Vi söker en ny alltiallo här på jobbet så idag har det varit ett möte med Arbetsförmedlingen. Som vanligt har det inneburit rena rama orgien i tidsslöseri.

Vi sökte någon som har körkort, självgående, strukturerad, bra i sociala sammanhang (ta emot besökare etc) och lite andra skills som datavana, internetsavvy, basic webbprogrammering och lite annat. Mot mitt råd tog en kollega kontakt med Arbetsförmedlingen och blev sedan sjuk (tack ditt #%@#/!!!) så att jag fick ta hand om mötet.

Nu har jag i en timme fått det ena failet efter det andra presenterat för mig. Det har varit "utbrända" människor, folk som ska "arbetsträna", en som spenderat några år i psykvården... osvosvosv. Inte en enda normal människa har presenterats för mig. Däremot har jag fått reda på hur mycket stöd vårt företag kan få utbetalt ifall vi testar några av personerna under en viss tidsperiod samt att AF står för ev. anpassningar av arbetsplatsen. Visst kan det där bli billigt men som alltid får man vad man betalar för.

Det är nästan så jag fick gå igenom mailet min kollega skickade till Arbetsförmedlingen. Skrev vi att vi sökte människor med låg prestationförmåga? Någon som måste "skolas in lugnt och tydligt i en behaglig miljö"? Har vårt företag ansökt om att bli någon slags rehabiliteringscentrum?

Självklart inte. Kärringen som var här blev så klart upprörd när jag hårddissade hennes "urval" av människor hon tyckte skulle vara intressanta för oss. Hon kallade mig för okänslig och antydde att jag var diskriminerande.

Nu efteråt sitter jag och undrar... var det hela ett slags skämt? Finns det dolda kameror utplacerade här? Ligger kollegorna på golvet i rummet bredvid och skrattar?

Eller är det helt enkelt så här som Arbetsförmedlingen arbetar? Isåfall kan jag säga att det inte är underligt om de inte förmedlar jobb till människor. Tror de på fullt allvar att vi skulle anställa någon som "behöver rutiner och en lugn arbetsplats". Eller någon som "kan behöva vila en timme med kort varsel". Någon psykiskt knäckt fjant som ligger i fosterställning och gråter bredvid elementet vid minsta motgång? NEJ!

Vi vill gärna ha en normalt fungerade människa med ett gäng bra färdigheter, tack. Är det möjligt? Finns de? Har AF några sådana i sitt register? Jag tror inte det.

*googlar bemanningsföretag*

*ringer*

*bokar möte*

Done!



Skriv en kommentar

Kanske därför jag inte fick någon direkt hjälp av arbetsförmedlingen under de två år jag var arbetslös, jag var helt enkelt normal, frisk och hade för hög kompetens... Herregud vad irriterad man blir.

Det är riktigt illa. En kompis till mig driver en lunch/catering firma och får ofta förfrågningar av arbetsförmedlingen. Den senaste satt tyst under hela mötet innan hon plötsligt sade..."det är 12 knappar i din rock" för att därefter luta sig nöjt tillbaka.
Tragiken i det hela som du är inne på kommer sig av att vi nedrustat olika former av eftervård under coverbeteckning "bli delaktig i samhället"... Visa hela »

Mikael: Eller så beror det bara helt enkelt på att folk som jobbar på Arbetsförmedlingen generellt sett är helt inkompetenta? Inte lätt att förmedla kompetens när man inte har någon själv.

När jag hoppade av min systemvetarutbildning 2009 och gick och registrerade mig hos Arbetsförmedlingen fick jag frågan "vad är en systemvetare?". *awkward tystnad* "Ni vet det här nymodiga som kallas IT? Det... Visa hela »

Du stavade fel. Det heter Arbetsförnedringen

Arbetsförmedlingen är ingen arbetsförmedling. De förmedlar inga jobb. De sitter där, kastar ut en massa krav och är skitsvåra att få kontakt med när man behöver ett möte om något. Nej, det är nog mycket lättare att skaffa sig ett jobb utan att gå via dem. En vän till mig blev tom utskälld av sin arbetsförmedlare då han skaffat ett jobb helt själv. Tydligen hade han "svikit" för... Visa hela »

Fan det skulle ju vara drömjobbet!! Synd man inte är utbränd, arbetslös eller arbetsskygg. Allt annat har jag ju :)

AF har visst en kampanj nu. Den heter "Se kraften" och ska utmana arbetsgivarna på nåt vis. Jag trodde AF skulle hjälpa arbetsgivarna, inte utmana dem. Men ändå..... I den fina trycksaken som nån byrå tjänat massor med deg på att skriva ihop kan man bl a läsa om polismästare Carin Götblad. www.arbetsformedlingen.se/For-arbetsgivare/Stod-och-service/Erbjudanden/Se-kraften.html Hon uttrycker sig positivt om personer... Visa hela »

Anställ mig, jag fick nyss sparken /o/

"Nu efteråt sitter jag och undrar... var det hela ett slags skämt? Finns det dolda kameror utplacerade här? Ligger kollegorna på golvet i rummet bredvid och skrattar?"
Hahahahahaha!!!

Kommentera