"En hemtjänstanställd i Bohuslän som åtalats för stöld frias av tingsrätten, trots att hon enligt domen högst sannolikt stulit fem hundralappar ur en 98-årings plånbok. Orsaken är att sedlarna lagts dit av polisen, som hade misstankar."


En gammal kvinna kontaktar alltså polisen och får hjälp(!). Polisen fixar fram fem styck hundralappar, fotograferar dem, stoppar in dem i kvinnans plånbok och väntar sedan i en buske någonstans. Hemtjänstkärringen norpar mycket riktigt stålarna (dvs rånar en 98-åring, bara det borde vara dödsstraff) och drog från sin brukare. Ganska snart plockar snuten hemtjänstkvinnan och hittade givetvis pengarna.

Tjoff och poff och in i rätten. Hemtjänstkärringen frias! Polisen får en erinran, så här:


"Tingsrätten friar den hemtjänstanställde och riktar samtidigt skarp kritik mot polisens agerande. Den åtalade hemtjänstkvinnan hade aldrig stulit sedlarna om hon vetat vem de tillhört, resonerar rätten. Därför kan hon inte, så som åklagaren ville, dömas för uppsåtlig stöld från polisen.

Den åtalade kvinnan förklarar sina "kontantuttag" från 98-åringens plånbok med att hon bett henne köpa frukt, läsk och bröd.

Tingsrätten anser inte förklaringen övertygande utan skriver i domen att pengarna sannolikt har tagits utan lov – men väljer ändå att fria."


Cirkus Sverige fortsätter med andra ord att leverera. Jag hoppas att någon i Sverige vet vem den där hemtjänstkvinnan är och hänger ut henne med namn och bild så framtida arbetsgivare vem de inte ska anställa i framtiden.

Hur man nu får detta till brottsprovokation vet jag inte. Polisen kunde ju bara lånat ut de där pengarna till kvinnan. Det är inte så att de la pengar på ett bord och försökte locka någon till att sno. Pengarna låg undanstoppade i en PLÅNBOK.

SR - SvD - SvD - GP - 2 - 4 -

Skriv en kommentar

Lär väl hängas ut på flashback får man hoppas. Vilka svin det finns. Tycker i allmänhet att Sverige är ganska tandlöst när det gäller s.k. brottsprovokation.

Det finns anledningar till att jag inte har särskilt mycket förtroende för systemet. Här är en av dem. Working as intended my ass

Min hjärna vinklar per automata detta till Beatrice Asks fel. Då märks det knappt, hennes samvete har plats nog för detta, därefter röka cigarrer insmorda med utrotningshotade tigrars blod medan hon tar ett kattunge-skalle-stampar-marathon och avrundar kvällen med att våldta fröken Justitia med en motorsåg.

Grabbarna på Flashback jobbar antagligen redan på det. ;)

hon stal pengarna, bara det att de stals från polis. polisen borde kanske åtalat för att pengarna som för tillfället låg i någon annans plånbok blev stulna :B

Kommentera