Guiden till Göteborgs bästa thailändska restauranger

Guiden till Göteborgs bästa thailändska restauranger

Den thailändska matkulturen är lätt att falla för, med allt från heta soppor till nudlar och spett. Idag finns det många ställen i Göteborg som förser dig med de sydostasiatiska smakerna i form av både à la carte och take away. För att du ska hitta rätt guidar vi här till Göteborgs bästa thailändska restauranger. Hit styr du kosan för genuina rätter med panaeng-curry, galangal, het basilika och mycket annat gott från hela Thailand.

Innehållsförteckning
 1. Bästa thailändska restaurangerna i Göteborg
  1. Moon Thai Kitchen – Gör ett besök i tropikerna
  2. Samui Thai – Genuint och familjärt
  3. Sukhothai – Hett under valven
  4. Arojj Dii – Personlig prägel
  5. Sala Thai – Spicy med saltstänk
  6. Hello Monkey – Helkväll hos apan
  7. Moowaan – All day – take away
  8. Bangkok Street – Welcome to Bangkok

Bästa thailändska restaurangerna i Göteborg

Moon Thai Kitchen

Gör ett besök i tropikerna

Bambumöbler och parasoller på uteserveringen ger en hint om vad som döljer sig på insidan. Stället är ofta fyllt till brädden, och har du inte bokat bord kan du svalka dig med en kall Cobra och krispiga räkchips i baren medan du väntar. Interiör med extra allt.

Samui Thai

Hemsida

Genuint och familjärt

Bara ett par steg från Korsvägen ligger den familjeägda lilla restaurangen som serverar omtyckt lunchbuffé och à la carte resten av kvällen. Restaurangen är enkelt inredd och här fokuserar man på traditionella rätter från hela Thailand. Välj att sitta kvar eller ta med dig din favoriträtt hem.

Sukhothai

Hemsida

Hett under valven

Något undangömd vid sidan om shoppingstråken vajar en stor flagga som visar vägen till vällagat och fräscht. Restaurangens lokaler får hög trivselnivå under de bågformade källarvalven och här serveras smakrika rätter både som lunch, à la carte och take away. Glöm inte att kolla in specialmenyn, där rätterna är extra genuina.

Arojj Dii

Hemsida

Personlig prägel

Mitt i Johanneberg hittar du denna trivsamma lilla thairestaurang som serverar många typiska rätter, både i form av à la carte och take away. Stället är enkelt inrett och de kalkade väggarna ger en mysig inramning. Ägaren tar emot dig och hjälper dig att hitta din favorit på menyn.

Sala Thai

Hemsida

Spicy med saltstänk

Mitt i Tånguddens Småbåtshamn ligger ett av stadens främsta take away-ställen på thaimatskartan. Den något udda placeringen hindrar dock inte besökarna från att strömma till; här har det vandrat iväg många måltider sedan starten år 2000. Är du sugen på lagad mat när du ligger på klipporna, då är det hit du ska gå.

Hello Monkey

Hemsida

Helkväll hos apan

När den här apan bjuder hem till en helkväll serveras det allt från drinkar till rätter från hela Asien. Menyn är panasiatisk, vilket innebär att du kan kalasa på såväl sashimi som dim sum. Inled ditt besök med en cocktail, vi föreslår en ”Campfire Sour” – och vad sägs sedan om friterade gyozadumplings eller en japansk råbiff?

Moowaan

Hemsida

All day – take away

Utmed Gamla Riksvägen i Kållered huserar Moowaan, ett ställe som serverar en eklektisk samling rätter. Menyn rymmer allt från stabila frukostalternativ såsom omeletter till husmanskost och thaimat, exempelvis si khong moo thod. Ett perfekt alternativ för take away under hela dagen, med andra ord.

Bangkok Street

Welcome to Bangkok

I hjärtat av Linné huserar streetfoodrestaurangen Bangkok Street, och man serverar mat hela dagen. En typisk lunchmeny kan bestå av autentiska rätter som geng ped kai, wokad biff och pad pak ruam mit. Restaurangen erbjuder även catering för alla möjliga tillfällen.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;