Sagami Sagami

Guiden till Göteborgs bästa sushirestauranger

Maki, nigiri, ingefära och soja. Smakerna som numera är välbekanta i Sverige kom hit i början på 80-talet. Idag är den japanska sushi-kulturen omåttligt populär. Sushin, som känns igen på det rundkorniga klibbiga riset med smak av sötad vinäger toppas med rå fisk, räkor och i viss mån även kött som sedan doppas i salt soja. I Göteborg finns ett flertal riktigt bra sushiställen, både enklare hål i väggen-inrättningar och hypade finkrogar. Nedan listar vi Göteborgs bästa restauranger för alla sushi-lovers!

Innehållsförteckning
 1. Sushirestauranger i Göteborg
  1. Hyaku – En liten bit av Japan
  2. Spice Sushi – Färgglatt och innovativt
  3. Takame – Bred meny för alla smaker
  4. Tokyo 88 – Rullbandssushi
  5. Evolushi Contemporary Sushi – Sushi i modern kostym
  6. Jacy'z – Sushi rolls to go
  7. Geisha Sushi & Wok – Något för alla
  8. Mikado – Göteborgs första
  9. Amoshi – Modern mångsidig meny
  10. Chopstix Sushibar Avenyn – Populär sushibar på central adress
  11. Lemona – Avslappnat men ambitiöst
  12. Mr Shou – Loungesushi
  13. Sushi Kaze – Fisk vid kanalen
  14. Bizen Sushi – Genuint på Hisingen
  15. Karuisawa Sushi – Något av en doldis
  16. Sushi Eriksberg – Exakt som det låter
  17. Yokohama – Fisk i hamnstaden
 2. Sushi deluxe
  1. VRÅ – Japan möter Sverige
  2. Cheri-Lee – Asiatisk dinner club
  3. Hoze – Fullständigt fokus

Sushirestauranger i Göteborg

Hyaku

En liten bit av Japan

I tågtunneln under Gamlestads torg hittar du Hyaku. Här harmoniserar ett japanskt formspråk med svensk och dansk design. Väggkaklet signerat Höganäs för tankarna till fiskfjäll och flirtar med restaurangens meny. Där hittar du sushiklassiker som nigiri, maki och sashimi, men även varma rätter som ramen och gyosa.

Spice Sushi

Färgglatt och innovativt

Spice Sushi vill ta dig till Tokyos puls, där du flyr stressen och hamnar på ett sushiställe med råvaror av högsta kvalitet och alltid något att vila blicken på. Kliv in i den neonupplysta färgglada lokalen och beställ en lika färgrik sushi tillsammans med ett glas rött eller vitt, eller varför inte några droppar sake?

Takame

Bred meny för alla smaker

Mitt i city på Sankt Eriksgatan ligger omtyckta (och omtalade) Takame. Här serveras lunch och middag och rätterna på menyn varierar. Det erbjuds en separat sushimeny, liksom en sektion med varmrätter för den som föredrar det. Inled måltiden med småplock, såsom kimchisallad eller vårrullar, och njut sedan av sashimi, bowls, bibimbap och yakiniku.

Tokyo 88 – Sushi
Tokyo 88
Tokyo 88 – Sushi
Tokyo 88
Tokyo 88 – Sushi
Tokyo 88
Tokyo 88 – Sushi
Tokyo 88
Tokyo 88 – Sushi
Tokyo 88
Tokyo 88 – Sushi
Tokyo 88

Tokyo 88

Rullbandssushi

Mitt i Göteborg hittar du populära Tokyo 88, tidigare Super Sushi, rullbandssushin där maten svischar fram på tåg. En klar favorit bland både barn och vuxna där du kan välja mellan små och stora bitar när du beställer från menyn. Här finns också deras egen variant av ramen, med grillad och marinerad kyckling eller fläsk samt tofu som är gjord på hemligt recept.

Evolushi Contemporary Sushi

Sushi i modern kostym

I Evolushis stilrena och lekfulla lokaler med stora japanskinspirerade målningar på väggarna avnjuter du vällagad och vackert färgglad sushi, men också poké bowls och annat smått och gott.

Jacy'z Hotel & Resort – Sushi
Jacy'z Hotel & Resort
Jacy'z Hotel & Resort – Sushi
Jacy'z Hotel & Resort
Jacy'z Hotel & Resort – Sushi
Jacy'z Hotel & Resort
Jacy'z Hotel & Resort – Sushi
Jacy'z Hotel & Resort

Jacy'z

Sushi rolls to go

Är du sugen på sushi rolls att hämta med, då ska du besöka CJ Munchie Nibbles på entréplan i Jacy'z. Här satsar man på ”an elevated petite maki roll experience” i form av munsbitar med spännande smaker. Deras sushi rolls kommer i väldesignade förpackningar och kan endast beställas för take away eller leverans.

Geisha Sushi & Wok

Något för alla

Geisha Sushi & Wok har visionen att ingen gillar allt, men alla gillar något. Med det i bakhuvudet har de utvecklat en meny med allt från sushi och poké bowl till ramen och yakitori. Den erfarna personalen ser till att sushin tillverkas enligt konstens alla regler.

Mikado

Hemsida

Göteborgs första

Det sägs att Mikados ägare är Göteborgs första japanska restaurang och den som förde in sushi i varje göteborgares medvetande. Sedan starten i början på 80-talet har restaurangen hunnit flytta en gång, men menyn strävar fortfarande efter ett urval av den japanska mattraditionen. Sushi är en självklarhet, och här kan du räkna med högsta kvalitet. Restaurangens ljusa inredning, personliga service och gedigna meny gör detta till en sushi av rang. Missa inte heller den japanska ölen.

