Årets vårkråka på Tennstopet

Årets vårkråka på Tennstopet

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Den 27 mars kan man ta del av en vårlig, och kanske inte helt känd tradition på Tennstopet - nämligen att äta vårkråka. Kråkorna, som jagas utanför Katrineholm i Södermanland, tillagas genom att marineras i rödvin, örter och sidfläsk i två dagar innan de steks och benas ur. Tillbehören är klassiska och består av pommes William, cognacgräddsås, gelé och vårprimörer. Restaurangen har lagt in en extra bordssittning klockan 16 just den här dagen - fågeltraditionen är nämligen populär och platserna brukar gå åt.

Mer information: Tennstopet

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.