Tennstopet

3,3
30 betyg
$$$
Restaurang
Bar
Tennstopet
3,3
30 betyg

Verksamheten startades redan år 1867 och har sedan dess hängt kvar, dock på olika adresser och under olika namn. Däremot har restaurangen trots rundresan i Stockholm alltid varit en given mötesplats för journalister, konstnärer och författare som samtalat över en redig bit mat.

Efter 35 år i samma regi såldes Tennstopet till samma ägare som bland annat driver Vassa Eggen och Boqueria, men mycket av det gamla har bevarats. "Krogen har en historia och en inredning som gör den unik i Sverige. Det skulle vara ett helgerån att inte ta tillvara allt det fina", menar Kristofer Sandström som är en av de nya ägarna.

Anknytningen till det traditionella svenska köket är tydlig. Rätterna på menyn har blivit fler och inkluderar klassiker som S.O.S. (smör, ost, sill), toast Pelle Janzon med Kalixlöjrom och stekt rimsaltat fläsk med löksås. Interiören matchar Tennstopets anrika historia; äldre inredning och stekosiga tapeter samsas med vita dukar. Till och med garderobiären tycks ha funnits här sedan urminnes tider.

På senare tid har baren längst in uppdaterats och fått namnet Tennbaren, men här kan du fortfarande beställa mat från hela menyn, ta något att dricka eller spela ett parti dart. Samtidigt har matsalen intill döpts om till Tennbarens Matsal och det gamla hovmästarkontoret förvandlats till ett helt nytt chambre separée, "Guldrummet", med plats för sex personer.

En annan välkommen nyhet är att Tennstopet numera serverar lunch, efter 20 år av lunchstrejk. Även här gäller klassisk svensk inriktning, främst på husmanskost och traditionella rätter. Tennstopets motto "där generationer möts och trivs, äter och dricker gott" tycks mer aktuell än någonsin i en tid av snabbmat och smartphones.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,3
30
Google-logo
Google
4,2
2 327

Recensioner av Tennstopet

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Middag igår på anrika Tennstopet. Tennstopet öppnade år 1867 så historien sitter verkligen i väggarna. Klassisk svensk husmanskost på menyn. Råbiff och köttbullar blev dagens kvällsmat. Gott och klassiskt, allt man kan förvänta sig fr...

En favorit när det kommer till husmanskost. Helt okej toastskagen, och mycket god Biff Rydberg. Väldigt trevlig personal.

·

Härlig kvarterskrog! Fin inredning, bra service och god mat.

Tennstopet funkar alltid! God mat och trevlig personal. Köttbullarna är väldigt goda, likaså råbiffen med dom frasiga pommesarna.

Super bra uteservering med sol hela dagen där man kan ta ett glas!🥂

Listad i: Lunch i Vasastan

Besökt flera gånger och aldrig blivit besviken, speciellt inte på köttbullarna. Hyfsat lätt att få bord på uteserveringen trots centralt och populärt ställe.

Listad i: VINLUNCH! ✨🥂

Bäst i klassen ”svensk husman”! Bra klassiska rätter med riktigt hög kvalitet, bra service och härligt stimmig stämning i lokalen

·

Hade hört mkt om deras välgjorda husmanskost rätter. Vi var ett sällskap på två. Delade på förrätt som kallades för 3 assietter-chefs choice. Då fick vi gubbröra, Skagen och sill, inga konstigheter och det var gott! Sen tog vi äve...

Ett besök på Tennstopet är som att färdas 50 år tillbaka i tiden och det känns som man nästan blir en lite del av ”Vår tid är nu”, det är ungefär dit min referens till denna typen av restauranger sträcker sig. Speciellt med m...

Hade gett 5 av 5 om det inte varit för en incident jag hade där. Stod som vanligt och försökte hitta plankstek på menyn när jag kände ett stick i höger arm. Kollade till höger för att inspektera sagd arm. Ser att en dart-pil har begravt sig i min bi...

Tennetopet har varit verksamma i över 20 år. Bra service men maten håller tyvärr inte hela vägen. En störande detalj är är garderobstvång på 20kr..

Som att kliva in på en resturang i Skottland, hjorthuvuden på väggen, trångt och stimmigt! Du möts av garderoben och blir förvånad över vilken hjälp man får, här bedrar skenet det kostar 20 spänn! Väl inne på restaurangen pr...

·

Bara ätit lunch några ggr. Senast idag köttbullarna, som var mycket bra. Även ätit en mycket bra skagentoast. Det enda jag inte varit helnöjd med var burgaren som kanske inte var någon fullträff. Gillar historian i stället och charmen i det omoderna, ä...

På namnkunniga Tennstopet har jag spisat både lunch, en- och tvårättersmiddag de senaste två, tre åren. Senast ett helkvällskalas i stort sällskap.

Inredningen är charmigt ålderdomlig och sekelskifteslik men mest så i salongerna...

Älskar detta klassiska ställe där historiken nästan känns på tallriken. Bra och enkelt med klassiska rätter och avslappnad personal.

Jag var till Tennstopet med en kamrat och åt mina favoriträtt Biff Rydberg. Rätten var riktigt god och personalen effektiv och trevlig. Chocken kom då jag besökte herrtoaletten en trappa upp från entrén. En frän urindoft slog mig rakt i ansiktet då...

Ett härligt hak helst om man får sitta i den gamla matsalen eller i en myshörna en trappa ned. Lite stökigt och skramligt men god mat. Testat allt från sill till Gåsamiddag. Ett hett tips är Wienerschnitzeln - to die for. Gå dit och upplev lite av the good...

Var på anrika Tennstopet på en snabb lunch idag. Lunchmenyn passade varken mig eller mitt sällskap i smaken så vi valde deras klassiska köttbullar från huvudmenyn, överkomligt pris! Moset, lingonen och gurkan var super, dock tyckte jag köttbullarna var lit...

Vi var ett sällskap på 5 personer som åt lunch och alla var nöjda! Jag tog den rimmade laxen och den var kanon! Fick även smaka på deras Toast Skagen och även den var mycket fin!

En Stockholmsklassiker. Husmanskost i traditionell pubmiljö. Stort utbud på rätter, som är väldigt goda, men kan vara ganska lång väntetid på mat och servicen är bara okej.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,3
30
Google-logo
Google
4,2
2 327

Representerar du Tennstopet?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Tennstopet?

På Tennstopet serveras bland annat:

  • Svenskt
  • Husmanskost
  • Europeiskt

Vad kostar det att äta på Tennstopet?

Tennstopet ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Vilken typ av stämning är det på Tennstopet?

Vi skulle beskriva stämningen på Tennstopet som mysig och lite lugnare.

Har Tennstopet uteservering?

Ja, Tennstopet har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Serverar Tennstopet lunch?

Ja, Tennstopet har lunchserveringar.

Var ligger Tennstopet?

Tennstopet ligger på Dalagatan 50, Vasastan. I närheten ligger Vasaparken, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Odenplan (ca 250m).