Amoshi

Modern mångsidig meny

Stilrena Amoshi satsar på jordnära färger och enkel design i sin restaurang där en desto färgrikare meny serveras. Här kan du avnjuta Amoshis egna signature rolls eller sushi med till exempel hamachi, sardin eller kammussla, och mycket mer. Är ni flera som delar är någon av deras populära sharing plates perfekta, och är ni inte sugna på sushi finns här också bland annat dumplings, ramen och wokrätter.

Chopstix Sushibar Avenyn

Populär sushibar på central adress

Chopstix ligger på en tvärgata till Avenyn, mitt i stans centrala delar. En trappa ner ligger denna lilla men naggande goda sushibaren. Här är sushibitarna gjorda med stor omsorg och flera spännande rullar och fisksorter finns att tillgå. Härifrån går det att köpa kvalitetssushi som funkar lika bra till mingelfesten som till lunchen.

Lemona

Hemsida

Avslappnat men ambitiöst

Lemona sushi hittar du på Chapmans torg. Här erbjuder man en bred meny med japanska rätter, med fokus på sushi för alla smaker. Gillar du sake och japansk öl finns det också.

Loungesushi

På Mr Shou, tidigare Wasabi wok & sushi, är ambitionen att servera en riktigt god sushi eller wok som är tillagad från grunden. Restaurangen finns på två ställen, på Centralstationen och Kungstorget, perfekt att plocka med sig i farten eller slå sig ner en stund i de trevliga loungeinspirerade lokalerna inredda i dova färger och detaljer i blått kakel.

Sushi Kaze

Hemsida

Fisk vid kanalen

I den ljusa, något trånga lokalen sitter du uppflugen på barstolar med utsikt över kanalen och Paddan nedanför. Stället ingår i en populär kedja av restauranger med inriktning på mestadels sushi. Sedan 2014 har de dessutom kunnat stoltsera med att helt ha tagit den utrotningshotade jätteräkan ur sin meny. Skulle det vara fullt finns här även en trevlig uteservering.

Bizen Sushi

Genuint på Hisingen

På Lantmannagatan på Hisingen kan du äta riktigt bra sushi för en rimlig slant i den lilla lokalen som bara rymmer några få sittplatser. Ställets atmosfär andas Japan och sushibitarna som landar på tallriken är färska och fräscha. Köp med dig som lunch eller middag.

Karuisawa Sushi

Hemsida

Något av en doldis

Här är det fullt fokus på maten – lokalen är mer anspråkslös. Ägaren har full koll på fisken, och du kan räkna med sushi av hög kvalitet. Skulle du vilja testa andra rätter serveras även ramen med till exempel fläsk, entrecote eller skaldjur.

Sushi Eriksberg

Hemsida

Exakt som det låter

Vill du njuta av en stillsam stund i en japanskinfluerad trädgård ska du ta dig över älven till Eriksberg. Att lokalen ligger i en av de moderna fastigheterna i området stämmer väl överens med den japanska inredningsstilen. Under varma dagar tar många med sig sushin för att inta den vid bryggan strax intill.

Yokohama

Fisk i hamnstaden

På samma sätt som Göteborg är Yokohama en utpräglad hamnstad, så här är det naturligt med fiskrätter. Förutom välsmakande sushi serverar stället även en populär japansk fondue, där du väljer fisk och/eller kött som bas. Restaurangen är relativt enkel, men trevligt inredd med japanska lyktor i fönstren och bambu-prytt porslin. Här äter du både gott och prisvärt.

Sushi deluxe

VRÅ – Sushi
VRÅ
VRÅ – Sushi
VRÅ
VRÅ – Sushi
VRÅ
VRÅ – Sushi
VRÅ
VRÅ – Sushi
VRÅ
VRÅ – Sushi
VRÅ
VRÅ – Sushi
VRÅ
VRÅ – Sushi
VRÅ

VRÅ

Japan möter Sverige

Hajpad restaurang med hantverksmässigt stor skicklighet, inhyst på Clarion Hotel Post. Här äter du avancerad sushi lagad på råvaror från västkusten. Sofia Olsson, som varit med och tagit fram restaurangens koncept, har tävlat i Årets Kock samt varit med och placerat VRÅ som en av Sveriges tio bästa fiskrestauranger.

Cheri-Lee – Sushi
Cheri-Lee
Cheri-Lee – Sushi
Cheri-Lee
Cheri-Lee – Sushi
Cheri-Lee
Cheri-Lee – Sushi
Cheri-Lee
Cheri-Lee – Sushi
Cheri-Lee
Cheri-Lee – Sushi
Cheri-Lee
Cheri-Lee – Sushi
Cheri-Lee
Cheri-Lee – Sushi
Cheri-Lee
Cheri-Lee – Sushi
Cheri-Lee
Cheri-Lee – Sushi
Cheri-Lee
Cheri-Lee – Sushi
Cheri-Lee
Cheri-Lee – Sushi
Cheri-Lee

Cheri-Lee

Asiatisk dinner club

Vill du få både glammiga och avslappnade vibbar, då ska du bege dig till Cheri-Lee på Avenyn. Restaurangen är öppen för middag och helgbrunch och serverar både mat och cocktails med smaker från olika delar av Asien. Här kan du som är sugen på sushi välja bland olika typer av maki, nigiri och sashimi.

Hoze

Fullständigt fokus

Vill du uppleva fullfjädrad hantering av förstklassiga råvaror, och dessutom sitta på bara ett par decimeters avstånd när maten tillagas, då ska du besöka detta hajpade foodie-ställe med endast fem sittplatser. Här blandas japanska influenser, matlagningsteknik och oväntade ingredienser med råvaror från vår egen kust. Den visuella upplevelsen är lika stor som den kulinariska.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta