V Italiano Moderno

4,0
1 betyg
$-$$
Italiensk restaurang
Hemsida
Instagram
V Italiano Moderno
4,0
1 betyg
Hemsida
Instagram
V Italiano Moderno i en mening: Avslappnat häng kring pizza, pasta och dryck i cool miljö.
Typiska rätter: Pizza
Kort om drycken: Vin, öl, alkoholfritt

På V Italiano Moderno på Västra Hamngatan skapar man skönt kvartershäng kring färsk pasta, surdegspizza och något svalkande i glaset. Och inte vilken pizza som helst, utan genovesisk sådan, som avnjuts i avslappnad och väldesignad miljö.

Knäpp upp en knapp i skjortan och pusta ut för dagen – på den här moderna italienska restaurangen råder en skönt avspänd stämning och ett koncept som kretsar kring pasta, pizza, bärs och cocktails. V:et i namnet står för den romerska siffran fem och symboliserar utforskandet av alla fem sinnen – här kan vad som helst hända, enligt gänget bakom restaurangen.

Matfilosofin på V är att hålla en progressiv linje med kreativa tolkningar av älskade favoriter. Pizzorna, varav de flesta har en bas av tomatsås, toppas med både klassiska och nytänkande tillbehör, och såväl vegetariskt som kött. Till maten serveras vin, öl och alkoholfritt, och som avslutning på middagen finns även söta desserter och kaffe. Allt tillagas i det öppna köket där man kan se kockarna jobba.

Den färgstarka restaurangen har inretts med både soffor och bord och skapar en inbjudande vardagsrumskänsla där både kortare och längre umgängen välkomnas – från snabba luncher till långa middagar och afterworks med vänner. De stora målningarna på väggarna sätter tonen, liksom sammetssofforna och de lummiga växterna.

Föreslå ändringar

Recensioner av V Italiano Moderno

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 juli 2023

Så, har vi inte fått nog av kedjor? Jo det tycker jag nog allt. Men när de håller god standard, ger en genuin känsla och serverar bra mat kan de vara värda ett besök. Precis som Restaurang V.
Lokalen är stor, men ger ändå ett trevligt intryc... Visa hela »