Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Tennstopet

3,1
22 betyg
Redigera Tennstopet

Verksamheten startades redan år 1867 och har sedan dess hängt kvar, dock på olika adresser och under olika namn. Däremot har restaurangen trots rundresan i Stockholm alltid varit en given mötesplats för journalister, konstnärer och författare som samtalat över en redig bit mat.

Efter 35 år i samma regi såldes Tennstopet till samma ägare som bland annat driver Vassa Eggen och Boqueria, men mycket av det gamla har bevarats. "Krogen har en historia och en inredning som gör den unik i Sverige. Det skulle vara ett helgerån att inte ta tillvara allt det fina", menar Kristofer Sandström som är en av de nya ägarna.

Anknytningen till det traditionella svenska köket är tydlig. Rätterna på menyn har blivit fler och inkluderar klassiker som S.O.S. (smör, ost, sill), toast Pelle Janzon med Kalixlöjrom och stekt rimsaltat fläsk med löksås. Interiören matchar Tennstopets anrika historia; äldre inredning och stekosiga tapeter samsas med vita dukar. Till och med garderobiären tycks ha funnits här sedan urminnes tider.

På senare tid har baren längst in uppdaterats och fått namnet Tennbaren, men här kan du fortfarande beställa mat från hela menyn, ta något att dricka eller spela ett parti dart. Samtidigt har matsalen intill döpts om till Tennbarens Matsal och det gamla hovmästarkontoret förvandlats till ett helt nytt chambre separée, "Guldrummet", med plats för sex personer.

En annan välkommen nyhet är att Tennstopet numera serverar lunch, efter 20 år av lunchstrejk. Även här gäller klassisk svensk inriktning, främst på husmanskost och traditionella rätter. Tennstopets motto "där generationer möts och trivs, äter och dricker gott" tycks mer aktuell än någonsin i en tid av snabbmat och smartphones.

Se även Vassa Eggen Steakhouse, Tako, Kommendören, Haga Bottega, Tennstopet Grill

Användarbilder på Tennstopet Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Tennstopet av Hedvig A.
  • Bild från Tennstopet av Hedvig A.
  • Bild från Tennstopet av Michaela J.
  • Bild från Tennstopet av Michaela J.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
18 sep 2019

Ett besök på Tennstopet är som att färdas 50 år tillbaka i tiden och det känns som man nästan blir en lite del av ”Vår tid är nu”, det är ungefär dit min referens till denna typen av restauranger sträcker sig. Speciellt med m... Visa hela »

7 okt 2022 · Uppdaterad

Hade hört mkt om deras välgjorda husmanskost rätter. Vi var ett sällskap på två. Delade på förrätt som kallades för 3 assietter-chefs choice. Då fick vi gubbröra, Skagen och sill, inga konstigheter och det var gott! Sen tog vi äve... Visa hela »

28 mar 2019

Hade gett 5 av 5 om det inte varit för en incident jag hade där. Stod som vanligt och försökte hitta plankstek på menyn när jag kände ett stick i höger arm. Kollade till höger för att inspektera sagd arm. Ser att en dart-pil har begravt sig i min bi... Visa hela »

2 nov 2017

Tennetopet har varit verksamma i över 20 år. Bra service men maten håller tyvärr inte hela vägen. En störande detalj är är garderobstvång på 20kr..

31 mar 2019

Som att kliva in på en resturang i Skottland, hjorthuvuden på väggen, trångt och stimmigt! Du möts av garderoben och blir förvånad över vilken hjälp man får, här bedrar skenet det kostar 20 spänn! Väl inne på restaurangen pr... Visa hela »

29 aug 2016 · Uppdaterad

Bara ätit lunch några ggr. Senast idag köttbullarna, som var mycket bra. Även ätit en mycket bra skagentoast. Det enda jag inte varit helnöjd med var burgaren som kanske inte var någon fullträff. Gillar historian i stället och charmen i det omoderna, ä... Visa hela »

12 okt 2016 · Uppdaterad

Härlig kvarterskrog! Fin inredning, bra service och god mat.

9 jun 2018

Älskar detta klassiska ställe där historiken nästan känns på tallriken. Bra och enkelt med klassiska rätter och avslappnad personal.

15 mar 2019

På namnkunniga Tennstopet har jag spisat både lunch, en- och tvårättersmiddag de senaste två, tre åren. Senast ett helkvällskalas i stort sällskap.

Inredningen är charmigt ålderdomlig och sekelskifteslik men mest så i salongerna... Visa hela »

8 maj 2016

En Stockholmsklassiker. Husmanskost i traditionell pubmiljö. Stort utbud på rätter, som är väldigt goda, men kan vara ganska lång väntetid på mat och servicen är bara okej.

1 nov 2019

Ett härligt hak helst om man får sitta i den gamla matsalen eller i en myshörna en trappa ned. Lite stökigt och skramligt men god mat. Testat allt från sill till Gåsamiddag. Ett hett tips är Wienerschnitzeln - to die for. Gå dit och upplev lite av the good... Visa hela »

19 apr 2018

Var på anrika Tennstopet på en snabb lunch idag. Lunchmenyn passade varken mig eller mitt sällskap i smaken så vi valde deras klassiska köttbullar från huvudmenyn, överkomligt pris! Moset, lingonen och gurkan var super, dock tyckte jag köttbullarna var lit... Visa hela »

13 okt 2016

Vi var ett sällskap på 5 personer som åt lunch och alla var nöjda! Jag tog den rimmade laxen och den var kanon! Fick även smaka på deras Toast Skagen och även den var mycket fin!

11 feb 2016

Given klassiker för svensk husmanskost. Extra bra på våren när uteserveringen precis öppnat och man kan ta en helglunch och spana på förbipasserande.

6 jun 2015

Tennstopet är ju en av Stockholms klassiker, deras neonskylt går inte att ogilla. Däremot tycker jag faktiskt inte att tennstopet riktigt lever upp till förväntningarna. Senast jag var här så var servicen bra och trevlig men jag har även fått ett rä... Visa hela »

14 mar 2019

Jag var till Tennstopet med en kamrat och åt mina favoriträtt Biff Rydberg. Rätten var riktigt god och personalen effektiv och trevlig. Chocken kom då jag besökte herrtoaletten en trappa upp från entrén. En frän urindoft slog mig rakt i ansiktet då... Visa hela »

3 jun 2015

Köttbullarna var riktigt goda! En klassiker.

10 nov 2015

Är man sugen på rejäl svensk husmanskost i en något sliten men genuin miljö i Vasastan är Tennstopet ett givet val. Åt deras lättrimmade torskrygg med kokt ägg, räkor, ett berg av riven pepparrot och brynt smör till lunch i dag. Mums! Så... Visa hela »

23 jun 2015

Mitt favoritställe för fläsk med löksås, helt enkelt världsklass. Vissa andra rätter når inte dom tidigare höjderna som var för några år sedan. Perfekt att slinka in och ta en bira på lite annorlunda dagar

25 maj 2019

Godkänd mat men upplevelsen i garderoben när min flickvän trots att hon bad om att få ta med sin kofta in eftersom hon är frusen vägrades detta eftersom mannen i garderoben tyckte den skulle klassas som jacka. Han snäste och vägrade låta henne ta den me... Visa hela »

Sida 1 av 2

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.