Nu öppnar Cheri-Lee – Göteborgs nya dinner club

Alla som för 10 år sedan, mer eller mindre elegant, tog sig ned för spiraltrappan till super-hypade Peacock Dinner Club, kände nog att ett av Göteborgs bättre ställen gick upp i rök den dagen då krogen tvingades stänga. Den 4 mars 2021 kan både gamla och nya partyrävar slinka in på Cheri-Lee för att uppleva en helt ny era under benämningen dinner club i Göteborg.

Shuffle Group bakom pan-asiatiska Cheri-Lee är inga mindre än dito team som även driver Port Du Soleil, 8ight och Excet . Tillsammans med ESS-Group som bland annat ligger bakom Hotel Bellora, vägg i vägg, utgör Cheri-Lee en del av en upplevelsedetination mitt på Avenyn.

– Cheri-Lee blir en plats där vi samlar allt vi lärt oss om nattliv, krog, restaurang och glädje. Vi älskar Asien och det här stället är i många avseenden ett uttryck för något vi längtat efter sen vi tvingades stänga Peacook. Att få öppna Cheri-Lee i Bellora-huset är perfekt då våra gäster också får tillgång till hotellrum, nattklubb i källare, exklusiva mötesrum på Bella Vista och takbar på toppen. Vi tänker att man som gäst hos Cheri-Lee nu borde kunna stanna i huset i minst 48 timmar utan att gå utanför dörrarna, säger Alexander Clarensius, VD på Shuffle Group, i ett pressmeddelande.

”Vi ska överleverera allt vi kan”
Tanken med restaurangen är att du ska kunna slinka in på en lunch, eller varför inte en långlunch, såväl som för en middag i sann sharing-anda. Dock finns en stark ambition om att göra krogen ännu mer tillgänglig än under de givna lunch- och middagstimmarna, vilket betyder att du även ska kunna sätta dig med datorn i baren eller vid ett bord inne i restuarangen och avrunda arbetsdagen med kaffe eller en drink och lite snacks.

– Kan vi bli Sveriges bästa och mest omtyckta asiatiska krog?, frågade någon häromdagen. Det skulle ju vara en dröm naturligtvis och vår ambition ligger absolut där. Men nu ska vi börja med att försöka få Göteborg att våga testa oss och när det händer ska vi överleverera allt vi kan! Förutom att skapa en asiatisk krog som människor vill återkomma till så hoppas vi på att skapa många middagar som övergår till fest, att luncherna på fredagarna blir alldeles för långa och att det är svårt att sitta still efter klockan 22, berättar Jens Odén, Partner på Shuffe Group.

Sushi, dumlings och buns med mängder av smakrika tillbehör är bara några av de rätter som kommer hittas på menyn. I baren blandas cocktails som funkar lika bra vid socialt häng som att matcha menyn, för den som vill prova något annat än vin eller öl till maten.

Interiören som flirtar med sköna 90-talsvibbar och romantik à la Dallas ger gästen ögongodis från golv till tak. Väggarna är fyllda av konst, möblerna blomstrande och svulstiga och detaljer som utvalt porslin och personalens kimono-influerade outfits skapar en prestigelös inramning som bjuder in till förhoppningsvis många långa och roliga stunder på Cheri-Lee.