Sassi Enoteca

3,8
6 betyg
$$$
Vinbar
Hemsida
Instagram
Sassi Enoteca
3,8
6 betyg
Hemsida
Instagram

Parallellt med Avenyn, på ett mer stillsamt och ny-trendigt stråk, finns denna kombinerade vinbar och deli. Konceptet är italienskt rakt igenom, från inredning till musik, mat och vin, och här landar du för en avspänd aperitivo i sydeuropeisk anda. I hyllorna hittas ett stort utbud av italienska viner, och är du mer än lite intresserad så finns här mycket att lära.

I vinkonnässören Primo Pellegrinos gemytliga bar finner du ett stort och brett sortiment av viner från hela Italien. De flesta viner du ser på de fulla hyllorna serveras per glas, och här finns det något för alla smaker och plånböcker. Flera av sorterna är vinbaren ensam om att kunna erbjuda, och i vissa fall finns det bara ett par enstaka exemplar av varje flaska.

Tanken med baren är att du ska kunna besöka den för en trevlig och opretentiös stund, antingen med några utvalda godbitar från delidisken eller för en av menyns enkla men genuina varmrätter, såväl som för en mer avancerad upptäcktsresa bland vinhyllorna. Vad du väljer i glaset kan skifta mellan allt från en kall Peroni till ett avancerat vin med mycket komplexitet. Med över 120 olika viner finns här något för både kräsna finsmakare och spontana gäster öppna för förslag.

Här är det italienskt in i minsta detalj, och bland delikatesserna hittas bland annat salami, prosciutto, pecorino, mozzarella buffalo, taleggio, parmigano-reggiano, som serveras tillsammans med kompletterande tillbehör. Från barens deli kan du även köpa med dig en bit av ställets noga utvalda ostar och charkuterier hem, medan du tar en espresso på stående fot.

För den som är sugen något större hittas dagens varmrätt skriven direkt på vinbarens svarta vägg, och skulle det finnas rum för dolci bör det lämnas utrymme för kökets tiramisu, en klassisk sötsak à la Italien.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Sassi Enoteca Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Sassi Enoteca

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
14 okt. 2015

Tog en afterwork här igår innan vi skulle vidare till Toso. Ett hål i väggen med endast ägare (denna kväll iaf) som gör allt från att ta beställningen till att laga och servera maten. Mycket charmigt. Det är sällan man blir imponerad av en ch... Visa hela »

16 juni 2017

En av mina absoluta favoriter i stan!
Primo levererar både fantastiska viner och en atmosfär som är svårslagen. Interiören är stilfull och modern på ett klassiskt och icke-trendigt sätt.

Lätt att känna sig som hemma, i synnerhet om... Visa hela »

13 dec. 2017

Genuin italiensk vinbar på en bakgata till avaenyn. Komponera italienska viner med char och ost👍👍

7 aug. 2021

Vi fick ett bord för fyra trots vi inte bokat. Hade inga större förväntningar men oj vad vi misstog oss. Bättre upplevelse med fantastisk mat och service har vi inte fått i Göteborg tidigare.
Sassi och dess ägare med personal är de nya kungarna i Gö... Visa hela »

23 apr. 2018

Urusel service, dåligt vin och skolbespisningsnivå på maten.

24 okt. 2021
Listad i: Restauranger