Om Aftonbladets siffror stämmer så är det något som är väldigt fel på svenska gymnasielärare. Artikeln nämner en siffra på 3% av eleverna har haft sex med en lärare. En av trettio... vilket innebär ungefär en elev per klass.

Detta kommenteras av en viss Jesper Rehn, Lärarnas Yrkesetiska Råd på det här sättet.

"Man kan inte förbjuda kärlek. Att tycke uppstår är inte konstigt, men vi måste fundera på hur vi hanterar det."

Två problem här. För det första... att en gymnasieelev kan fatta tycke förstår jag. Att en vuxen lärare kan fatta tycke för ett barn är för mig fullständigt främmande. Det är direkt sjukt och om det inte är pedofili från lärarnas sida så är det hebefili. Båda definitionerna är alltså ett allvarligt fel i huvudet på människor som arbetar med barn. 

Det andra problemet är att det är en vuxen människa i maktposition gentemot gymnasieeleven ifråga. Ta sedan mognadsgraden hos en gymnasieelev så kan ni själv räkna ut att det där blir åt helvete fel.

Så Jesper Rehn kan ta sitt lilla etiska råd och börja om från början. Alla lärare som inte kan avhålla sig från att pilla på elever ska få sparken. Pedofiler och Hebefiler kan väl för helvete inte arbeta som lärare?

Det värsta av allt är kommentarerna i artikeln. Verkligen... gå in och läs! Det är många som inte ser problemet, som bagatelliserar det hela med diverse idiotiska argument. Tydligen är det många av Sveriges äldre män som tycker det är ok att ha sex med gymnasieelever. Mysigt. En överraskande stor del av männen i Sverige har alltså ett fel i huvudet? Tyvärr är jag inte så överraskad.

Om jag någonsin får en dotter och om någon lärare skulle få för sig att inleda något sexuellt med henne. Och om vi nu även låtsas att denne framtida lärare läser den här texten så kommer mitt löfte här:

Jag kommer att förstöra hela ditt liv. Jag kommer se till att du inte har ett jobb. Jag kommer se till att alla i din omgivning - oavsett var du flyttar - vet om vilket sjukt as du är. Och det finns inget du kan göra för att stoppa mig. Inget.




Skriv en kommentar

Låga löner avskräcker normalfuntade människor, och därför består lärarkåren av inkompetenta hebefiler oförmögna till kritiskt och analytiskt tänkande.
Att äldre män vill knulla unga kvinnor är inte hebefili utan gubbsjuka. Men grejen är ju att gymnasieelever INTE är kvinnor. De är flickor. Känner man inte igen skillnaden bör man kastreras!

Pezster 
· Svar till Jebban

Gärna med en slö kniv dessutom. Till en början... så att budskapet går fram.

Du antar att det rör sig om äldre män som har sex med unga tjejer. För det första kan det givetvis vara tvärtom. För det andra kan det vara en 22- årig lärare som har sex med en 18-årig elev, de kan ha en relation.

Tycker du ska lugna ner dig lite och inte falla in i sådan här pinsam moralpanik.

Pezster 
· Svar till David

Spelar det någon roll din jävla idiot? Läste du inte det där med maktpositionen? Herregud... vad är du? Gymnasielärare med särintresse för pubertala ungdomar?

Pezster 
· Svar till David

Du är alltså en av de män som tycker detta är en bra idé? Då hamnar du i samma kategorierna med alla andra slemmon som kommenterade på artikeln.

Jag säger bara... om jag snubblar över ett sådant här as så ska jag ha lite roligt. Eftersom samhället inte klarar av att hantera sjuka människor så får jag väl anmäla mig som frivillig.

David, förvisso är det du säger sant, men oavsett ålderskillnad är en relation mellan lärare och elev mycket olämplig och rektorer (vettiga sådana) brukar inte vara nådiga mot sådana lärare. Dessutom är det mycket osannolikt att en 22-åring skulle jobba som gymnasielärare, utbildningen är för lång för det.

Du har så rätt här, Pezster. I egenskap av lärarstudent vill jag... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Milli

Det gäller givetvis samma för min son. Jag tror dock att han reder sig inom den närmsta framtiden.

Det är klart at det blir ett problem om en lärare har ett förhållande med en elev som denne ska betygsätta, men jag får nog hålla med David här eftersom jag inte tycker det är tillräckligt farligt för att förstöra dennes liv som du då vill göra.

