Guiden till ekologiska frisörer i Göteborg

Guiden till ekologiska frisörer i Göteborg

För många är det av stor vikt att de hårprodukter vi använder har framställts på naturlig väg. Många vill säkerställa att de produkter de väljer att använda är schyssta mot djur, natur och hälsa. I takt med det blir ekologiska frisörer allt vanligare och fler. I Göteborg finns flera ekologiska frisörsalonger, som klipper, färgar och stylar – allt på naturlig väg. I den här guiden har vi samlat stans bästa ekologiska frisörer.

Innehållsförteckning
  1. Ekologiska frisörer i Göteborg
    1. Salong Alexandra – Passionerad och certifierad
    2. EcoLinné – Veganskt och ekologiskt
    3. Miras Hårstudio – Lång erfarenhet av eko

Ekologiska frisörer i Göteborg

Salong Alexandra

Hemsida

Passionerad och certifierad

Salong Alexandra är en av stadens populära eko-frisörer, belägen i Linné. På salongen får man håret färgat och fixat helt utan kemikalier. Ägaren Alexandra brinner för schysst, grön hårvård och alla produkter som används är gjorda helt på naturliga ingredienser. Allt som används på Salong Alexandra är dessutom godkänt av Grönsalongs miljöcertifiering. Den som fixar svallet på en fredag bjuds på helgfirande och ett glas eko-vin!

EcoLinné

Hemsida

Veganskt och ekologiskt

Maria, som driver salongen EcoLinné, har intresserat sig för ekologisk skönhet under lång tid. I den kombinerade frisörsalongen och butiken finns ett stort utbud av ekologiska produkter för hud och hår, men även smink, vitaminer och raw food. Allt som används på salongen är dessutom veganskt och inget har testats på djur. Två frisörer jobbar på salongen för den som vill fixa barret.

Miras Hårstudio

Lång erfarenhet av eko

Eko-salongen Miras är gammal i gemet och har funnits i Göteborg sedan 80-talet. I den fräscha salongen i Majorna tar man hand om de många trogna kunderna med van hand. Alla behandlingar utförs med produkter utan ammoniak, silikoner, parabener, starka sulfater och med minimal kemikalieinblandning. Utöver färg, klipp och styling så utför salongen även färgning av fransar och bryn på ekovis. Innan en behandling görs utförs en håranalys av styrka och spänstighet på håret.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta