Brasserie Lavette

3,8
4 betyg
Restaurang
Bar
Hemsida
Instagram
Brasserie Lavette
3,8
4 betyg
Hemsida
Instagram

På Brasserie Lavette skvallrar menyn om en ambition att skapa prestigelös matglädje, medan den rymliga baren bjuder in till spontanhäng. Här finns något för alla – såväl köttätaren som vegetarianen och veganen. Dessutom har de en uppvärmd uteservering som är öppen hela året.

På stimmiga Brasserie Lavette är det lördagsstämning hela veckan. Med inspiration från krogar i Paris och New York har man skapat en välkomnande restaurang med både klassiska franska rätter och nytänkande inslag på menyn. På den hittar man förrätter, varmrätter och desserter med allt från ostron till helgrillad fisk och smash burgers. Den som har svårt att bestämma sig beställer med fördel någon av de två satta menyerna, och för vegetarianen finns också gott om alternativ som ofta går att veganisera. Till helgen erbjuder man på en lika ambitiös brunchmeny med toasts, ägg i alla tänkbara varianter, sides och sött.

Till det svängiga brasseriet kan man komma in på såväl en hel middag som på avslappnat barhäng med ett gott glas vin eller en välskakad cocktail. Restaurangen är inredd med både klassiska inslag såsom rotting och parkett, men också rustika material som tegel- och betongväggar. De stora fönstren erbjuder generös utsikt, och sitter man hellre ute finns en uppvärmd uteservering som är öppen året om.

Bakom krogen står Familjen Orrmyr, som sedan innan driver ett gäng krogar runt om i Göteborg.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Brasserie Lavette Användarbilder

Recensioner av Brasserie Lavette

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
16 aug 2021 · Uppdaterad

God mat och trevlig vinlista, även vin på glas via Coravin.
Personalen på Lavette har alltid varit trevliga och deras sommelier är väldigt kunnig.
Ett härligt ställe om man vill äta god brunch/middag eller bara dricka schyssta drinkar.

3 jan 2021

Supermysigt och trevligt place!! Riktigt god mat (har testat mig igenom en hel del på menyn) Trevlig personal och skönt häng! Hög kvalitet rakt igenom!!! Rekommenderas varmt!!

9 dec 2020

Oerhört besviken. Vi Beställde moule mariniere och griskind. Över de hela va griskinden och hela rätten för salt. När de gällde moule mariniere så smakade den bara bacon på ett dåligt sätt, bad om en ny och fick då en utan bacon och den... Visa hela »

31 aug 2022