Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Brasserie Lipp

4,3 • 6 recensioner
Brasserie Lipp

Nöjesinstitutionen och Avenykrogen Brasserie Lipp är en modern klassiker mitt på paradgatan. Denna internationella bistro drivs av ett erfaret gäng som inte räds nya utmaningar. Här minglar inbitna stadsbor och andra besökare i stans kanske snyggaste lokaler, återinvigda år 2016.

Menyn speglar ställets internationella touch med Frankrike-doftande steak tartare, ostron och crème brûlée flambée. Det extensiva utbudet sträcker sig från mellanrätter, som enkelt kan delas bland sällskapet, till en prisvärd trerättersmeny. Brasserie Lipp bjuder även in till familjemiddag med ett urval av rätter för de allra minsta.

Här har det lagts mycket krut på inredningen. Restaurangen för tankarna till storkrogarna i Paris och New York. Lokalen präglas av dova pastelltoner, mönstrat kakel och bistrolampor. Gäster slår sig ner i gemytliga lädersoffor och sammetsfåtöljer, och väggarna pryds med Warhol-affischer och speglar. Zinkbaren bjuder in till avslappat häng och people-watching intill uteserveringen.

Ytterligare ett plus är att köket håller öppet sent - särskilt under sommartid - så den som har haft sig en svängom på stan kan njuta av en god bit mat senare på kvällen.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
4 feb 2018

Grymt trevligt ställe! Riktigt skön krogmiljö. Här kan man hänga länge. Jag har bara ätit här en gång, så jag kan inte säga alltför mycket om maten, men den dagens lunchen jag åt var jättegod!

12 aug 2016

Har endast testat lunchen men den var väldigt bra. Trevlig personal och väldigt prisvärt. På gränsen till en femma.

8 maj 2016

Om jag kunde, skulle jag kunna tänka mig att bosätta mig här.

Att sitta här, i stort sett på valfri plats i den vackert nyrenoverade restaurangen, gör mig lycklig.

Här serveras fantastisk mat och dryck, i en miljö av internationellt hö... Visa hela »

22 dec 2018

Bra mat! Bra miljö! Rekommendera

5 okt 2018

Mycket trevligt och gott! Kommer definitiv tillbaks.

7 okt 2016

Lunchdaten med gammal kollega blev lyckad och vi valde: Kryddbakad pumpa med quinoa och kokos- och currysmör = Jättegod och

Köttbullar med gräddsås och lingon = blir aldrig fel. Hög service av personalen.

Så tycker pressen

3 av 5 · Metro · 2016-09-09

“Köket har förbättrats. Köttet är perfekt stekt och av helt ok kvalitet. Pommesen är den kanske största överraskningen. Ter sig nästan handtäljda med krispiga kroppar och saftigt inre.”

3 av 5 · Göteborgs-Posten · 2016-05-28

“Vår första rätt blir säsongsprimören vit sparris (165 kr). Vi får två rejäla, lagom kokta stänger, som tillsammans med ett pocherat ägg, generöst med hollandaisesås och Bayonneskinka blir en lyckad smakkombination.”