Juholt är ett sådant råfail. Det säger mig en hel del om svensk politik när en lallande fåne som han kan bli partiledare för ett av Sveriges största partier.

Nu sist var han ute och sa att mobiltelefoner är en rättighet. Alla ska kunna ringa överallt i Sverige och det är företagens ansvar att se till att det blir så. Han verkar inte förstå kostnaderna bakom sina ord. Som vanligt tänker den där fetknoppen inte efter innan han öppnar munnen. Tänk bara... om det bor en eremit i en lada någonstans i norra Sverige så måste mobiloperatörerna se till att han kan ringa... annars tycker Juholt att det ska bli vite, böter och indraget tillstånd. 

Det här med att vara orealistisk är numera synonymt med att vara en sosse. Lika för alla oavsett vad! Alla ska med - kosta vad det kosta vill. Ett exempel till:

Mora var det några sossar som på allvar funderade över att skapa en "dött" område för en snubbe som lider av inbillningssjukdomen elallergi. Fundera en stund på det där... elallergi finns inte. Och ändå så sitter det sossar som på allvar funderar på att skapa ett dött område utan strålning. Allt pga av en enda snubbe som lider av en låtsassjukdom. 

Juholt anser dock att allt är lugnt. Han har koll på läget. Han lyssnar in. Han har stöd. Leendes tar han ännu ett spadtag och fortsätter med sitt kall - att för en gångs skull begrava socialdemokratin.

Jodå... visst han Juholt stöd! Landets alla oppositionella hejjar allt vad de kan på honom! Go Juholt! Go Juholt! Go Juholt!

UPPDATERAT:

Nu har Juholt ändrat sig. Igen. Det var ju inte sååå han menade. Suck. Saxat från Expressen:


"Ska alla bolag vara tvungna att erbjuda service överallt?

– Ja. Man ska kunna erbjuda service till medborgare i hela landet. Det kan inte vara som så att man har rätt att välja bort medborgare för att det är för dyrt. Det är alldeles orimligt, svarar Håkan Juholt.


I går var alltså beskedet tydligt:

Mobiloperatörerna måste bygga ut sina nät.


I dag – efter Expressens avslöjande om kostnaden, som räknats ut av regeringskansliet – 30 miljarder kronor – svarar Juholt i ett SMS:


”Oavsett operatör anser vi att trygghetslarm för äldre ska fungera i hela landet. Den samhällsservicen ska finnas för alla som behöver den. Vi begär inte att man ska kunna vara nåbar i hela landet, i skog och i skärgården. Något sådant förslag har vi aldrig lagt.”


Herregud vad den mannen är korkad.

Skriv en kommentar

Frågan är hur man ska kunna täcka in varje kvadratcentimeter av landet med mobilt nät från samtliga operatörer och SAMTIDIGT införa strålningsfria zoner...? Hmmm?

Jaja, men han är ju faktiskt lite lik en annan känd vänsterledare som var mycket populär under 40-talet, som också rockade musche....

Och han var ju typ auktoritär, tänkte de på såssekansliet....

CG

Här måste jag nog säga att jag inte riktigt håller med dig. När Telia privataviserades så fick det ta över telenätet i koppar mot att det var tvungen att tillhandahålla telefoni även där det inte var lönsamt. Telia har tjänat mycket stora pengar på detta nät men kommit fram till att de kan tjäna ännu mera om man tar bort en del mindre linjer så att de slipper underhålla dem. Argumentet för... Visa hela »

Juholt är helt klart det bästa som hänt svensk politik på mycket länge.

För de andra partier altså.

Helt fantastiskt att S tydligen tyckte han var den bästa de hade. Wow.

men va fan, det gäller ju där dom rycker bort den fasta linan. Viss skillnad!

JB: tänk om de skulle slänga in det sämsta dom hade:)...eller Mona Sahlin kanske har sagt nej till comeback?

Det är faktiskt inte helt orealistiskt att förse hela Sverige med mobiltäckning. Bara att sparka igång NMT 450 i de områden som inte kan nås med GSM. Eller så kan vi fortsätta avregleringarna (läs: privatiseringen av alla samhällsfunktioner) med t.ex. vägnätet så kan de olönsamma vägarna till småorter på landsbygden läggas ner. Man kan ju fråga sig varför det allmäna skall fortsä... Visa hela »

Kommentera