Cyrano Södra Vägen

inga betyg
$$
Restaurang
Hemsida
Cyrano
inga betyg
Hemsida

Bara ett hundratal meter från Lisebergs huvudentré och Gothia Towers vid Korsvägen, hittar du en bit av Frankrike i form av denna pittoreska kvartersbistro. Restaurangen har flera syskon i samma stil runt om i stan, och även här kan du välja mellan franska husmanfavoriter. Förutom grillade kötträtter är stället känt för sina stenugnsbakade pizzor i provencalsk stil.

Från den vedeldade pizzaugnen serveras en rad olika provencalska finpizzor till lunch och middag, både vegetariska och ickevegetariska. Dessutom läckert tunnbottnade, perfekt för den som vill avnjuta även en för- eller efterrätt. Det går även att hitta flera barnpizzor för de minsta på menyn. Vill man istället ha en kontinental varmrätt erbjuds grillat kött, pastarätter, vegetariska rätter och sallader, liksom franska förrätter som sniglar och chevre chaud. För en gentil summa äter du även bistrons egen trerättersmeny. Maten lagas på utvalda råvaror och ackompanjeras av en bred öl- och vinlista.

Hela konceptet har anammat den franska känslan. Hörnlokalen på Södra Vägen kantas av rustika tegelväggar, schackrutigt golv och detaljer med fransk prägel. På väggarna hänger svarta griffeltavlor där rätter skrivs upp i krita, och i baren radas vinflaskorna upp bredvid varandra. Du hittar även en liten disk med drycker och delikatesser att köpa med sig hem. Här sitter du dessutom nära ugnen där pizzorna bakas. Lokalen har ungefär 70 platser och här går det även att ordna olika events.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Cyrano Användarbilder

Recensioner av Cyrano

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Cyrano Södra Vägen!