Läste följande i SvD:

"Vid en mellanlandning för tankning i Wien fick de 180 passagerna det något udda beskedet att de var tvungna att betala för bränslet om de ville flyga vidare, uppger BBC. Flygbolagets egna pengar var nämligen slut och 20 000 pund, drygt 200 000 kronor, behövdes.

Passagerarna satt först kvar på planet och vägrade att betala, med de fick till slut ge sig. Med hjälp av polis eskorterades de till bankomater i Wien för att ta ut pengar."

Hahaha... hade jag varit passagerare hade jag inte gett dem en spänn. För om de inte har pengar till bränslet med sig så vet i fan om jag hade litat på deras underhållsrutiner.

Det kanske är nästa steg i lågprisflygets jakt på minskade kostnader? Passagerarna tar med sig flygbränsle som täcker deras del av flygningen i en JÄTTEPÅSE som är förseglingsbar. Du kanske får ett mail dagen innan resan där de vill att du ska ta med dig en skiftnyckel, kanske en mutter eller två... och vänta... du känner ingen flygtekniker? Ta med honom till incheckningen! Och längst ned i mailet en försiktig fråga om du brukar spela flygsimulatorer. ;)

Det roliga i artiklar som den här är att man inte får reda på varför i helvete passagerarna gick med på att betala? Har jag missat något eller var planet chartrat av en klubb för idioter?

Jag vill veta!!!

Skriv en kommentar

Comtel Air bör alltså undvikas vid nästa flygtillfälle! :)

Kommentera