alls. Ok?

Bra.


Skriv en kommentar

Tills en sur typ i en skrynklig 5000 kronors bil skiter i att släppa in dig och trycker ut dig i avspärrningsplanken...
Vi ses, och jag lovar att ha skadeanmälansblankett och penna med mig.
:-)

Pezster 
· Svar till Izvestia

Du vet mycket om att om så väl du har en bil värd EN KRONA så hade du ALDRIG gjort som du skriver.

Hur vet jag det? Tja... du sitter uppenbarligen och trycker i högerfilen.

Bäääää, sa fåret.
Jaha? sa jag.

Är tveksam till om det går fortare ("för alla") om vänsterfilen fylls upp. En lång eller en kort flaskhals bör inte spela någon roll i det här fallet.
Annars kan man strunta i att ta bilen och istället åka mellan vagnarna på saltsjöbanan, fast det är en annan historia: www.svd.se/nyheter/inrikes/handfangsel-pa-12-aring-uppror_6527938.svd

Hehe, senast kostade det mig 1000:- i självrisk och att försöka trycka till en XC90 med en Twingo kanske inte var så smart om jag tänker efter...

Pezster 
· Svar till Izvestia

Hahahaha... frågan är om jag ens hade märkt något om stereon varit på.

Nä inte han heller, han såg i backspegeln att det flög en massa plastsaker i luften...

Gott Izvestia! Jag känner mig träffad av Pez. Har alltid undrat hur man tänker när man "tränger sig". Nu vet jag. Men fortarer går det inte. Bara för den som tränger sig. Brukar bli skitförbannad, och nej, jag släpper inte förbi. Dessutom tillhör jag dem som ställer sig i mitten, så man inte kan köra förbi mig på någon sida. Brukar alltid reta någon. : )

Försöker undvi... Visa hela »

Kommentera