Pezster 
· Svar till Henrik

Jag hör dig. Men om du gång på gång ser idioter komma undan - mer eller mindre utan straff - så får man göra något åt det.

När det gäller människor som har svårt att låta barn och ungdomar vara ifred så finns det inte utrymme för någon nåd från min sida.

Jag undrar dock om siffrorna i artikeln är rimliga. Hur stor andel av eleverna kan man anta svarar oseriöst på enkäter av den här typen? (Betydligt fler än 3 % om du frågar mig.)

Tydligen går det 7,9 elever på en lärare www.skolvarlden.se/artiklar/farre-larare-elev . (vilket låter orimligt lärartätt i mina öron, men men.)

Om varje lärare som har sex med en elev bara har sex med EN elev, så... Visa hela »

Med tanke på att lärarkåren är starkt kvinnodominerad kanske du inte ta alla förhållanden för givna.

Pezster 
· Svar till Sören

Om jag nu måste förtydliga så spelar svinets kön mindre roll. Det är samma konsekvens som gäller.

Även om jag är helt övertygad om att det är flest män som inte kan bete sig.

Pezster 
· Svar till Sören

Om jag nu måste förtydliga så spelar svinets kön mindre roll. Det är samma konsekvens som gäller.

Även om jag är helt övertygad om att det är flest män som inte kan bete sig.

Varför såna fördomar?

Pezster 
· Svar till Sören

Jag är rätt säker på att det inte kallas fördomar när det stämmer. Jag placerar dig nu i samma fack som de som försvarar pedofiler.

Låt barn vara barn en lärare är något dom ska se upptill och inte krypa i sängs med, något fel är det ifall dom måste inleda ett förhållnade med barn som vi ska våga släppa iväg ensamma till skolan, gå ut och ragga på krogen istället och ge f-n i våra barn, j-vla as.

Hahaha, hey, hey, hold on a minute Pez!! Nu känns det lite som att du försöker svärta ner min fjäder i hatten här för att jag bangade min snygga lärare i gymnasiet ;)

När jag var 18 hade jag ett mål, sätta på allt jag ville ha. Jag tänker inte sitta här och be om ursäkt för att jag fick till det med en snygg tjej ;) Jag kan inte heller anklaga henne för att ha gjort nått fel, tvärt om, hon... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tombosto

Hahaha... du har alltså varit utsatt för ett övergrepp och lever i förnekelse!

Jag ser ingen annan bot än att du snabbt som fan pallrar dig hit. Jag botar det där enkelt med lite öl, whiskey och cigarrer.

;)

Skämt åsido... du var 18 år gammal. Med andra ord myndig. Fast lärarinnan gjorde ändå fel och är - enligt mig - olämplig i sitt yrkesval.

Hur är det att försvara pedofiler? Skulle kvinnor vara oantastbara änglar? Håller med om att "svinets" kön inte spelar roll, så varför käftar du? Tycker faktiskt du luftar den feministiska fördomen om män som svin, kvinnor som änglar där, och jag hade verkligen högre tankar om dig. Och nej, jag försvarar ingen som beter sig på det viset så lugna ner dig.

Pezster 
· Svar till Sören

Ok. Men det är lite fler män än kvinnor som går igång på ungdomar. Tro mig. Jag har varit på för många av sonens disko där jag sett alldeles för många vanliga pappor kolla lite för mycket på unga tonårstjejer. Så nej... jag håller inte män i det här läget speciellt högt. Det är baserat på erfarenhet och egna iaktagelser. Men visst förekommer det kvinnor som gör... Visa hela »

Ok...men om man har 6 med 18-åring när man är 36. Och man själv inte tog intitiativet. Och ingen beroendeställning föreligger. (förutom att hennes pappa kan varit chef) ? För jag råkade göra det innan jag träffade min nuvarande sambo

CG

Hon 18, jag 26. Ingen beroendeställning. OK då?

Pezster 
· Svar till Micke

Inte om du är läraren och hon är eleven.

Pezster 
· Svar till Micke

Sedan måste jag dock ifrågasätta det sunda i att en 26-åring hänger med en 18-åring.

Jag träffade min nuvarande fru när jag var 26 år och hon var vid tillfället...just det, 18 år. Idag är jag 52 och vi har två barn.

ålderskillnaden ger jag fan in, lärarens kön likaså. man har inte sex med sina elever, de står i beroendeställning. Det är djupt oprofessionellt, och om man nu är så till sig i byxan över människan ifråga kan man gott vänta tills man inte längre har personen som elev/lärare, alt. byta skola.

Kommentera