Hylla kvinnodagen med en cocktail

Den 8 mars, tillika Kvinnodagen hyllas i år lite extra, runt om på några av Göteborgs populära barer. Bakom arrangemanget står även ett gäng välkända barer i Stockholm, och samtliga har nu tagit fram varsin särskild cocktail för att hylla minnet av kvinnorättskämpen Louisa Cointreau.

Kvinnodagen hägrar, och varför inte fira den med en classy cocktail i nypan. Ett gäng av Göteborgs främsta barer har slutit upp och tillsammans med sina Stockholms-likar lyfter de fram starka kvinnor i vår omgivning.

Under kvällen den 8 mars kan du inte bara smutta på apelsindoftande drinkar, utan även mingla med andra härliga kvinnor och dessutom kolla in den coffee table book, som lanseras samtidigt.

– Att lyfta och hylla starka kvinnor har sedan starten legat Cointreau varmt om hjärtat. Med den här boken vill vi visa vår hyllning till både Louisa och svenska kvinnor som vågar gå sin egen väg. Engagemanget från barerna har varit fantastiskt och eftersom alla själva har fått välja inspiratör och tolkning är det helt olika cocktails som presenteras i boken och som serveras den 8 mars, säger Kiana Enssi, produktchef för Cointreau i Sverige.

Samtliga barer har valt ut en stark kvinna att influeras av, och på samma sätt som apelsinlikören Cointreau's franska musa Louisa Cointreau stått på barrikaden för kvinnors rättigheter, hyllas barernas inspirationskällor med en egen unik cocktail. Barerna som medverkar i Göteborg är Familjen, Mr P, Brasserie Lipp,Drinks 20, Pigalle, Yaki-Da samt Bellora.