I det anrika Valandhuset har många storslagna fester gått av stapeln sedan det byggdes 1886. Teatergatan har förvisso moderniserat mycket, men behållit husets ursprungliga, glamorösa anda. Röda sammetssoffor, franskt kakel, stora förmakspalmer och en bar i guld gör att sekelskiftesvåningen minner om 1920-talets dekadens och många fester.
Det moderna brasseriet hämtar influenser från flera av sina favoritkök, från varmrätter direkt från grillen till franska klassiker som moules frites och råbiff liksom fusion-tolkningar av fräscha, asiatiska smaker. Närheten till havet märks också på menyn, som innehåller både ostron och skaldjursplateau.
Tanken är att man ska kunna komma in, äta något gott och känna sig som hemma oavsett grad av hunger. Dela på ost och chark till ett glas bubbel, beställ in några smårätter eller slå på stort och välj en hel meny. Den som inte själv vill välja kan överlåta det till kocken och få en specialkomponerad fyrarättersmeny, antingen vegetarisk eller med kött. Äter man i den del som kallas Saluhallen har man dessutom utsikt över det öppna köket och ser hur det går till när maten tillagas.
I baren, som på klassiskt brasserie-manér går i guld och marmor, skakas cocktails med stor precision och känsla. Den som hellre dricker vin, öl eller bubbel hittar också ett brett utbud. Onsdag till fredag varje vecka bjuder Teatergatan in till AW med plånboksvänliga priser på både mat och dryck, vilket lockar många som gärna vill tjuvstarta helgen.