Guiden till ekologisk skönhet i Göteborg

Guiden till ekologisk skönhet i Göteborg

För allt fler är det av stor betydelse att våra skönhetsrutiner av olika slag är ekologiska. Många vill vara säkra på att de produkter som används är schyssta mot både människa, djur och natur. I Göteborg finns flera ställen som är riktigt bra på ekologisk skönhet. I den här guiden har vi samlat de bästa ekologiska salongerna, butikerna och klinikerna i Göteborg. Oavsett om du är ute efter att färga håret på ekologiskt vis, göra en avancerad hårmineralanlys eller helt enkelt behöver en ny ansiktskräm så hittar du tips på var du kan vända dig.

Innehållsförteckning
 1. Ekologiska skönhetssalonger i Göteborg
  1. EcoLinné – Skönhetsbutik där allt är ekologiskt och veganskt
  2. Sense for Beauty – En av Sveriges få ekologiska hudvårdskliniker
  3. Studio Aroma – Behandlingar med ekologiska produkter
  4. Tvåla & Tvaga – Naturligt tvagad
  5. Wellness of Wasa – Cruelty free
  6. Liselottes hud & kroppsvård – Holistiskt helhetstänk
  7. Fram Ekolivs Haga – Livs med skönhetsavdelning
  8. Ekologiska frisörer – Frisörer som arbetar ekologiskt

Ekologiska skönhetssalonger i Göteborg

EcoLinné

Hemsida

Skönhetsbutik där allt är ekologiskt och veganskt

EcoLinné har länge varit en populär destination för de som gillar ekologiska skönhetsprodukter. Den kombinerade butiken och frisörsalongen drivs av Maria, som har stor kunskap kring allt som har med ämnet att göra. I den lilla butiken på Linnégatan finns ett stort utbud av ekologiska produkter för hud och hår, men även hygien, rengöringsprodukter, smink, vitaminer, raw food, solskyddsprodukter och ekologiska produkter till djur. Allting är veganskt och inget har testats på djur. Två frisörer jobbar i salongsdelen för den som vill snygga till svallet.

Sense for Beauty

Hemsida

En av Sveriges få ekologiska hudvårdskliniker

Sense for Beauty är en av Sveriges största webbåterförsäljare för ekologisk hudvård och makeup, men utöver sin webbshop har de även en ekologisk hudvårdsklinik och showroom i Göteborg. På kliniken, som är en av få ekologiska hudvårdskliniker i landet, erbjuds ett stort antal behandlingar, bland annat ansiktsbehandling, vaxning, fillers och botoxbehandling mot rynkor. Sense for Beauty erbjuder även helgkurser för den som själv vill lära sig mer om ekologisk makeup och hudvård.

Studio Aroma Brunnsgatan Studio Aroma Teatergatan
Studio Aroma Brunnsgatan
studioaroma.se
Studio Aroma Teatergatan
studioaroma.se
Studio Aroma Brunnsgatan Studio Aroma Teatergatan

Behandlingar med ekologiska produkter

På de två Studio Aroma-enheterna erbjuds ett brett urval av estetisk och medicinsk hud- och kroppsvård, samt ekologiska behandlingar med noga utvalda produkter. Massage är en av behandlingarna som går att fås med helt ekologiska produkter.

 • Brunnsgatan 1, Linné Teatergatan 19, Centrum
  Studio Aroma Brunnsgatan
  Brunnsgatan 1, Linné
  Studio Aroma Teatergatan
  Teatergatan 19, Centrum
 • Studio Aroma Brunnsgatan
  studioaroma.se
  Studio Aroma Teatergatan
  studioaroma.se
  Studio Aroma Brunnsgatan
  031-708 09 06
  Studio Aroma Teatergatan
  031-708 09 06
 • Studio Aroma Brunnsgatan Studio Aroma Teatergatan

Tvåla & Tvaga

Naturligt tvagad

Tvåla & Tvagas ägare Anna fascinerades länge av tvål som hantverk, men polletten föll ner efter en tvålkurs – det var ju en tvålbutik med naturlig inriktning hon skulle satsa på. Nu är den här charmiga tvålbutiken med tillhörande fabrik ett givet inslag i Haga sedan tio år tillbaka. All tvål här är gjord på naturliga råvaror samt eko-certifierade oljor och fetter som valts utifrån kvalitet och förmågor, som sheasmör, kallpressad avokadoolja, guldgul rapsolja och droppar av vibrant eterisk grönmynta.

Wellness of Wasa

Cruelty free

Sara på Wellness of Wasa har över 16 års erfarenhet inom branschen och har ända sedan starten drivits av sin passion för resultatinriktad, kvalitativ och avancerad hudvård som inte skadar djur och natur. De effektiva produkterna hon använder vid ansiktsbehandling och spraytan, och som går att köpa på plats, är cruelty free och ekologiska. Många är dessutom veganska. 

Liselottes hud & kroppsvård

Holistiskt helhetstänk

Här erbjuds behandlingar med fokus på ekologiska produkter och holistiskt tänk, såsom ansiktsbehandlingar, tibetansk facelift, och frans- och brynfärgning samt brynform. Liselotte själv, auktoriserad hudterapeut specialiserad i dermatologi och hudsjukdomar, kallar det “friskvård för välbefinnande”. 

Fram Ekolivs Haga

Livs med skönhetsavdelning

Fram Ekolivs är ett livs som främst satsar på ekologiska matvaror, men också ett mindre utbud inom hudvård och skönhet. Här är filosofin att ha ett utbud som bland annat består av ekologiskt lokalt och rättvisemärkt, med en nolltolerans av flygtransporter.

Guiden till ekologiska frisörer i Göteborg – Ekologisk skönhet
Guiden till ekologiska frisörer i Göteborg
Guiden till ekologiska frisörer i Göteborg – Ekologisk skönhet
Guiden till ekologiska frisörer i Göteborg

Ekologiska frisörer

Frisörer som arbetar ekologiskt

I Göteborg finns flera frisörsalonger som är ekologiskt inriktade. Här har vi samlat de som erbjuder ekologiska behandlingar och produkter.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;